Geef je slaapkamer meer sfeer met deze tips

Geplaatst door

Geef je slaapkamer meer sfeer – Veel mensen vinden sfeer in huis belangrijk. Het maakt van je huis een thuis. Dikwijls wordt de slaapkamer hierbij een beetje vergeten. De slaapkamer wordt vaak gezien als een plek om te slapen en meer niet. Als er maar een bed in staat, is het voldoende. Maar niet voor jou, want anders had je deze blogpost niet aangeklikt! Jij wil graag een knusse sfeer creëren in de slaapkamer, zodat het een plek wordt waar je naast slapen, je ook kunt verdiepen in een boek of jouw favoriete Netflix serie kunt kijken. Ik help je graag een handje met deze tips!

slaapkamer meer sfeer

1. Geef je slaapkamer meer sfeer: een mooi dekbedovertrek

Aangezien je bed het grootste en opvallendste meubel in de slaapkamer is, kan je hier ook gebruik van maken om je slaapkamer meer sfeer te geven. Door te kiezen voor een mooi dekbedovertrek kan je de sfeer in de slaapkamer direct aanpassen. Tegenwoordig zijn er tal van dekbedovertrekken in allerlei kleuren en prints. Om een knusse sfeer in de slaapkamer te creëren, kies je beter niet voor te felle kleuren of drukke patronen. Zachte, neutrale kleuren zijn altijd goed.

2. Meer sfeer in de slaapkamer: veel kussens

Een bed met twee hoofdkussens ziet er maar saai uit. Combineer daarom meerdere kussens als je het beddengoed opmaakt. Kies voor verschillende kleuren, materialen en groottes en durf te mixen met patronen. Staat er een fauteuil in je slaapkamer? Leg daar dan ook één of twee kussens in om een gezellige sfeer te creëren!

3. Een mooi vloerkleed

Een derde manier om meer sfeer in de slaapkamer te creëren, is met een mooi vloerkleed. Ook als je graag op blote voeten loopt, is een zacht vloerkleed een heerlijke toevoeging aan je slaapkamer. Zo heb je nooit meer koude voeten! Je kunt kiezen voor een groot, opvallend kleed of juist voor een klein exemplaar op de plek waar je uit bed stapt. Sommige mensen denken dat mooie vloerkleden duur zijn, maar dat klopt niet. Ook een goedkoop vloerkleed kan er prachtig uitzien!

hoe creeer ik sfeer in de slaapkamer

4. Sfeervolle verlichting

Veel mensen hebben een simpele plafondlamp als verlichting in de slaapkamer, maar dat is natuurlijk niet zo gezellig. Kies liever voor een mooie hanglamp, bij voorkeur eentje die je kunt dimmen. Mooie nachtlampjes op je nachtkastjes mogen niet ontbreken in een sfeervolle slaapkamer. Heb je nog kerstlichtjes op zolder liggen? Haal ze dan snel naar beneden want ook hiermee kan je jouw slaapkamer knus inrichten.

5. Planten in de slaapkamer

Planten geven sfeer en zijn ook goed voor je gezondheid omdat ze de luchtkwaliteit verbeteren. Waarom zou je ze dan niet in jouw slaapkamer zetten? Kies voor gemakkelijk te onderhouden planten die geschikt zijn voor de slaapkamer zoals lavendel, jasmijn, aloë vera of de lepelplant. Hier vind je 7 slaapkamer planten voor een betere nachtrust!

6. Alles een vaste plek

Tenslotte is het belangrijk om alle spullen een vaste plek te geven als je van een sfeervolle slaapkamer wilt genieten. Rondslingerende spullen op je nachtkastje en kleren op de grond zien er niet bepaald gezellig uit. Zorg daarom voor een mooie, decoratieve mand waar je kleine spulletjes in kan bewaren. Bedenk ook een vaste plaats in de kamer waar je kleding, die je wel nog wilt dragen, kunt ophangen zonder dat de slaapkamer daardoor een rommelige uitstraling krijgt.

sfeer in de slaapkamer

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan voor het creëren van meer sfeer in de slaapkamer. Zoals je kunt lezen, kan je de slaapkamer sfeervol maken door een paar kleine aanpassingen. Wil je de sfeer echt helemaal veranderen? Dan zal je een grotere verandering moeten aanbrengen door bijvoorbeeld de muren een andere kleur te geven. Maar als je liever voor kleinere aanpassingen gaat, zullen deze zes tips je al een eind in de goede richting helpen!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx