De kinderkamer inrichten: 5 tips

Geplaatst door
Bij het inrichten van een kinderkamer komt heel wat kijken. In eerste instantie is dit natuurlijk een plek om te slapen, maar er moet ook ruimte zijn om te spelen, knutselen, huiswerk te maken en nog zoveel meer. In dit artikel deel ik 5 tips voor het inrichten van de kinderkamer. 
 
kinderkamer inspiratie

1. DE MUREN

De muren in de kinderkamer mogen gerust wat opvallender zijn dan de rest van het huis. Je kunt de muren schilderen in een vrolijke kleur, maar je kunt de kamer ook decoreren met mooi behangpapierOok stickers, muurtekeningen of grote posters kunnen een leuke sfeer creëren. 
 
2. VERSCHILLENDE ZONES
 
De kinderkamer moet je zien als een grote ruimte waar je kind verschillende activiteiten zal uitvoeren. Daarom kan je de kamer het beste in verschillende zones delen. Denk bijvoorbeeld aan een slaaphoek, speelhoek en studiehoek. Het werken met verschillende zones zal orde en rust creëren voor je kind. Daarnaast kan jij als ouder duidelijke afspraken maken rond het opruimen van de kinderkamer
 
3. VEEL OPBERGRUIMTE
 
De meeste ouders zullen het met me eens zijn: opbergruimte heb je nooit genoeg. Enkele voorbeelden zijn manden, inbouwkasten, rekken of doorzichtige opbergboxen. Om de kamer af te werken kan je ook een paar legplanken voorzien voor fotokaders, knuffels en leuke herinneringen. 
 
kinderkamer inspiratie
4. KINDVRIENDELIJKE MEUBELS
 
Als je nieuwe meubels wil kopen, ga je best op zoek naar kindvriendelijke meubels die veilig zijn. Stompe hoeken en wiebelende poten kan je beter vermijden. Ook afwasbare meubels zijn een aanrader. Kinderen leren namelijk al snel dat je naast papier ook meubels kunt inkleuren. Tegenwoordig vind je ook heel wat kindermeubels met een creatieve touch zoals bijvoorbeeld een kinderbed met een glijbaan en opbergmeubel in één. Dit zal je kind vast geweldig vinden!
 
5. VERLICHTING
 
Voldoende verlichting is heel belangrijk in de kinderkamer. Gezien de vele activiteiten gebruik je best multifunctionele verlichting en meerdere verlichtingselementen. Een combinatie van basisverlichting en een accentverlichting aan het bed of de knutselhoek is erg handig. Vergeet ook het nachtlampje niet want dit kan je kind helpen om ’s avonds tot rust te komen.
 
Hoe heb jij de kinderkamer ingericht? Heb jij nog leuke tips?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Toen Tom nog een baby was sliep hij nog bij ons op de slaapkamer, wij hadden in de flat toen maar 1 slaapkamer. Toen wij verhuisden hadden wij gelukkig een grotere kamer en was blij dat ik meer kastruimte kreeg!

Reacties zijn gesloten.