Je huis opruimen: 5 snelle tips

Geplaatst door
Na iedere grote opruimbeurt neem je het je heilig voor: vanaf nu ga ik het huis bijhouden. Om vervolgens weer overal papieren te laten slingeren en de afwas op het aanrecht te laten staan. Vandaag geef ik 5 snelle tips die je dagelijks kunt toepassen voor het opruimen van je huis. 
 
tips om je huis op te ruimen foto bron homelane.com

1. MAAK JE BED METEEN OP

Je huis opruimen? Dat begint bij de slaapkamer. Je slaapkamer ziet er meteen opgeruimd uit als je bed is opgemaakt. Verlucht het bed gerust terwijl je gaat ontbijten en je klaarmaakt in de badkamer, maar maak het op voor je de deur uitgaat. Het is toch heerlijk om elke avond, net zoals op hotel, in een opgemaakt bed te kruipen?
 
2. DOE JE SCHOENEN UIT
 
Natte schoenen maken je huis supersnel vuil. Maak er een gewoonte van om, zodra je thuiskomt, je schoenen uit te trekken want dat bespaart heel wat schoonmaakwerk. Daarnaast wordt thuiskomen nog zoveel leuker met gezellige en warme pantoffels aan je voeten. 
 
3. DOE DE AFWAS TIJDENS HET KOKEN
 
Als je lekker hebt gekookt, dan kan het wel eens lijken alsof je keuken is ontploft. Probeer daarom al zoveel mogelijk op te ruimen tijdens het koken. Staat je stoofpotje lekker te pruttelen? Vul dan ondertussen de afwasmachine of maak het aanrecht al schoon. 
 
4. EEN KWARTIERTJE IS GENOEG
 
Het lijkt vreselijk om iedere dag op te ruimen, maar eigenlijk valt dit goed mee. Een kwartiertje is al genoeg! Zet een timer op en ga aan de slag. Zo voorkom je dat de rommel zich weer opstapelt. Een extra pluspunt: na dat kwartier heb je niet alleen een opgeruimd gevoel in je huis maar ook in je hoofd. 
 
5. HANDIG MET MANDJES
 
Schaf dozen, manden en opbergboxen aan. Je kunt er veel in kwijt en alles ziet er meteen netjes uit. Een extra tip: als je plots onverwachts bezoek voor de deur hebt staan is een opbergbox ook ideaal. Het opruimen van je huis was nog nooit zo makkelijk!
 
Heb jij nog handige tips? Laat het weten bij de reacties!
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

12 reacties

  1. -Hou de boel gewoon goed bij. Dan heb je er niet zoveel werk aan.
    -Ruim meteen op als je hebt geshopt of boodschappen hebt gedaan. Weg = weg.
    – Als je je huis schoon wilt houden: neem geen of niet teveel huisdieren.. ��Goede tips heb je gedeeld hoor. Volgens mij ben ik aardig op weg.

  2. Ik haat het om rommel te zien liggen, zeker beneden. Ik heb altijd schrik dat er iemand onverwacht langskomt en dan al die rommel ziet. Als er iets blijft rondslingeren is het meestal iets van mijn vriend.

  3. Bedankt voor de leuke tips! Vooral de afwas vast in de vaatwasser zetten tijdens het koken doe ik de laatste weken, scheelt na het eten behoorlijk 🙂

  4. haha hele handige tips! ik heb geen hekel aan opruimen, schoonmaken vind ik wat minder maar als je alles goed bij houd dan word het geen vieze bende

Reacties zijn gesloten.