Waar let ik op bij het kiezen van een parketvloer?

Geplaatst door
Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat mijn vriend en ik verhuisd zijn van een huurappartement naar dit huis. Wat gaat de tijd snel! We wonen hier ontzettend graag en we voelen ons hier helemaal thuis. In de toekomst zouden we wel graag nog wat dingen veranderen, onder andere een nieuwe parketvloer in de woonkamer leggen. De huidige vloer lag er al toen we hier kwamen wonen, maar deze is helaas niet correct gelegd. Momenteel stoort het ons niet, maar dit klusje staat wel op de to-do list om later eens te doen. Het kiezen van een parketvloer is echter nog niet zo simpel. Waar gaan we zoal op letten?
 
parketvloer leggen

Als eerste moet de parketvloer natuurlijk mooi aansluiten bij ons interieur. Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende uitvoeringen, kleuren en soorten hout. Het wordt dus nog een hele opdracht om de perfecte parketvloer uit te kiezen. Sowieso zouden we al niet voor een te donkere vloer kiezen omdat onze woonkamer hierdoor kleiner zou lijken. Een lichtere kleur op de vloer creëert toch meer een open gevoel. Een nadeel is dan weer dat je hier snel vuil op ziet liggen en daar heb ik een hekel aan, haha. Glenn en ik vinden een parket met houtnerf heel mooi, maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden dus misschien verandert onze keuze nog wel.  
 
Een parketvloer moet er niet alleen mooi uitzien, maar deze moet ook gemakkelijk te onderhouden zijn. Zeker met een kind in huis is het belangrijk dat de vloer altijd proper is en makkelijk is schoon te maken. Ik heb geen zin om speciaal dure schoonmaakproducten te kopen. En al helemaal niet om een uur bezig te zijn om de vloer te laten glimmen. Hoe minder werk, hoe beter. Ik besteed echt veel liever tijd aan mijn gezin. 
 
Als we dan een parketvloer hebben gevonden, dan moet deze uiteraard ook betaalbaar zijn. We geven liever geen massa geld aan een vloer. Het is uiteindelijk “maar” een vloer. Vandaag de dag zijn er gelukkig veel webshops waar je makkelijk de prijzen kan vergelijken. Zo hoef je al niet meer van winkel naar winkel te lopen. 
 
Je leest het, we zijn er nog lang niet. Als het zover is zullen we goed moeten informeren. Heb jij al eens een parketvloer gelegd? Waar heb jij zoal op gelet? Tips zijn altijd welkom!
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Leuk artikel heb al parketvloer gelegd de kwaliteit is belangrijk alsook dat het toch bestand is tegen dweilen met vochtige doek!

Reacties zijn gesloten.