It’s the season to be jolly: Kerst!

Geplaatst door
De blaadjes beginnen te vallen, de temperatuur daalt en het wordt vroeger donker. Dat kan maar één ding betekenen: Kerst komt er aan! Kerst zelf is een fantastische tijd die je doorbrengt met je naasten. Ook de weken voor Kerst, als je nog gewoon moet werken, zijn net een beetje specialer dan de rest van het jaar. Als je naar huis rijdt en stiekem bij mensen naar binnen kijkt, zie je overal sfeervolle lampjes en andere kerstverlichting. In de kerstperiode besteedt iedereen net wat meer aandacht aan de verlichting in en om het huis. Doordat het buiten snel donker is kan je enorm genieten van alle lichtjes. Dit artikel zal je op weg helpen om ook jouw huis dit jaar schitterend te versieren met kerstverlichting. It’s the season to be jolly: Kerst!
 
kerst decoratie inspiratie

DUURZAAM
Kerstverlichting is er in alle soorten, maten en kleuren. Je zou uiteraard helemaal los kunnen gaan met een forse knipperende neonverlichting en kerstmannen inclusief slee en rendieren. Het enige dat je dan helaas zeker weet is dat je het nieuwe jaar begint met een enorme energierekening. Dus de eerste tip is om te kiezen voor energiezuinige kerstverlichting. LED lampen zijn veel zuiniger dan gewone kerstverlichting en gaan ook nog eens langer mee. Maar als je je kerstboom hebt versierd met energiezuinige lampjes, hoe ga je dan verder?
 
KLEIN BEGINNEN
 
Veel traditionele kerstversiering is er ook in een variant met verlichting. Er zijn bijvoorbeeld verlichte kransen, kerstballen met lampjes er in en verder ook allerlei soorten kerststerren die licht geven. Zo’n snoer met verlichte kerstballen staat ook super leuk aan de kersttafel. Als je die nonchalant over het midden van de tafel legt heb je heel makkelijk een eetkamertafel die net wat anders is dan vorig jaar. Je kan ook een aantal verlichte wilgentakken in een grote vaas zetten. Doordat de takken verticaal staan zullen ze optisch je kamer vergroten. Zo zijn er heel veel kleine en middelgrote soorten kerstverlichting die je in je huis kan toevoegen zonder meteen all the way te gaan.
MAGISCHE KERSTVERLICHTING
 
Als je echt je huis wilt omtoveren in een magisch kerstlandschap geldt: hoe meer kleine lichtjes, hoe magischer het effect. Voor Kerst zijn er hele mooie netten en lichtsnoeren te koop waarmee je meteen een groot oppervlakte kan verlichten. Er zijn snoeren met gewone lichtjes, maar ook met kerstballen, rendieren, sterren of ijspegels. Het is heel leuk zo’n snoer langs de rand van het plafond te hangen als kerstverlichting. Nog mooier is om het hele plafond van een kamer of de gang om te toveren in een ware sterrenhemel. Bevestig een groot net met veel kleine lampjes aan het plafond en je hebt een schitterende zee van licht. Vooral kinderen vinden dit fantastisch!
THEMA’S EN KLEUREN
 
Als je veel kerstverlichting in je huis gaat aanbrengen, kan het leuk zijn om een thema te bedenken. Dat kan bijvoorbeeld een kleur of vorm zijn. Het hebben van een thema zorgt er voor dat alles wat je in huis haalt bij elkaar past en het niet een wilde discoboel wordt. Voor de hand liggende thema’s zijn rendieren, kerststerren of ijspegels. Maar misschien ben je wel gek op katten, kijk dan eens of je ook kerstverlichting met katten kan vinden. Als je een kleur kiest, hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat je alleen maar gekleurde kerstverlichting ophangt. Het is juist mooi subtiel een kleurtje in je verlichting te verwerken. Af en toe paarse kerstverlichting kan heel chique staan. Over kleuren gesproken, er zijn verschillende kleuren wit licht. Let daarop als je ‘gewone’ kerstverlichting koopt. Warm wit, goud, koud wit en zilver geven elk een heel eigen sfeer. Kijk wat bij jouw huis past en welke sfeer je uit wilt stralen.
 
kerst decoratie inspiratie
kerst decoratie inspiratie
KERSTVERLICHTING VOOR BUITEN
 
Er zijn natuurlijk ook heel veel leuke soorten verlichting voor buiten. Met een net over een struik creëer je snel een dromerig effect. Als je kerstlampjes rondom de boom in je voortuin doet, lijkt het net alsof je buiten ook een kerstboom hebt staan. Daarnaast is er natuurlijk ook een ruim aanbod aan verlichte dieren en kerstmannen te koop. Veel kerstverlichting voor buiten werkt gewoon met stroom uit het stopcontact. Maar als je een superleuke plek hebt gevonden voor een lichtgevende sneeuwpop en dat net te ver van een stopcontact is, dan kan je er ook voor kiezen kerstverlichting op batterijen te kopen.
 
ZELF KERSTVERLICHTING MAKEN
 
Je hoeft niet heel creatief te zijn om zelf leuke kerstverlichting te knutselen. Bewaar in de maanden voor kerstmis grote glazen potten, waar bijvoorbeeld groenten of sauzen in hebben gezeten. Maak ze goed schoon en haal het etiket er af (tip: dat gaat heel makkelijk met warm water). Koop kleine snoeren met kerstverlichting en stop deze in de pot. Je kan in die pot ook kerstballen en slingers doen, of leuke persoonlijke items. Kleine speelgoedjes van dieren doen het heel goed. De potten kan je overal in huis neerzetten. Of bij elkaar op een dienblad, met wat dennenappels en takjes er bij. Je hebt zo heel makkelijk zelf persoonlijke decoratieve kerstverlichting gemaakt!
EN DE REST VAN HUIS
 
Je hebt nu leuke ideeën opgedaan om je woonkamer en de voortuin te versieren met kerstverlichting. Maar vergeet ook niet de andere kamers in huis. Zoals de keuken. Terwijl iedereen lekker met een wijntje bij de open haard zit, is er waarschijnlijk één iemand in de keuken bezig. Hoe leuk is het als de keuken ook sfeervol is ingericht. Een snoer met lichtgevende ijspegels aan het keukenraam is heel sfeervol en zit niet in de weg met koken. Het is ook heel erg leuk om de trap te versieren. Je kan om of aan de trapleuning kerstverlichting aanbrengen. Je kan kiezen voor hangende kerstverlichting, een net of een snoer. Kun je je voorstellen hoe sprookjesachtig het is als je dan op kerstochtend naar beneden komt?
 
Heel veel plezier met het uitzoeken van de kerstversieringen en het decoreren van je huis!
 
kerst decoratie inspiratie
 
Samenwerking
 
Kijk jij uit naar Kerst? En vind jij het ook zo leuk om je huis te versieren?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

18 reacties

 1. Wij houden echt van de kerst, dus van ons mag het wel zover zijn. Sinterklaas doen wij sinds dit jaar niet meer aan, dus laat de kerstman maar komen x

 2. De laatste jaren is 't wat minder bij ons thuis met Kerst. Wij doen niets speciaal of 't is toastjes maken & voor tv zitten. Ikzelf hou wel van Kerst & alle verlichting buiten, een mooie kerstboom in de living, etc. Dus, men zal niet weten wat zien als ik ooit alleen ga wonen :p

 3. Wauww je bent er vroeg bij! Moet eerlijk gezegd nog niet aan het kerst seizoen denken, maar als het er eenmaal is vind ik het gezellig en leuk met lichtjes en kaarsjes enzo!

 4. Leuk om te lezen kijk er ook naar uit kerstmis is ook speciaal en zeker als je een kerstboom mooi kunt versieren met de mooie verlichting die er nu te verkrijgen is , het geeft een mooi gezellige sfeer.

 5. Interessant artikel ja kerstmis is steeds een unieke gebeurtenis , en kijk er dan steeds elk jaar naar uit , het belangrijkste is de kerstboom versiering en neem steeds de nodige tijd om er iets heel speciaals van te maken , en met deze goede tips ivb de verlichting zal dat goed lukken super

 6. Hier word ik zo blij van he, heerlijk die warme gezellige avonden die weer komen gaan (met cadeautjes onder de boom)

 7. Ik vind die hele kerstsfeer zo ontzettend fijn! Alleen jammer dat er hoe langer hoe vroeger mee/over begonnen wordt. Die kerstwinkel op de Meir is al een paar weken open en het is nog niet eens oktober… Dat neemt de magie van de kerstdagen zelf wat weg, vind ik.

 8. Je bent er vroeg bij. Ik heb net het gevoel dat de vakantie net voorbij is en ik ben helemaal nog niet bezig met kerst. Al vind ik kerst super gezellig.

 9. Oh kerst, ik moet er eerst nog even aan wennen dat de zomer is afgelopen haha. Maar het is wel heel gezellig en al die lampjes en gezelligheid ben ik ook dol op.

 10. Hey Vanessa,

  Ik kan niet wachten totdat het weer kerst is. Dit jaar is het voor ons echt zeer bijzonder, aangezien onze zoon tegen die tijd geboren gaat worden 🙂 . Zo spannend allemaal. Heerlijk om dan ook ons huisje mooi versierd te hebben met kerstitems en ook nog met babyitems 🙂 . Super leuk!

  Liefs!

 11. These pictures are making me feel so festive! I am so happy I came across you blog it is lovely, don't stop doing what you do! x

  adelelydia.blogspot.com

Reacties zijn gesloten.