11 huishoudelijke tips van mama

Geplaatst door
Ik ben Veronique, de mama van Vanessa, en vandaag geef ik 11 huishoudelijke tips die ik in mijn dagelijkse leven toepas en die ik graag wil delen met jullie. Ik geef o.a. tips over koken, wassen, schoonmaken en boodschappen doen. Een echt huishoudelijk artikel dus! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 
 

1. Het is sterk aangeraden om minstens 1 keer per maand een kookwas te doen in de wasmachine, bijvoorbeeld handdoeken op 90 graden, dit om de machine eens te reinigen en nare geurtjes te verwijderen.
2. Kookpotten in inox worden als nieuw door ze te reinigen met Cif en azijn.
3. In de afvoer van de gootsteen kan je regelmatig wat azijn doen. Dit is een prima middel om te ontvetten en onaangename geurtjes weg te nemen. 
4. De ramen poets ik als volgt: een paar druppels afwasproduct (mijn favoriet is Dreft) en een flinke scheut azijn in ½ emmer warm water. Het resultaat is oogverblindend!
5. De was: jeansbroeken steeds omgekeerd wassen, zo niet krijg je witte strepen op je jeans. Ook kledij met prints op steeds omgekeerd wassen, zo beschadigd de print het minst. Voor witte was gebruik ik Dash die stralend wit maakt.
 
6. Witte boorden aan sneakers kunnen behandeld worden met tandpasta, ze worden er ook stralend wit van.
7. De orchidee is mijn lievelingsplant (ik heb er 15). Hij vraagt weinig onderhoud en bloeit lang. Het is wel belangrijk dat hij genoeg licht krijgt en 1 keer per week water, meer hoeft niet. Mijn moeder zei altijd dat we tegen planten moeten praten opdat ze goed zouden bloeien. Als de bloemen verwelkt zijn mag je de stengels niet afknippen (tenzij ze droog zijn).
8. Stofzuigen doe je best met een raam of deur open omdat er fijn stof de lucht ingaat, wat ongunstig is, vooral voor wie allergisch is.
 
9. Ik probeer van alles wat ik gebruik een reserve te hebben, zo moet ik nooit dringend naar de winkel.
 
10. Kortingsbonnen spelen voor mij een grote rol en geven al snel wat winst. In de Delhaize waar ik de meeste boodschappen doe, zijn er interessante 2 + 1 gratis of 1 + 1 gratis aanbiedingen, daar maak ik graag gebruik van want het levert je heel wat op.
11. Bij het koken doe ik steeds een beetje boter in het water om te vermijden dat het overkookt, bijvoorbeeld bij aardappelen, groenten, pasta, rijst enzoverder. 
 
Ziezo, dit zijn enkele nuttige tips die het huishouden aangenaam maken. Welke dingen wist je al en welke dingen niet? Heb jij nog huishoudelijke tips die je graag wil delen? Laat dit dan zeker weten bij de reacties! 
 
Groetjes,
Veronique xxx

14 reacties

 1. Goede tip over het ramen wassen. die ga ik toepassen! Leuk, dank aan je mama voor deze nuttige tips!

 2. Slim van die kookwas! Ik gebruikte steeds het reiginingsprogramma van onze wasmachine, maar dit is natuurlijk veel beter, want zo verspil je geen water noch energie!

 3. Ik heb er nog eentje 🙂 onkruid tussen de stenen of groene aanslag : javel puur erop gieten,bij voorkeur als warm en droog weer is,als dit er ooit eens van komt :),wel slechte kledij en schoenen aan,zoniet kledij vol met witte stippen!Voor de ramen :nat maken met spons en met een goede raamwisser aftrekken,zo hoef je enkel de boorden te drogen en klaar is kees.

 4. Bedankt mama van Vanessa 😀 er zitten echt hele handige tips bij!
  Een paar tips doe ik zelf al, zoals 1, 5 en 9.
  Ik blijf me alleen wel afvragen waarom bij mij de Orchideeën telkens maar dood gaan 🙁 ze staan altijd in het licht en krijgen voldoende water!

 5. Dinja,zeg eens aan je orchidee dat ze haar best moet doen,en jou een bloem geven :).Je kan de stengels besproeien met water,liefst regenwater(,ik heb daarvoor een lege spuitbus gekocht,)en zien dat ze niet uitdrogen.Als de stengels niet droog zijn,ze nooit afknippen,want uit die stengels groeien nieuwe bloemen,wel wat geduld hebben,wekelijks eens draaien,dat helpt om de bladgroei wat recht te laten verlopen.Niet teveel water in de pot laten.Ik duim voor jou dat het mag lukken!Succes ermee 🙂

 6. Wat een goeie tips zeg! leuk zo'n artikel! En ik moet echt een orchidee gaan halen voor in huis! Wow 15 zijn super veel wat zal dat gezellig staan 🙂

 7. En ik altijd maar denken dat orchideen heel lastig te onderhouden zijn! Goede tip van de spijkerbroeken, mijn moeder deed dat ook altijd maar ik ben er zelf nooit opgekomen. En ramen zemen doe ik gewoon nooit 🙂

Reacties zijn gesloten.