Dé 5 trends voor een prachtige tuin!

Geplaatst door
In een mooie, gezellige en knusse tuin is het heerlijk vertoeven in de zomermaanden. De tuin vormt namelijk hét verlengstuk van je huis. De tuin anno 2018 moet niet alleen gezellig en mooi zijn, maar vooral ook praktische en onderhoudsarm. Is jouw tuin al summerproof? In deze blog vertel ik je meer over dé 5 trends op het gebied van tuininrichting die toe te passen zijn bij kleine en grote tuinen. 
 
trends tuin

1. DE KERAMISCHE TERRASTEGEL

 
De keramische terrastegel is de afgelopen jaren zeer populair geworden. Een trend die de komende jaren zeker zal blijven bestaan en doorontwikkeld gaat worden. Een keramische terrastegel is machinaal vervaardigd en door de hardheid bestand tegen krassen en vlekken. Ook zijn keramische terrastegels antislip, vorstbestendig en heel belangrijk: onderhoudsarm. De nieuwste ontwikkelingen worden toegepast om de mooiste prints te creëren in elke gewenste stijl. Het aanbod keramische tegels terras is dan ook heel groot; alle denkbare kleuren en afmetingen. Veel prints zijn geïnspireerd door natuursteen tegels, maar we zien ook veel keuze in houtlook terrastegels en betonlook terrastegels. De nieuwste variant van de keramische terrastegel is de keramiek op beton terrastegel. Dit product bestaat uit een toplaag van keramiek met daaronder een betonlaag van 3 of 4 cm. Een keramiek op beton terrastegel kan heel eenvoudig gelegd worden in de gele zand. Het aanbod keramiek op betontegels zal de komende jaren verder toenemen. Voor elke tuin, groot of klein, is er een geschikte keramische tegel te vinden! 
 
trends tuin
2. DE TUIN ALS VERLENGSTUK VAN HET HUIS
 
Dat de tuin fungeert als verlengstuk van je huis is een trend op zich. We zien dit op verschillende manieren terug, bijvoorbeeld het doorleggen van een binnen tegel naar buiten. Dit kan zowel bij natuursteen tegels als bij keramische tegels, veel varianten zijn verkrijgbaar als binnen en buiten variant. Dit is niet alleen een optie voor liefhebbers van tegels, maar ook van een houten vloer en beton vloer. Door de komst van de keramische houtlook en betonlook terrastegels is het mogelijk om de stijl van binnen, door te trekken naar buiten. Dit kun je doen door een terrastegel te kiezen die lijkt op je houten vloer of betonvloer of om binnen en buiten dezelfde tegel toe te passen. Niet alleen de vloer wordt doorgetrokken naar buiten, ook accessoires zoals potten met planten, bankjes met kussens en bijzettafeltjes fungeren als inrichting. Alles wat binnen staat, kan ook buiten! 

3. VERLICHTING VOOR EEN GEZELLIGE SFEER
 
Gezellige verlichting brengt een tuin tot leven en zorgt ervoor dat je langer kunt vertoeven in deze heerlijke omgeving. Verlichting zien we terug langs paden, in het terras, aan de schutting. Het creëert zoveel sfeer en zorgt ervoor dat je langer kunt genieten buiten. Niet alleen vaste verlichting vormt een onderdeel van de inrichting, ook zien we veel DIY opties: zelfgemaakte haardjes, schemerlampjes, theelichtjes en hanglampen. Van modern tot knus en verschillende kleuren licht, voor elke stijl is er mooie verlichting te vinden. 
 
trends tuin
4. DE WARMTE VAN HOUT
Een absolute (tijdloze) trend is houtwerk in de tuin. De warme uitstraling van hout is passend in elke tuin en kan op diverse manieren toegepast worden. Houten bloembakken, robuuste pergola’s, een tuinhuis waarin hout verwerkt is en niet te vergeten de houtlook terrastegels. Hout is tijdloos en te combineren met elke gewenste stijl. Ook de houten vlonder past in dit rijtje, maar heeft concurrentie van de keramische houtlook terrastegel. Een houten vlonder heeft als nadeel dat het verkleurd, groene aanslag aantrekt (bij een vijver of waterpartij) en splintert (nadeel bij kleine kinderen). Een houtlook terrastegel is daarentegen onderhoudsarm, blijft op kleur en verweert niet. Veel houtlook terrastegels zijn overigens antislip. De prints van de houtlook terrastegels worden steeds gedetailleerder en zijn niet meer te onderscheiden van een echte houten vlonder. 
 
5. AANDACHT VOOR DETAILS
 
Elke tuin mag uniek zijn en dat vraagt om aandacht voor details. Dit kan door het gebruik van leuke en unieke accessoires. Shop vintage producten op een rommelmarkt en mix en match met nieuwe producten. Denk verder dan alleen het zitgedeelte, een leuke waterpartij zorgt bijvoorbeeld voor speelsheid in de tuin. Ook kun je denken aan de aankleding van muren en pilaren, bijvoorbeeld met mooie natuursteen paalmutsen en muurafdekkers. Creëer een mooie bloembak van hout of maak gebruik van robuuste stapelblokken voor het creëren van een border waarin je bloemen kunt planten. 
 
trends tuin
 
Breng jij veel tijd door in jouw tuin? Welke trend spreekt jou het meeste aan? 

 

Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

  1. Interessant artikel om te lezen de aandacht voor details word vaak vergeten maar persoonlijk vind ik dit zeker belangrijk!!

  2. De details vind ik ook belangrijk,verlichting brengt sfeer,ik hou van bloemen en planten,en kan ervan genieten door er naar te kijken,ook de vogeltjes voeren en water geven hoort er bij ,voor mij!!

Reacties zijn gesloten.