5 tips om geld te besparen op de aanschaf van elektronica

Geplaatst door

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe TV, laptop of telefoon ben je vaak veel geld kwijt. Het is dus niet gek als je wilt besparen op deze uitgaven. Gelukkig zijn er verschillende tips om je daarbij te helpen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een refurbished telefoon, waarbij het verschil in prijs al op kan lopen tot -60%. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het besparen op elektronica? Ik vertel je graag meer!

geld besparen op elektronica

Ouder model

Als je niet altijd geïnteresseerd bent in het allernieuwste model is dit een gemakkelijke optie om te besparen op elektronica. Wanneer er een nieuw model gelanceerd wordt, zoals bijvoorbeeld de iPhone 12, dan wordt de iPhone 11 altijd een stuk goedkoper. Het kan dus zeker helpen om in de gaten te houden wanneer nieuwe modellen gelanceerd worden. Wanneer je niet op zoek bent naar elektronica met de nieuwste technologieën, kan je er ook altijd voor kiezen om een model te kopen van meerdere jaren geleden. Hier bespaar je gemakkelijk honderde euro’s mee.

Kies de juiste datum

Koop jij nieuwe elektronica gewoon wanneer je het nodigt hebt? Dan zal je vast wel eens te veel betaald hebben. De prijzen voor elektronica worden namelijk beïnvloed door onder ander de maand van het jaar. Is het bijna december? Wacht dan even met het aanschaffen van jouw nieuwe product. In december wordt electronica vaak stukken goedkoper gemaakt door het sinterklaasfeest en de kerstdagen.

Refurbished elektronica

Wanneer je op zoek bent naar elektronica kun je met refurbished producten al snel veel geld besparen. Op een refurbished iPhone bespaar je namelijk al snel tot -60%. Een refurbished product heeft al eerder een eigenaar gehad, maar is bijvoorbeeld geretourneerd door een systeemfout. Hierdoor worden de producten niet meer verkocht als nieuwe producten, maar als refurbished. Om de kwaliteit van deze producten te waarborgen worden ze door experts gecontroleerd op meer dan 50 punten. Als er fouten worden aangetroffen, worden deze gerepareerd of compleet vervangen.

Daarna wordt er nog een laatste controle uitgevoerd om er zeker van te zijn dat alles werkt naar behoren. Omdat veel refurbished aanbieders kwaliteit beloven van refurbished producten, bieden ze vaak 2 jaar garantie. Een aanbieder als refurbished.be doet hier nog een schepje bovenop! Zij bieden 3 jaar garantie aan op hun gehele assortiment.

Oude apparatuur inwisselen

Wanneer je een nieuwe elektronica wilt kopen, heb je vaak ook nog oude apparaten staan. Bij sommige winkels kun je oude apparatuur inwisselen in ruil voor een korting. Hierdoor ben je voordeliger uit en heb je direct een bestemming voor je oude apparaat. Kijk van te voren wel goed welke winkels een inwisselactie aanbieden, want niet alle winkels doen hier aan mee.

Koop alleen essentiële accessoires

Wanneer je een nieuwe laptop, TV of telefoon hebt aangeschaft, komen er natuurlijk ook diverse accessoires bij kijken. Sommige accessoires heb je natuurlijk nodig, zoals een screenprotector of een laptophoes. Daarnaast zijn er ook veel accessoires verkrijgbaar die niet essentieel zijn voor jou. Gebruik jij je telefoon bijvoorbeeld alleen voor werk? Dan heb je bijvoorbeeld wel een snellader nodig, maar geen waterbestendig telefoonhoesje. Denk daarom bij iedere aankoop goed na voor welke doeleinden je het product wilt gebruiken. Hierdoor voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan nodig is.

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx