Zo kies je de juiste bedrijfskleding

Geplaatst door
Bedrijfskleding is één van de belangrijkste aspecten binnen een bedrijf. Maar hoe weet je nu precies wat de juiste kleding voor jouw bedrijf is? Om dit te weten te komen, zal je jezelf een paar vragen moeten stellen. Werk je vaak binnen of buiten? Kan de kleding zowel door vrouwen als mannen worden gedragen? Hoe laat je de bedrijfskleuren erin terugkomen? Wat zijn de wensen van je personeel? En aan welke wettelijke eisen moet je bedrijfskleding voldoen? Hieronder enkele tips voor de werkgevers onder jullie.
 
bedrijfskleding suit up horeca

WERK JE VAAK BINNEN OF BUITEN?
 
Dit is één van de belangrijkste vragen. Als werkgever wil je immers niet dat je werknemers gaan klagen over dat ze het te koud, te warm of benauwd hebben in hun werkkleding. Stel jezelf dus de vraag: van welke stoffen en materialen is de bedrijfskleding gemaakt?
 
IS DE KLEDING UNISEX?
 
Niet ieder merk heeft voor vrouwen en mannen een uniek assortiment. Ga dus op zoek naar een merk dat een lijn voor vrouwen en mannen heeft, of hou er rekening mee dat de kleding unisex is. 
 
HOE LAAT JE DE BEDRIJFSKLEUREN ERIN TERUGKOMEN?
 
Je bedrijfskleding is het visitekaartje van je bedrijf. Ik denk hierbij spontaan aan de horeca. Als ik op restaurant ga, dan vind ik het fijn als de werknemers dezelfde horecakleding dragen. Dit is niet alleen makkelijk om hen te herkennen, maar het ziet er ook mooi en stijlvol uit. Ik vind het ook leuk als de kleuren overeenstemmen met het totale concept van het restaurant, bijvoorbeeld de naam, het logo en het interieur.
 
bedrijfskleding suit up horecaWAT ZIJN DE WENSEN VAN JE PERSONEEL?

De mensen die uiteindelijk de werkkleding moeten dragen is het personeel. Het is dus ook belangrijk om aan je personeel te vragen of zij bepaalde wensen hebben. Je kunt natuurlijk niet rekening houden met alle wensen, maar als veel van je personeel dezelfde wensen hebben, dan kun je jezelf afvragen of dit realistisch is. Het is belangrijk dat je personeel zich goed voelt in de kleding die ze dagelijks moeten dragen.

 
MOET JE BEDRIJFSKLEDING VOLDOEN AAN WETTELIJKE EISEN?

Last but not least: denk aan de veiligheid. Werk je bijvoorbeeld in een magazijn, dan is het slim om veiligheidsschoenen te dragen. Werk je op plaatsen waar veel verkeer rijdt, dan is het belangrijk om kleding met een hoge zichtbaarheidsnorm aan te schaffen.

 
Hopelijk heb je op bovenstaande vragen voor jezelf goede antwoorden gevonden. Is er toch nog een vraag waar je geen antwoord op hebt? Dan kan je altijd professioneel advies vragen aan mensen die er verstand van hebben, bijvoorbeeld Suit Up Corporate Fashion.  
   
bedrijfskleding suit up corporate fashion
Samenwerking
Draag jij bedrijfskleding op je werk?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

12 reacties

 1. Leuke en interessante blog. Ik denk dat bedrijfskleding bij veel beroepen functioneel is. Staat professioneel. Ik zou alleen niet graag unisex bedrijfskleding aan hebben, dat staat niet altijd even goed. In plaats dat je lichaam mooi uitkomt, maakt het je vaak dikker. Althans dat is natuurlijk mijn ervaring ��

 2. Leuke blog de bedrijfskleding is wel belangrijk voor vele beroepen het geeft je wel een ander uiterlijk maar dat valt wel mee.

 3. Leuk om te lezen deze blog geeft je meer inzicht bij de keuze van bedrijfskleding.

 4. De bedrijfskleding van Suit up is echt super mooi. Wij hadden hier ook kleding van op mijn stage. Als het goed is staat er nog ergens een foto op hun website.

 5. Hey Vanessa,

  De bedrijfskleding op de foto's zien er wel mooi uit zeg! Zelf draag ik nette kleding op het werk, omdat ik ook niet echt met klanten te maken krijg. Andere collega's van mij die bijvoorbeeld in de sales en marketing zitten, dragen vaak een pak of rok, niet echt bedrijfskleding maar dat het wel professioneel en netjes is.

  Liefs!

 6. Mijn bedrijfskleding is zo een beetje een badjas… 😉 . Ik vind sommige bedrijfskleding er steeds leuker uitzien, niet zo somber of saai meer tegenwoordig!

 7. Wij hebben een dresscode op het werk maar het is niet zo dat we ons aan bepaalde kleuren of zo moeten houden. Ik moet wel zeggen dat wij vrouwen het gemakkelijker hebben. Mannen moeten altijd een geklede broek, hemd en das aandoen terwijl wij als het warm is iets zonder of met korte mouwen mogen aandoen.

 8. Ohh wat een mooie bedrijfskleding hebben hun! Ik zou willen dat het bedrijf waar ik werk wat meer kwa kleding deed draag gewoon een simpel hesje over normale kleding. Niet heel speciaal dus!

 9. Dit soort horecakledij straalt echt wel klasse en professionaliteit uit. Wow! Het maakt je restaurantbezoek meteen stukken exclusiever.

Reacties zijn gesloten.