Zwembaden: voor het leukste zwemplezier

Geplaatst door
Een zwembad is voor velen een onbereikbare luxe die te veel kost en waar heel wat werk bij komt kijken qua aankoop en onderhoud. Hoewel een ingebouwd zwembad een luxe-uitstraling heeft en veel comfort biedt, zijn er heel wat alternatieven voor het gewone type die de perfecte mix zijn tussen eenvoudig te onderhouden, handig in gebruik en toch zwemplezier garanderen voor de hele familie. Het aanbod aan zwembaden is enorm, en dankzij de grote diversiteit van merken – zoals een Intex zwembad – en vormen wordt ruimschoots voldaan aan de verwachtingen van iedereen: van grote opblaasbare zwembaden waar een luchtbed in geplaatst kan worden voor heuse tuinfeesten tot een gezellig klein zwembad voor de kinderen, niets ontbreekt. De volgende voorbeelden garanderen een gemakkelijke opbouw, weinig onderhoudszorgen en vooral veel zwemplezier voor de hele familie.
OPBLAASBAAR ZWEMBAD: DE PERFECTE MIX TUSSEN EENVOUD EN PLEZIER
Opblaasbare zwembaden zijn de goedkoopste en eenvoudigste manier om te genieten van waterpret, zelfs in kleine tuinen. Ze komen in ontelbare soorten en maten, en kunnen overal geplaatst worden zonder veel opbouwwerk te vragen. Zo kan een Easy Setup opblaasbaar zwembad tot wel 450 cm diameter hebben – perfect dus voor meerdere personen dankzij een capaciteit van 10.000 liter, en er kan zelfs een luchtbed in geplaatst worden – maar er zijn ook kleine modellen (met een diameter van 1.5 meter) die prachtig zijn versierd met tekeningen en dus ideaal zijn voor kleine kinderen.
Dergelijke baden zijn in verschillende vormen verkrijgbaar, van rond tot vierkant en ovaal. Een vierkant Intex zwembad met een lengte van 200 cm, een breedte van 150 centimeter, een capaciteit van ongeveer 500 liter en zelfs een bijgeleverd reparatie set is ideaal om met de hele familie van te genieten en eenvoudig te onderhouden als er iets kapot gaat. Natuurlijk zijn dergelijke types in alle groottes verkrijgbaar, waarbij zowel de verhoudingen als de watercapaciteit varieert.
Voor de kinderen is een opblaasbaar zwembad het perfecte speelterrein, en er zijn dan ook heel wat types die er speciaal op gemaakt zijn om ze onvergetelijke waterpret te bezorgen. Een kinderzwembad met kleurige strepen en een lage rand – slechts 40 cm hoog – is perfect om plezier en veiligheid te garanderen, terwijl een iets ruimer type met leuke tekeningen van visjes dan weer voor de iets grotere kinderen ontspanning kan bieden. Een leuk mini-badje in de vorm van een vissenbek helpt dan weer om de kinderen hun verbeelding de vrije loop te laten en kan dankzij zijn kleine afmetingen – en een hoogte van slechts 16 cm – overal geplaatst worden. Daarbij zorgt een ware sproeifunctie in het zwembad voor het waterplezier waar kinderen van dromen.
zwembad bron wallpapersok
EEN FRAME ZWEMBAD: VEILIG EN LANGDURIG ZWEMPLEZIER VERZEKERD
Frame baden zijn – zoals de naam zelf zegt – ondersteund door een frame dat extra stevigheid en comfort biedt en dus duurzamer is dan een opblaasbaar zwembad. Dergelijke zwembaden zijn ideaal om in grotere tuinen te plaatsen en voor mensen die de kwaliteit van een ingebouwd zwembad willen ervaren zonder veel onderhoud te moeten uitvoeren. Frame zwembaden vragen iets meer tijd om op te zetten dan opblaasbare soorten, en er is een trapje nodig om erin te geraken – mede door de hogere rand. Een frame zwembad is perfect voor bijvoorbeeld op tuinfeesten met grotere groepen mensen of gewoon met de familie op warme zomerdagen, en het kan eenvoudig een lange tijd blijven staan.
Een frame zwembad met donkerblauwe bedekking van Jilong en stevige aluminium poten voor meer ondersteuning is geschikt om in de tuin te zetten, mede dankzij de niet al te hoge rand, maar wel een respectabele lengte van 2.5 meter. Een watercapaciteit van wel 2500 liter zorgt ervoor dat er meerdere personen tegelijk van kunnen genieten, en een bijgeleverd reparatie kit en waterfilter dragen alleen maar bij aan de kwaliteit van een dergelijk zwembad.
Ook hier zijn er echter modellen die ideaal zijn voor kinderen: een frame bad met een hoogte tot 50 centimeter maar een lengte van wel 3 meter zorgen voor extra beweegruimte voor de kleintjes zodat die niet beperkt zijn in hun waterpret. De waterinhoud van de baden varieert daarbij, waardoor er zowel voor kleine als grote groepen wat wils is.
Een zeshoekig frame zwembad geeft een unieke toets aan het zwemplezier, en biedt dankzij een 3-laags PVC doek veel comfort en veiligheid. Voor nog extra uitstraling zorgt een zwembad met nagebootste houten rand: zo lijkt het wel of men in een écht stijlvol luxe bad zwemt.
EXTRA ACCESSOIRES VOOR EEN KWALITATIEVERE ZWEMBAD-ERVARING
Bij een zwembad horen natuurlijk ook nog heel wat meer benodigdheden die bijdragen tot de kwaliteit, veiligheid en het plezier. Zo biedt een plastic thermometer van het merk Bestway een goed overzicht van de temperatuur van het water. De thermometer blijft dankzij het bovenstuk drijven en kan dus gewoon in het water gelegd worden. Voor zuiverder water dat vrij is van bacteriën en proper oogt is een chloordrijver van hetzelfde merk dan weer ideaal. Het toestel is relatief klein en de afgifte van zuiverend chloor is volledig aan te passen aan de behoefte. Zo blijft het water proper en optimaal om in te zwemmen.
Ook een afdekzeil verdient een plaatsje in het aanbod: een dergelijk zeil biedt de beste bescherming tegen vallende bladeren, opwaaiend stof en zure regen. Het zeil kan eenvoudig over het zwembad geplaatst worden en zorgt dankzij de latex afwerking niet alleen voor een goede bescherming, maar verhoogt daarbij ook nog eens de watertemperatuur – waardoor zwemmen alleen maar aangenamer wordt. Ook geschikt om het zwembad af te dekken in de winter of als het koud is, en de afvoergaten zorgen voor een goede verwijdering van eventueel regenwater.
Sommige zwembaden worden geleverd met bijhorende filterpomp: de ideale tool om het water nog beter schoon te houden doordat eventuele vuiligheid efficiënt weggepompt wordt. Bij dergelijke pompen dient er wel rekening mee gehouden te worden met de grootte en de capaciteit van de filter en de omvang van het zwembad.
zwembad
Heb jij een zwembad in je tuin of zou je er graag één hebben? 
Veel liefs,
Vanessa

8 reacties

  1. Interessant om te lezen welke soorten zwembaden er allemaal bestaan nu nog wachten op het zonnetje!

  2. Interesant om te lezen. Ik heb een balkon, dus dat zal niet echt gaan denk ik! Ik vind zwemmen op vakantie in Oostenrijk altijd heel fijn, omdat ik daar niet zo veel last heb van al dat chloor!

  3. Ooohh als het kan dan wil ik echt zo graag een zwembad in de tuin 😛 maja is zo zonde als t maar even mooi weer is maar zo fijnnn!

  4. Ik denk dat er inmiddels in elke Nederlandse tuin bijna een inbouwzwembad of intex opzetbad staat. Zeker na deze zomer! Heerlijk zwemmen wanneer je wilt en zonder entree te betalen;)

Reacties zijn gesloten.