3 Fashion Trends voor 2020

Geplaatst door

De grote collectie aan kleding van meer dan 100 modeshows in 2020 is eindelijk op de markt gekomen. De eerste stap is om de meest impactvolle trends van het seizoen op een rijtje te zetten. Van bijzondere gehaakte kleding tot aan discokragen en jaren ’60 behangafdrukken, er zijn een hele hoop trends die we dit jaar terug zullen zien komen. Ik heb voor jou een top 3 gemaakt met fashion trends 2020 die je zeker in de gaten moet houden. Kies jij voor één van deze trends? Dan ben je er op het gebied van fashion helemaal bij!

disco

1. Fashion trends 2020: De discokragen – terug naar het verleden

Het is echt niet zo dat disco dood is binnen de modewereld. De brede kraag die favoriet is bij de Studio 54 set maakte een verrassende comeback op shows in de lente van 2020. De kraag wordt onder andere gebruikt bij jassen en button-downs van Lanvin, Ferragamo, JW Anderson en andere merken. De look wordt vaak gecombineerd met contrasterende kleuren om het echt te laten opvallen. Want wat is het nut van een super bijzondere kraag als je hem niet echt kunt zien? Het is een look die je moet staan, maar hij ziet er toch wel erg bijzonder uit.

2. Haakwerk – de ‘granny’ look

Haakwerk krijgt een echte boost in populariteit dit voorjaar. Denk aan ultra-vrouwelijke jurken, gepolijste jurken en avondkleding die modern aanvoelt met een speciaal tintje van oma’s handgemaakte haakwerk. Terwijl de mode-industrie zoekt naar manieren om duurzamer te worden, is er iets bijzonders aan een “trend” die een handgemaakte techniek omarmt die generatie na generatie kan worden doorgegeven. Het is een look die niet alleen bijzonder is om te zien, maar die ook nog eens super comfortabel zit. Er gaat niets boven het dragen van een warme vest tijdens de koude dagen. De topmerken van Scalini hebben op dit moment een aantal prachtige gehaakte vesten in het assortiment.

3. Hot pants – back to the basics

Wie draagt er een korte broek? Veel van jullie natuurlijk. Hot pants hebben een triomfantelijke comeback gemaakt op de catwalk in het voorjaar van 2020. Van de gebreide korte broeken van Hermès en Ferragamo tot de denim cutoffs van Rag & Bone en de spandex van Brandon Maxwell. Voor degenen die liever de Daisy Duke-status willen bereiken, heeft Chanel de look met zwarte panty’s gecombineerd. Ondanks het feit dat het nog niet zo heel lekker weer is kan je al wel jouw hot pants in huis halen. Op dit moment kun je bij 7 for all mankind een aantal prima hot pants vinden. Je wilt er natuurlijk wel als eerste bij zijn!

hot pants

Je moet natuurlijk een beetje lef hebben om sommige van de nieuwe fashion trends 2020 te dragen, maar het dragen van deze trends is een prima manier om er helemaal in stijl bij te lopen. Het leuke van mode is immers dat je jouw ware persoonlijkheid naar boven durft te laten komen!

2 reacties

Reacties zijn gesloten.