Deze vitamines neem ik dagelijks in

Geplaatst door

Afgelopen zaterdag nam ik ’s ochtends mijn vitamines in, zoals ik iedere dag doe, en kwam ik op het idee om hier een blogpost over te schrijven. Ik neem deze vitaminesupplementen niet zomaar in, maar wel vanwege medische redenen. Wellicht vind je het leuk om te lezen welke vitamines ik dagelijks inneem. Misschien kan je er wel een tip voor jezelf uithalen. En anders heb je me gewoon weer een beetje beter leren kennen! Lees je mee?

lucovitaal haar vitamines gummies 

Lucovitaal haar vitamines gummies 

Beschrijving

Lucovitaal haar vitamines zijn kauwbare gummies met een lekkere bosbessensmaak. De vitamines bevatten o.a. biotine en zink, twee ingrediënten die bijdragen aan een normale haargroei. Ze zijn goed voor de conditie van het haar en zorgen voor het behoud van glanzend haar. Je mag één keer per dag 2 gummies innemen (kauwen). De gummies bevatten geen zout, geen toegevoegde suikers en geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Een gummie bevat slechts 4 calorieën. De gummies zijn vegetarisch en geschikt voor diabetici.

Mijn ervaring

Na mijn zwangerschap had ik veel last van haaruitval en dat is helaas altijd zo gebleven. Vrijwel iedere dag stoor ik me aan de haren op de badkamervloer. Mijn haar wassen en borstelen vind ik ook niet leuk omdat het telkens zo’n gedoe is met al die haren. Toen ik de Lucovitaal haar vitamine gummies op blogs en in reclamefoldertjes voorbij zag komen, was ik heel benieuwd om ze ook eens te proberen. Deze haar vitamines in de vorm van beertjes zien er superleuk uit! Het is in ieder geval meer uitnodigend dan de standaard pillen. Inmiddels is het eerste potje bijna op en heb ik de gummies bijna een maand gebruikt.

De gummies beloven je haar te laten glanzen en dat klopt wel. Mijn haar glanst meer dan ervoor. Daarnaast zouden de gummies zorgen voor een normale haargroei. Ik merk niet dat mijn haar ineens beter groeit, maar ik merk wel dat ik iets minder haarverlies heb. Het is niet dat de haaruitval gestopt is, maar ik merk wel verschil met voordien. Ik ben dus best tevreden over deze vitamines en ga binnenkort aan het tweede potje beginnen. Wellicht merk ik dan nog meer verschil dan nu. De gummies zijn heel leuk om in te nemen. De beertjes lijken wel snoepjes en smaken lekker naar bosbessen. Het is dus zeker geen straf om deze haar vitamines in te nemen!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Lucovitaal haar vitamines gummies zijn te koop bij verschillende drogisten. De adviesprijs is € 19,99 per potje (60 gummies) maar ik heb gebruikgemaakt van de 1+1 gratis actie bij Kruidvat. Mocht je deze gummies ook willen proberen, raad ik aan om de aanbiedingen in de gaten te houden. Bij Kruidvat zijn er regelmatig acties op de Lucovitaal voedingssupplementen.

lucovitaal vitamine d

Lucovitaal vitamine D capsules

Beschrijving

Vitamine D3 (Cholecalciferol) is een vetoplosbare vitamine en wordt in de huid gevormd onder invloed van zonlicht. Inname van extra vitamine D3 wordt door de Gezondheidsraad aanbevolen voor mensen met een donkere huidskleur, mensen die niet voldoende buiten komen, zwangere vrouwen, vrouwen vanaf 50 jaar en mannen vanaf 70 jaar. Vitamine D3 is van belang voor verschillende systemen in het lichaam:

 • Bloed: Vitamine D3 draagt bij tot normale fosfor- en calciumgehalten in het bloed.
 • Botten: De Gezondheidsraad beveelt senioren en mensen met een donkere huidskleur aan extra vitamine D3 te gebruiken ter versterking van de botten.
 • Cellen en weefsels: Vitamine D3 draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.
 • Immuunsysteem:  Ondersteunt het immuunsysteem.
 • Tanden: Behoud van sterke tanden.
 • Spieren: Goed voor de werking van de spieren.

Het Lucovitaal potje bevat 25 mcg vitamine D3 per kleine, gemakkelijke slikbare capsules. In een potje zitten 365 capsules. Je mag één keer per dag één softgel capsule innemen, bij voorkeur bij een maaltijd. De capsules bevatten geen zout, geen toegevoegde suikers en zijn geschikt voor diabetici.

Mijn ervaring

Sinds ik CVS (Chronisch Vermoeidheidssyndroom) en fibromyalgie heb, heb ik een chronisch vitamine D tekort. Ik heb geen idee wat het verband is, maar het is wel zo. Zelfs in de lente en zomer blijft mijn vitamine D aan de lage kant. Ik neem al jaren elke dag een vitamine D supplement in om dit tekort op te vullen. Een tekort maakt mijn klachten zoals vermoeidheid en spierpijn nog veel erger dus voor mij zijn de dagelijkse supplementen onmisbaar. Ik gebruik momenteel de Lucovitaal vitamine D capsules en die werken prima voor mij. Soms wissel ik eens van merk. Ik kijk gewoon welk merk op dat moment in de aanbieding is. Het enige waar ik op let is dat de supplementen 25 mcg (1000 IU) bevatten. 

Prijs en verkrijgbaarheid

Lucovitaal vitamine D is verkrijgbaar bij verschillende drogisten. De adviesprijs is € 9,99 en dat is echt goedkoop voor 365 capsules. Bij Kruidvat zijn er dikwijls acties op de Lucovitaal voedingssupplementen en dan is het extra voordelig. Ik raad wel aan om alleen vitamine D supplementen in te nemen als je zeker bent dat je een tekort hebt, bijvoorbeeld na een bloedonderzoek bij de huisarts. 

metarelax

MetaRelax tabletten

Beschrijving

MetaRelax is een compleet magnesiumcomplex te gebruiken bij de ondersteuning van de psychologische functie zoals bij stressmomenten (dankzij folaat), vermoeidheid (folaat, magnesium en vitamine B6) en ter ondersteuning van de spieren (magnesium en vitamine D). Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het gebruikte magnesiumzout, magnesiumglycerofosfaat, een uitstekende gastro-intestinale tolerantie vertoont. De toegevoegde vitamines B6 en B12 zijn de meest actieve en werkzame vormen: ze zijn direct beschikbaar voor de werking in het lichaam.

Je mag 2 tabletten per dag gebruiken of aangepast volgens individuele behoeftes (de maximale dosis is 4 tabletten per dag). Mocht je overwegen om MetaRelax in te nemen, bespreek je dit best even met je huisarts. Je huisarts kan je informeren over hoeveel tabletten in jouw geval nodig zijn. 

Mijn ervaring

Vanwege mijn spierpijn neem ik al jaren MetaRelax in. Wanneer ik dit supplement een paar dagen vergeet in te nemen, wat gelukkig niet vaak voorkomt, voel ik dat direct aan mijn spieren. Een magnesium supplement is dus ook iets wat ik moet blijven innemen. Soms probeer ik eens een ander magnesium supplement, maar uiteindelijk kom ik altijd terug bij MetaRelax omdat dit het beste werkt voor mij. Ik neem meestal 2 tabletten per dag in. Alleen als ik erge spierpijn heb, neem ik er wel eens meer.

Als ik één minpunt moet benoemen, is het dat de tabletten vrij dik zijn om in te slikken. Ik heb hier geen probleem mee, maar ik kan me voorstellen dat andere mensen dit wel lastig vinden. Daarom geef ik het graag even mee. Er zijn ook zakjes MetaRelax verkrijgbaar die je kunt oplossen in water. Wellicht vinden sommige mensen dit aangenamer. 

Prijs en verkrijgbaarheid

MetaRelax is te koop bij de (online) apotheek. Ik raad aan om het bij een online apotheek te kopen want dat is een stuk goedkoper dan bij de fysieke apotheek. Ik bestel meestal bij Farmaline en daar kost een grote doos van 180 tabletten € 28. Er zijn ook dozen met 45 en 90 tabletten verkrijgbaar, alsook zakjes om in water op te lossen.

vitamines

Zo, deze vitamines neem ik dagelijks in. In de winter neem ik soms een vitamine C kuur, maar daar stop ik in de lente weer mee. Het is dus geen supplement dat ik het hele jaar door gebruik. 

Neem jij vitaminesupplementen? Ik ben benieuwd! 

Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

 1. Hi vanessa,

  Ok dank je wel voor de tips. Ik ken alle producten niet die je hebt laten zien.
  Ik heb ook last van haaruitval en ook van vermoeidheid en mijn spieren. Dus ik ga ze beide eens proberen.

  Fijne dag en liefs vanuit Rotterdam, Renee

 2. Die haarvitamines gebruik ik ook en heb ook de indruk dat ik minder last heb van haarverlies. Ik ben nu die van Kruidvat aan het testen

 3. Hey Vanessa! Zelf ben ik al jaren fan van Lucovitaal, de huid haar en nagels. Echt een goed supplement. Niet snel dat je echt ‘merkt’ dat iets in positieve in iets goed met je doet, maar bij Lucovitaal had ik dat gevoel vrij snel. Groetjes, Denise uit Breda.

Reacties zijn gesloten.