Boek: De romantische komedie – Stephanie Coorevits

Geplaatst door
Voor mij is de herfst het perfecte seizoen om boeken te lezen. De komende tijd mogen jullie dus zeker nog enkele recensies verwachten. Vandaag wil ik graag De romantische komedie aan jullie voorstellen, een boek dat is geschreven door Stephanie Coorevits. Dit is niet het zoveelste boek over verliefdheid, over de eerste kussen en het samensmelten van twee zielen. De romantische komedie gaat over wat er na de vlinders gebeurt. Over ‘lang en gelukkig’ en andere fabels. Het is een troostende handleiding voor mensen die het beu zijn om te streven naar onhaalbare idealen en die hun ‘saaie normaalheid’ helemaal willen omarmen.
 
recensie review boek de romantische komedie stephanie coorevits
 
 

Stephanie Coorevits is klinisch psychologe van beroep en schrijven is haar hobby. Ze is getrouwd met Simeon Dikomitis. Toen haar werd gevraagd om een boek te schrijven over romantische relaties, was het oorspronkelijke voorstel om dat te doen vanuit een psychologisch perspectief, maar dat zag Stephanie niet zitten. Stephanie is het beu dat het in boeken, liedjes en bladen alleen maar gaat over soulmates, de prins(es) op het witte paard en de zoektocht naar die ene die je leven compleet maakt. Hoog tijd voor een reality check! 
 
In De romantische komedie vertelt Stephanie over hoe het er bij haar aan toegaat. Over een ‘normale’ relatie en niet over sprookjes. Met haar boek wil ze duidelijk maken dat ‘lang en gelukkig’ helemaal niet zo evident is. Het is normaal dat verliefdheid verandert in liefde. Het is normaal dat een relatie met ups en downs gaat. Het is normaal dat er vroeg of laat wat sleur in de relatie komt, maar dat hoeft helemaal niet negatief te zijn. Want we zijn allemaal gewoon maar mensen. We maken allemaal ruzie over wie de meeste plaats in bed inneemt of over wiens beurt het is om te dweilen. Een perfecte relatie bestaat niet en het heeft dan ook geen zin om te streven naar onhaalbare idealen want daar worden we alleen maar ongelukkig van.  
 
recensie review boek de romantische komedie stephanie coorevits
 
Ik wil natuurlijk niet het hele boek verklappen, maar ik wil jullie wel een overzicht geven over de onderwerpen die jullie kunnen verwachten:
 
– Ik ben een feministe (toch?)
– Ik vind mezelf een man
– Wil je mijn ouders ontmoeten?
– Ik ga shoppen
– We gaan op reis
– Ik ben op dieet
– Ik moet naar het toilet. Ga je mee?
– Jij zet de vuilnisbakken buiten en ik doe de rest
– We gaan verbouwen!
– We gaan trouwen
– Wanneer gaan we ons voortplanten?
– Mijn ouders hebben het al bij al toch goed gedaan
– We moeten meer samen doen
– Ik ben lelijk
– We moeten eens praten
– Jij bent van mij
– Help! Mijn man is ziek
– Liefde versus verliefdheid
 
recensie review boek de romantische komedie stephanie coorevits
 
Ik ben al 6,5 jaar samen met Glenn en de onderwerpen zijn heel herkenbaar voor mij. Het boek deed me terug aan het prille begin van onze relatie denken, maar ook aan de momenten die we nu dagelijks meemaken. En net omdat de onderwerpen zo herkenbaar zijn, is dit boek heel leuk om te lezen. Als jij ook al een tijdje een relatie hebt, dan zal je vast ook veel dingen herkennen. 
 
Het boek heet niet voor niets De romantische komedie. Het is met veel humor geschreven en ook dat maakt het boek superleuk. Van de eerste tot de laatste pagina had ik een glimlach op mijn gezicht. Soms betrapte ik me er zelfs op dat ik luidop moest lachen, oeps! 
 
Het boek is luchtig geschreven, leest heel vlot en voor je het weet ben je 158 pagina’s verder en is het boek uit. Van mij mocht het boek gerust nog wat dikker zijn. Dat zegt genoeg, toch? Normaal belanden boeken na één keer lezen standaard in mijn boekenkast, maar dit boek ga ik niet te ver weg leggen. De romantische komedie is een echte eyeopener die je laat beseffen dat het gras niet groener is aan de overkant en dat die ‘saaie normaalheid’ helemaal niet erg is.
 
De romantische komedie kost € 12,50 en is o.a. te koop bij de boekenwinkel en Bol.com.  
 

12 reacties

  1. Gelukkig niet weer zo'n voorspelbaar boek dus! Ik zie ook wel een aantal herkenbare hoofdstukken sinds ik al een paar jaar samen ben met mijn vriend.

Reacties zijn gesloten.