Inspiratie: lampen van Artemide

Geplaatst door
Zoals jullie wellicht weten, ben ik gek op interieur en alles daaromheen. Ik heb al meerdere keren geschreven over design interieur of dingen voor in huis. Vandaag wil ik daar weer wat aan toevoegen en wil ik met jullie wat inspiratie delen voor design lampen. Kijk je mee?
 
artemide design lampen

Een mooie design lamp kan veel doen voor je interieur. Je kunt hier ook duidelijk je interieur stijl mee aangeven. De lampen van Artemide zijn een perfect voorbeeld van prachtige design lampen. Artemide wordt niet voor niets één van de pioniers op designverlichting genoemd. Dit Italiaanse merk ontwerpt al meer dan vijftig jaar designverlichting! Bureaulampen, tafellampen, vloerlampen en spots. Er zijn Artemide lampen voor ieder doel.
Eén van de bekendste modellen is de Tolomeo Micro tafellamp, ontworpen door Michele De Lucchi en Giancarlo Fassina. Deze tijdloze lamp is ideaal als tafellamp, maar eveneens geschikt als bureaulamp of als extra lichtpunt op een bijzettafel. Mooi meegenomen is dat de Tolomeo energie zuinig is en een zeer goede lichtopbrengst heeft.  
 
tolomeo micro tafellamp design
Mijn favoriet is de Tolomeo Mega Terra vloerlampeen absolute eyecatcher voor in ieder interieur. Deze vloerlamp past in uiteenlopende interieurs maar ook in verschillende kamers in huis. Ik zou de lamp in mijn woonkamer zetten en dan het liefst naast de zetel. Je kunt het licht dimmen en dat creëert een gezellige sfeer. Ideaal voor als je ’s avonds een boekje wil lezen, Netflix wil kijken of aan het werk bent op de laptop. 
 
tolomeo mega terra vloerlamp design
 
Artemide lampen winnen ook regelmatig prijzen. Zo hebben ze onlangs nog een award gewonnen met de Cadmo lamp van Karim Rashid. Deze vloerlamp wordt gekenmerkt door zijn veelzijdigheid. Het gedraaide blad van staal geeft een zacht opwaarts licht naar het plafond en tegelijk een verspreid licht vanuit de centrale verticale opening. Het indirecte licht en het verspreide licht kunnen onafhankelijk van elkaar worden geregeld en dat is absoluut een pluspunt. 
 
cadmo design lamp karim rashid
Welke lamp vind jij het mooiste?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

4 reacties

  1. Interessant artikel om te lezen persoonlijk vind ik de mega terra vloerlamp zeer mooi!

  2. Wat een prachtige lampen mijn voorkeur gaat naar de cadmo lamp zeer mooi!!

Reacties zijn gesloten.