5 tips voor het kopen van een vloerkleed

Geplaatst door
Steeds meer mensen kiezen voor een vloerkleed in huis. Een vloerkleed is mooi, het zorgt voor gezelligheid én het voelt lekker warm aan je voeten. Er zijn kleden in veel soorten en maten waardoor er veel keuze is. Je kunt kiezen voor een groot tapijt in de woonkamer, maar ook voor een (nep)berenvel voor bij de open haard. Welk kleed kies je en waar moet je zoal op letten? In dit artikel deel ik 5 tips!
 
vloerkleed tapijt

1. DE GROOTTE

Wanneer je (online) een vloerkleed koopt, kan het lastig zijn om de exacte maat van het kleed in te schatten. Ooit vertelde iemand me dat ze kranten op de grond in de maat van het vloerkleed had gelegd en dat vond ik een goede tip. Op die manier krijg je een goede indruk van de echte grootte en voorkom je dat het kleed te groot of te klein is. 
 
2. DE STRUCTUUR
 
De structuur van een kleed geeft het karakter. Een hoogpolig of grof geweven vloerkleed heeft door de warrige look een nonchalante uitstraling, wat voor een mooi contrast kan zorgen in een strak interieur. Laagpolige vloerkleden creëren een iets netter en strakker geheel. 
 
3. MET OF ZONDER PRINT
 
Voordat je een kleed koopt is het belangrijk om naar de muren van de ruimte te kijken waar je het wil neerleggen. Heb je één of meerdere muren met een print? Kies dan voor een effen vloerkleed. Bij rustige muren staat een kleed met print dan weer heel mooi. Natuurlijk hangt de keuze ook af van je persoonlijke smaak. 
4. ANTISLIP
 
Bij de aankoop van een kleed is het handig om te kijken of er antislip onder het kleed zit. Als dit niet het geval is, koop dan eventueel een extra antislip ondertapijt. Een kleed dat alle kanten opschuift is erg vervelend en het staat ook minder mooi.
5. ONDERHOUD
 
Een vloerkleed moet natuurlijk ook goed onderhouden worden. Niet alle vloerkleden zijn hetzelfde waardoor de manier van reinigen kan verschillen. Vaak wordt er met symbolen op de productverpakking aangegeven hoe het kleed te reinigen is. Als je dit op een correcte manier doet, dan zal je jarenlang van je vloerkleed kunnen genieten!
 
Bron foto: Shutterstock
 
Heb jij een vloerkleed in huis?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

4 reacties

  1. Grappig de timing van jouw artikel. Wij hadden een vloerkleed maar weer weggedaan en toch mis ik iets op die plek. Een leuk vloerkleed met een print lijkt mij heel leuk!

  2. Haha, nou wat toevallig, ik ben op zoek naar een vloerkleed. In het nieuwe huis van mijn vriend en ik wil ik er ook eentje, omdat ik anders het huis zo leeg vind. Ik ga wel 'in het echt' op vloerkleedjacht, zodat ik ze goed kan bekijken. Het kleed moet ook lekker zacht aanvoelen, en ja, als je dan online een vloerkleed shopt, weet je niet zeker of dit ook het geval is.

    Liefs!

Reacties zijn gesloten.