Heerlijk slapen met verduisterende rolgordijnen

Geplaatst door

Word je ook regelmatig vroeg wakker vanwege het licht dat in je kamer schijnt? Het is aan de ene kant heerlijk om op een natuurlijke manier wakker te worden. Maar als de zon heel vroeg op komt is het ook wel erg lekker om nog een paar uur extra slaap te kunnen pakken. Gelukkig kan dat met verduisterende rolgordijnen! Deze rolgordijnen zorgen ervoor dat het lekker donker blijft in je kamer en je dus heerlijk kunt blijven slapen. Het enige waar je nog wakker van wordt, is de wekker. Ontdek hier alle voordelen van verduisterende rolgordijnen en andere fijne decoratie voor de ramen in je slaapkamer.

verduisterende rolgordijnen

Zonlicht weren is niet het enige voordeel van een verduisterend rolgordijn

Verduisterende rolgordijnen zijn precies wat je nodig hebt wanneer je op zoek bent naar een manier om lekker lang te kunnen slapen. Als je snel wakker wordt van licht is een donker of zwart rolgordijn niet altijd voldoende. Hier kan het licht alsnog doorheen komen met als resultaat dat je nog steeds vroeg wakker wordt. Wanneer je echt het optimale uit je nachtrust wilt halen heb je meeste baat bij verduisterende rolgordijnen. Een bijkomend voordeel: verduisterende rolgordijnen houden ook warmte tegen. In de zomer heb je dus ook geen last van een warme slaapkamer.

verduisterend rolgordijn

Ontdek de vele andere manieren om de slaapkamer donker te houden

Behalve rolgordijnen die verduisterend werken zijn er ook nog andere vormen van raamdecoratie die je in de slaapkamer kunt plaatsen. Zo kun je onder andere kiezen voor gewone gordijnen met een verduisterende werking. Gordijnen bieden vaak net wat meer sfeer dan rolgordijnen en zijn daardoor ook een belangrijk sfeerelement in de slaapkamer. Heb je veel kleine ramen in de slaapkamer? Dan is een verduisterend cassette rolgordijn ook zeker een van je opties. Zo heb je de perfecte verduistering en ben je daarnaast ook verzekerd van een tijdloze en stijlvolle oplossing.

slapen
Traditionele verduisterende rolgordijnen, gewone gordijnen, cassette rolgordijnen of een rolgordijn gemaakt van speciale materialen: er zijn volop manieren om het natuurlijke ochtendlicht uit je kamer te weren zodat jij lekker lang kunt slapen. De slaapkamer is tenslotte vooral een ruimte waar je helemaal tot rust komt. Het is dan ook belangrijk dat je het voor jezelf extra gemakkelijk maakt. Eén van de manieren waarop dit kan is door te zorgen voor de juiste raamdecoratie. Slapen was nog nooit zo fijn!

Veel liefs,
Vanessa xxx