Ontdek het zijden zomerdekbed: lekker slapen in de zomer!

Geplaatst door
Heb je het vaak te koud of juist te warm? Woel je veel? Lig je wakker door hitte of transpiratie? Dat kost je lichaam onnodig energie. Energie die nodig is om het lichaam te herstellen en uitgerust wakker te worden. Goed slapen is fit weer opstaan. Als je slecht slaapt, merk je dat al direct. Wat kan je doen om ook in deze heerlijke zomer lekker te slapen? Is er een manier om minder last te hebben van hitte? Het juiste beddengoed dat past bij je behoeften aan warmte of verkoeling is de oplossing. Ook stof kan klachten geven, zoals niezen, een verstopte neus en jeukende ogen. Een huisstofmijt allergie kan op latere leeftijd ook ontstaan als je simpelweg te veel huisstofmijten in je slaapkamer hebt. Een zijden zomerdekbed helpt je bij al deze problemen.
 

WAT IS ZIJDE?

 
Zijde expert en slaapadviseur Mirna van Silk Heaven licht toe wat zijde nu precies is: “Zijde is een 100% natuurlijk materiaal wat eco geproduceerd wordt. Er is slechts wat water nodig voor de productie. Het is bekend van zijden beddengoed én er bestaan ook donsdekens, gevuld met zijde (zie foto). Het gaat dan om de lange, hand gespreide moerbeizijde vezels, die dit slaapcomfort geven. Niet te verwarren met satijn van polyester of wildzijde dekbedden, welke gevuld zijn met korte vezels. Zijden dekbedden zijn geschikt voor het hele jaar. De zomerdekbedden zijn ideaal in de zomermaanden of voor wie het snel te warm heeft”.
 
10 VOORDELEN VAN EEN MOERBEI ZIJDEN DEKBED
 
1. Een zijden dekbed is lichtgewicht, zacht en 100% natuurlijk
 
Wol en katoen dekbedden zijn redelijk zwaar. Dons en synthetisch kunnen licht zijn, maar toch voelt zijde het lichtste aan. Wil je meer gewicht op je voelen, ga dan voor een zijden dekbed met katoenen tijk.
 
2. Zijde is vochtregulerend
 
Zijde kan zo’n 30% van haar eigen gewicht aan vocht opnemen zonder nat aan te voelen. Zijde heeft als speciale eigenschap dat het de geabsorbeerde vochtigheid direct weer afgeeft aan de lucht. Hierdoor slaap je langer droog en is een zijden dekbed geschikt voor als je ’s nachts zweet. Even een vergelijking: katoen en dons nemen 8,5% vocht op en polyester 0%.
 
3. Zijde is temperatuur regulerend
 
De temperatuurverschillen van het lichaam worden door de zijde opgevangen met als resultaat een aangenaam warmte-evenwicht. Zijde verwarmt als het koud is en verkoelt als het warm is. Handig om te weten: dons en wol warmen je snel op en gaan door met hitte geven, ook als je het al warm genoeg hebt. Het komt dan vaak voor dat je ’s nachts wakker wordt van de warmte en het dekbed van je afgooit. 
 
4. Zijde is anti allergisch en geschikt bij huisstofmijt, allergie en astma
 
Nog een voordeel: in zijde leven geen huisstofmijten. Katoen is geschikt bij huisstofmijt allergie als je het iedere week op 60 graden wast. Dons trekt veel stof aan en is als het ware een voedingsbodem voor huisstofmijten. Dons kan echter wel anti-allergisch zijn gemaakt door een chemische NoMite behandeling. 
 
5. Zijde trekt geen stof aan en is anti statisch
 
Een zijden zomerdekbed vraagt weinig onderhoud zodat je schoon kan slapen zonder het onhandige wassen van een dekbed. Wol, katoen en synthetische dekbedden trekken daarentegen sterk stof aan. Bovendien zijn synthetische stoffen statisch en dat is ook niet onbelangrijk.
 
6. Slapen zonder woelen
 
Moet je veel draaien in bed om, als je op je zij slaapt, je rug bedekt te houden? Met een 100% zijden dekbed is dat verleden tijd. Een zijden dekbed valt als geen enkel ander materiaal soepel om de contouren van je lichaam heen zodat je lekker kan slapen zonder te woelen.
 
7. Zijden beddengoed helpt bij een gevoelige huid, eczeem, psoriasis
 
In vergelijking: katoen is een ruwe vezel, ook katoen in satijnweving. Zijde is een gladde vezel welke zacht is voor de huid. Slapen op een zijden kussensloop, dekbedovertrek of hoeslaken verlicht klachten aan de huid zoals eczeem en psoriasis.

8. Beter voor huid en haar
 
Dermatologen en experts adviseren om te slapen op een zijden kussensloop vanwege de vele voordelen voor je huid en haar. 
9. Zijde kan helpen bij reuma- en Parkinson patiënten  
 
De gladheid van zijde kan helpen bij o.a. reuma- en Parkinson patiënten. Zij lieten weten dat ze minder pijn hebben sinds ze slapen op een zijden beddengoed doordat er minder wrijving ontstaat als ze zich in bed omdraaien.
 
10. Luxe en genieten van heerlijk slapen
 
Slapen onder een zijden zomerdekbed is puur genieten! Het geeft een heerlijke tedere warmte die niet te vergelijken is met een ander materiaal. Zijde is niet alleen een luxe weldaad voor al je zintuigen, maar het ziet er ook stijlvol uit in jouw slaapkamer. 
 
Vraag je je af welk dekbed het beste bij jou past? Laat je dan vrijblijvend adviseren door zijde expert van Nederland en België, Silk Heaven. In de webshop vind je veel informatie en kan je een afspraak maken om een kijkje te gaan nemen in de showroom, dit in het Zuiden van Nederland op zo’n 70 km van Antwerpen.
 
Bekijk nu de zijden zomerdekbedden of vraag het gratis E-book aan ‘Alles over een zijden dekbed’.
 
Samenwerking
Kende jij de voordelen van een zijden zomerdekbed?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

9 reacties

  1. Leuk om te lezen de mogelijkheden en de keuze die het slapen toch wat aangenamer maken goeie tips.

  2. Ik heb een zijden kussensloop en die vind ik zo fijn liggen! Met een zijden dekbed zou ik ook beter slapen, want ik zweet 's nachts soms zoveel dat ik van nachthemd/shirt moet wisselen.Een zijden dekbed zou helemaal luxe zijn.. ik denk dat ik dan zelfs een uurtje eerder in bed stap. 😉

  3. Tot nu heb ik geen ervaring met een zijden dekbed,maar het lijkt me heerlijk om te slapen,zeker het proberen waard!:)

  4. Ik wist deze voordelen van zijde nog niet, vooral dat het vochtregulerend is spreekt me wel aan 🙂 x

  5. Ohhh dit is echt wel heel fijn! wil eigenlijk ook wel zo'n kussen sloop en met dekbed erbij is het helemaal compleet natuurlijk!

Reacties zijn gesloten.