donderdag 21 september 2017

Voor het najaar 2017 krijgen we verfijnde lampen

Het najaar is dé periode om aan je verlichting te denken. De avonden worden langer en we zoeken warmte en gezelligheid op in de woning. Verlichting is een zeer belangrijke factor in het creëren van sfeer. Sommige interieurspecialisten beweren zelfs dat verlichting dé belangrijkste sfeermaker is.

koper lampen

KIES DE JUISTE LAMP VOOR DE JUISTE PLAATS

Lampen hebben verschillende functies. In eerste instantie dienen ze om een bepaalde zone te verlichten. Maar daarnaast is ze ook decoratief en straalt ze een bepaalde stijl uit. De functionele taak van een lamp blijft altijd dezelfde: ze zorgt voor sterk licht in de keuken, diffuus licht in de woonkamer en gezellig sfeervol licht in de slaapkamer bijvoorbeeld. De decoratieve kant van de lamp verandert (bijna) elk jaar of zelfs (bijna) elk seizoen. Wat brengt het najaar van 2017 ons? Ik zet hier alvast een paar tips en trends op een rijtje.

EEN VERFIJNDE LOOK: DE PEER WORDT ZICHTBAAR

De fijne ontwerpen in de lampen zetten zich meer dan ooit door. We zagen al draadlampen en kooilampen, lampenkappen met fijne lamellen of bijna doorschijnende rieten lampenkappen. Deze fijne look wordt dit najaar nog versterkt. Zo krijg je draadlampen te zien waarbij de draadstructuur bijna in het niets verdwijnt. Alle focus ligt op het lichtelement. Doorschijnende glazen lampen, al dan niet met gekleurd glas zijn in! Ook hier zien we het opnieuw: de peer mag gezien worden. Peren krijgen daarom ook alle vormen en groottes. Let hierbij wel op dat je fel licht vermijdt als je dat niet wilt. Kies voor lampen met een lagere lichtsterkte als je sfeer wilt creëren.

kooilampen peer

KOPER VERANDERT NAAR MESSING

Tot begin 2017 zagen we nog veel koper. Dit is aan het verdwijnen. De armaturen behouden hun stijl maar worden in messing vervaardigd. Dit heeft een ietwat mattere afwerking dan koper en valt daarom minder op. Messing past uitstekend bij de donkere kleuren die we dit najaar in de interieurs gaan zien.

koper lampen

BETON-LOOK

De beton-look die we recent zagen bij lampen blijft bestaan maar dan in een fijnere versie. We zien nog betonnen elementen aan lampen: een klein onderstel van een tafellamp of een betonnen plaatje als houder voor een wandlamp bijvoorbeeld. De volledig betonnen lampen (zowel onderstel als lampenkap) verdwijnen. Beton wordt nu gecombineerd met bijvoorbeeld glas en draadstructuur.

ER KOMT KLEUR IN DE ZAAK

Als je bovenstaande leest, zou je denken dat alle kleur verdwenen is uit de verlichting. Niets is minder waar! In het interieur van het najaar 2017 worden donkere en felle kleuren gebruikt: organische en aardekleuren doen het goed. Denk bijvoorbeeld aan okergeel, turquoise blauw en donker groen. Ook fel roze, rood en oranje duiken op. Daar spelen de ontwerpers van lampen graag op in. Vooral in de draadlampen vind je deze kleuren makkelijk terugkomen. Ook de lampenkappen ontsnappen niet aan deze trend. Dankzij deze keuze aan kleuren kun je je interieur op een speelse manier van verlichting voorzien.

draadlampen

Welke lampen vind jij het mooiste?
Samenwerking

Veel liefs,
Vanessa xxx

6 opmerkingen:

 1. De draadlampen vind ik het mooist momenteel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interresant artikel om te lezen de betonlook vind ik zeer mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige lampen mijn voorkeur gaat nog steeds naar de draadlampen geeft toch een gezellige sfeer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeer mooie lampen de kooilampen zijn gewoon geweldig ook een ruime keuze super.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind alle lampen eigenlijk wel leuk :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De draadlamp vind ik een hele gave trend! Alleen past het niet bij ons interieur, maar wie weet ooit wel bij mijn werkkamer :-)

  BeantwoordenVerwijderen