Extra beveiliging tijdens de donkere dagen van het jaar

Geplaatst door
Wanneer de winter nadert, dan gaat de zon steeds iets eerder onder. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Door dit gebrek aan daglicht noemen we deze periode ook wel de donkere dagen van het jaar. Het betekent dat de feestdagen steeds dichterbij komen. 
 
Volgens de slotenmaker Gent betekent de periode echter ook dat inbrekers steeds actiever worden en het aantal woninginbraken zal stijgen. Zij hebben immers meer uren per dag waarin zij ongezien hun slag kunnen slaan. De donkere dagen zijn daarom ook een goed moment om voor extra beveiliging van je woning te zorgen. Vraag jezelf af of je woning op de volgende punten goed beveiligd is.
 
extra beveiliging tijdens donkere dagen slotenmaker gent

ZIJN DE SLOTEN NOG UP-TO-DATE?

 
Sloten gaan niet oneindig mee. Vaak moeten deze zelfs al vervangen worden voordat het einde van de levensduur is bereikt. Inbrekers verzinnen namelijk steeds nieuwe manieren om bestaande sloten open te krijgen. Een oud slot biedt bijvoorbeeld geen beveiliging tegen de inbraakmethode kerntrekken. Sloten moeten up-to-date gehouden worden en de donkere dagen van het jaar zijn een goed moment om dit te checken. Je kan hiervoor advies vragen aan een slotenmaker.
 
IS DE WONING GOED VERLICHT?
 
Het gebrek aan daglicht in de winterperiode is een voordeel voor inbrekers. Zij kunnen namelijk de duister gebruiken om ongezien bij een woning te komen. Een belangrijke maatregel om te treffen is dan ook zorgen voor goede verlichting rondom de woning. Zorg dat in ieder geval de belangrijkste toegangspunten van het huis verlicht zijn in de avond. Een buitenlamp bij de voor- en achterdeur is een minimale vereiste. Om energie te besparen kan je gebruikmaken van een lamp met bewegingssensor.
 
HOUD JE REKENING MET INBREKERS?
 
Van alle voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen voor een extra beveiliging tijdens de donkere dagen is niks zo effectief als het simpelweg rekening houden met inbrekers. Door voorbereid te zijn op het feit dat inbrekers je woning kunnen observeren kan je de meeste inbraken preventief voorkomen. Sluit bijvoorbeeld de gordijnen wanneer het buiten donker is. Zo kunnen inbrekers niet in de woning kijken. Koop je dure cadeaus voor de feestdagen, zet dan de dozen niet buiten je woning bij het vuilnis. De doos van een grote breedbeeld televisie is een goede indicatie voor een inbreker dat er binnen iets van waarde te halen valt. 
 
Samenwerking

Heb jij nog tips om je woning extra te beveiligen?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

9 reacties

  1. Zeer goede tips. Hier in het dorp gaan ze hier over vergaderingen houden. Ze breken echt weer veel in. Ik snap niet dat andere mensen dit doen. Nog een tip: heb je een grote venster? Leg er dan een stok voor, zo krijgen ze die niet open.

  2. Ik sluit altijd de gordijnen als de lampen aan gaan, ook een beetje omdat mensen anders naar binnen gluren (wat ik overigens ook bij andere mensen doe..hihi)

  3. Wat leuk zo'n artikel! Gelukkig hebben wij Damon onze waakse hond.. die hoeft maar wat te horen midden in de nacht bij de deuren en we zijn wakker haha 😛

Reacties zijn gesloten.