2 soorten mensen: hoe goed passen jullie bij elkaar?

Geplaatst door
Onlangs ontving ik het boek ‘2 soorten mensen’ dat meteen mijn aandacht trok. Het is geen standaard boek om te lezen. Het is een boek met alleen illustraties, waarmee je kunt testen of jij en je partner, vriendinnen, familie of collega’s wel bij elkaar passen. Mijn vriend en ik lieten de televisie eens een avondje uit en ploften in de zetel met dit boek. Het resultaat kom je hieronder te weten!  
 
boek 2 soorten mensen
 
 

Het boek ‘2 soorten mensen’ is een interactieve, visuele persoonlijkheidsquiz en tegelijkertijd een heel leuk spel om samen met een vriend of met je partner te spelen. 

 
Wat voor type ben jij? Mayo op je frietjes of ernaast? Een opgemaakt bed of ‘Hoezo, ik slaap er vannacht toch weer in’? Contant betalen of pinnen? En over die wc-rol: Overlangs of onderlangs? Kies en bepaal goed goed je bij elkaar past.
 
Met deze persoonlijkheidsquiz kom je er snel genoeg achter of jij en je vriend(in) / date / geliefde / echtgenoot / huisgenoot / collega / persoon die je net hebt leren kennen voorbestemd zijn om elkaars soulmate te zijn… of…aartsvijanden.  

 

boek 2 soorten mensen
DE TEST
 
Van zodra ik het boekje had ontvangen wilde ik er direct mee aan de slag. Diezelfde avond hebben mijn vriend en ik eens geen Netflix gekeken, maar hebben we het boekje erbij gepakt, inclusief pen en papier. We zeiden nog tegen elkaar hoe grappig het zou zijn als bleek dat we totaal niet bij elkaar zouden passen. Gelukkig viel dat heel erg mee!
 
We zijn een klein uurtje bezig geweest met de test. Sommige plaatjes waren heel gemakkelijk en over andere afbeeldingen moesten we iets langer nadenken. Waar mijn vriend en ik het meest in verschillen? Hij is een chaoot en ik een perfectionist. Deze eigenschappen komen duidelijk terug in de illustraties, heel leuk en grappig om te zien. 

 

boek 2 soorten mensen
PASSEN WE BIJ ELKAAR?
 
We scoorden 68 punten van de 85 in totaal. Achterin het boekje staat het volgende.

Twee handen op een buik:

 

Hallo daar, vrienden. Jullie passen – voor het overgrote deel – precies bij elkaar. Jullie zijn het over veel dingen eens en toch verschillen jullie ook weer genoeg van mening om het spannend te houden. Er zijn heus weleens wat conflictjes, maar dat duurt nooit lang, dus is het ook nooit echt een probleem. Jullie zijn samen echt een team, doordat jullie elkaars zwakke kanten aanvullen. Jullie vinden elkaar gewoon aardig en dat is nou precies wat je nodig hebt voor een prettige vriendschap.

 
Daar ben ik het volledig mee eens! 

 

boek 2 soorten mensen

Ik vind het echt een leuk en grappig boekje. Mijn vriend en ik zijn bijna 8 jaar samen en daardoor wisten we wel al veel over elkaar. Het was vrij voorspelbaar welk plaatje de ander zou kiezen. Ik denk dat het boekje nog leuker kan zijn voor mensen die elkaar nog niet zo goed kennen. Dit boekje lijkt me ook superleuk om cadeau te doen aan iemand!

3 reacties

  1. Wat een leuk boekje! Ik denk ook dat ik de meeste antwoorden van mijn partner weet. Ik ga voor een opgemaakt bed, hij niet. Snoozen doet hij graag, ik spring er direct uit. Of wij dan bij elkaar passen? Ik denk het wel, wij zijn inmiddels 27 jaar getrouwd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *