Boodschappen tag

Geplaatst door
Bij Supermoms kwam ik een leuke tag tegen, namelijk de boodschappen tag. Een tag waarin o.a. wordt gevraagd hoe en waar je boodschappen doet, en met deze vragen wil ik jullie vertellen hoe ik dat doe. Lees je gezellig mee?
 

WAAR DOE JE BOODSCHAPPEN?
Ik doe altijd boodschappen bij Lidl. Dit doe ik al een jaar of 4, sinds ik samenwoon met Glenn. Soms doe ik eens kleine boodschappen bij Delhaize, maar daar koop ik alleen producten of merken die niet verkrijgbaar zijn bij Lidl.


DOE JE ALTIJD BOODSCHAPPEN IN DEZELFDE VESTIGING?


Het liefste wel. ‘Onze’ Lidl is groot, netjes en heeft een uitgebreid assortiment. Daarnaast weet ik alles redelijk snel te vinden en verlies ik geen tijd met te zoeken naar dingen.


WANNEER DOE JE BOODSCHAPPEN?


Glenn en ik doen meestal boodschappen op zaterdag. I know, het is dan altijd erg druk, maar in de week is het moeilijk omdat Glenn fulltime gaat werken en laat thuis is. De enige uitzondering is als Glenn een dag verlof of vakantie heeft, dan gaan we ook wel eens boodschappen doen in de week.


HOE VAAK DOE JE BOODSCHAPPEN?


1 keer per week. We vinden het praktisch om alles in één keer te halen zodat we de rest van de week op ons gemak zitten en er niet meer aan moeten denken.


ALS JE IN DE WINKEL KUNT SCANNEN, DOE JE DIT?

Helaas kunnen we niet scannen bij Lidl in België. In Nederland wel? Scannen kan zeker handig zijn voor mensen die weinig boodschappen nodig hebben en lange wachtrijen aan de kassa willen vermijden. Als wij een volle kar hebben en de persoon achter ons heeft slechts een handje vol, dan laten we die persoon meestal voor.


KIES JE VOOR HET A MERK OF HET HUISMERK?

Ik kies meestal voor het huismerk, vooral bij eten en drinken. Ik hoef bv. niet per se ‘echte’ Cola light te hebben want ik drink net zo graag de Freeway versie van Lidl. Ik ben daar echt niet moeilijk in. Er zijn wel een paar uitzonderingen. Zo gebruik ik bv. graag Dreft afwasmiddel en ook voor wasverzachter verkies ik merken zoals Lenor. Leuk meegenomen is dat er regelmatig acties zijn op deze merken bij Lidl, denk maar aan 1 + 1 gratis.

GAAN DE KINDEREN MEE BOODSCHAPPEN DOEN?


Ik heb nog geen kinderen dus ik kan deze vraag eigenlijk niet beantwoorden. Mocht ik ooit kinderen hebben die het leuk vinden om boodschappen te doen, dan neem ik ze zeker mee. Als ze er een hekel aan hebben en de hele supermarkt vol krijsen, dan zou ik voorstellen dat één van de ouders alleen boodschappen gaat doen.


ALS DE KINDEREN MEE GAAN, MOGEN ZE DAN IETS KIEZEN?


Ook deze vraag kan ik eigenlijk nog niet beantwoorden, maar stel dat ik kinderen zou hebben: ja, maar in beperkte mate, bv. één zakje snoep. In de winkel zie ik vaak ouders waarvan de kinderen eerst niets mogen hebben, maar na veel gezeur en gedoe uiteindelijk wel. Persoonlijk vind ik het dan beter om hen gewoon direct iets te laten kiezen.


GEBRUIK JE EEN BOODSCHAPPENLIJSTJE?


Ik maak altijd een boodschappenlijstje, maar vaak gebruik ik het pas als ik bijna aan de kassa sta om te checken of ik alles heb. Best grappig, want zo heeft het natuurlijk weinig nut en koop ik soms meer dan ik eigenlijk nodig heb. Alleen als ik écht geen zin heb om boodschappen te doen en er zo snel mogelijk vanaf wil zijn, dan hou ik me aan mijn boodschappenlijstje. 

Waar en hoe vaak doe jij boodschappen? Gebruik jij een boodschappenlijstje? 


Veel liefs,

Vanessa xxx

28 reacties

 1. Wij kunnen scannen bij de grote Albert Heijn's hier. Daar maak ik gretig gebruik van – ook wanneer ik een hele volle kar heb, haha. Scheelt zoveel om niet in de rij te hoeven staan.

 2. Bij ons kunnen we inderdaad ook niet scannen bij Lidl. Maar ondanks dat ik wel eens bij de AH ben doe ik het ook niet echt. Ik vind het niet mega veel sneller -tenzij je weer echt in de verkeerde rij staat-

 3. Leuke tag! Ik kan ook niet zonder boodschappenlijstje! Ik denk eraan je tag over te nemen? Zou dat mogen? Natuurlijk wel met een linkje naar jou blog!

  1. Hey Irene! Je mag de tag zeker over nemen. Vergeet wel niet om Supermoms te vermelden aangezien zij de bedenkers zijn van deze tag.

 4. Leuke tag, ik lees hem voor het eerst. Grappig van je boodschappenlijstje. Zelf maak ik er enkel een als ik denk dat ik iets ga vergeten dat ik echt nodig heb. Persoonlijk ga ik wat naar verschillende supermarkten (aldi, colruyt,..) maar de lidl zit toch ook wel tussen mijn favo's.

 5. Leuke tag 🙂 wij gaan ook vaak naar de lidl. Of als het niet te veel is naar okay omdat die op wandelafstand is. Helaas ook op zaterdag. In de week komt het er vaak niet van, al heeft de lidl goeie openingsuren. Xxx

  1. Hey Nathalie! De Lidl heeft inderdaad goede openingsuren, maar toch komt het er in de week niet zo snel van omdat we dan nog moeten koken, afwassen en dergelijke xxx

 6. Leuke tag! Ik heb altijd een lijstje in mijn telefoon staan, waar alles opstaat wat (bijna) op is. Doe ook dagelijks boodschappen, omdat ik alles te voet doe (winkelcentrum om de hoek)

 7. Wat een super leuke tag! Deze ga ik onthouden 🙂 Toevallig had ik al een tijdje in mijn hoofd om hier iets mee te doen maar wist niet zo goed wat… haha

 8. Leuke tag 🙂 Jammer dat wij geen Lidl meer hebben in het dorp, ik ging er anders ook graag. En helaas lukt het nooit om maar 1x per week boodschappen te doen, ik vind het zo lastig om voor een hele week te bedenken wat we gaan eten.

 9. Wat een leuke tags. Misschien neem ik hem ook over als het mag. Ik zelf vind het thuismerk ook prima tenzij het product erg mijn favoriet is. Grappig dat je kijkt pas op je boodschappenlijst bij de kassa. Ik kan niet zonder.

  1. Hey! Ja hoor, neem de tag gerust over. Ik ben benieuwd naar je antwoorden, al weet ik nu al dat je niet zonder boodschappenlijstje kunt 😉

Reacties zijn gesloten.