Embryolisse lait-crème concentré

Geplaatst door
In november schreef ik reeds een review over de Embryolisse lotion micellaire, vandaag is het de beurt aan de Embryolisse lait-crème concentré. Deze hydraterende en verzorgende crème is al jarenlang bekend en favoriet bij dermatologen, visagisten en beautybloggers. Benieuwd of ik er ook zo enthousiast over zal zijn!
 
 
 

De Embryolisse lait-crème concentré zit in een kartonnen verpakking met daarop informatie over de ingrediënten en het gebruik van de crème. Op de verpakking staat dat de crème geschikt is voor alle huidtypen en dermatologisch is getest. De crème zelf zit in een tube van 75 ml, daar kan je wel een tijdje mee verder. Wat ik fijn vind is dat de crème in een tube zit die je in kan deuken waardoor je ook de laatste restjes van het product uit de tube kan knijpen.
 
 
De lait-crème concentré is een verzorgende crème die al jarenlang bekend en favoriet is bij dermatologen en visagisten. Embryolisse belooft een crème die de huid hydrateert, voedt en repareert waardoor deze weer soepel, glad en elastisch wordt. De formule, boordevol natuurlijke ingrediënten, gaat tekenen van droogheid en irritatie tegen en maakt de huid weer rustig.
 
Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, dan zie ik een aantal natuurlijke ingrediënten die rijk zijn aan vitaminen en vetzuren. Daarnaast levert deze samenstelling alle essentiële voedingsstoffen en hydratatie voor het evenwicht van de huid. Bovendien herstellen de ingrediënten de hydrolipidelaag, het natuurlijke afweermechanisme dat de huid helpt beschermen tegen schadelijke invloeden. In de crème zitten o.a. aloë vera, bijenwas, karitéboter en soja-eiwitten. Parfum staat redelijk onderaan het lijstje wat wil zeggen dat er slechts een kleine hoeveelheid van in zit. 
 
 
Ik breng de crème iedere ochtend en avond aan op mijn gezicht. De crème is wit en heeft een fijne substantie, niet te dik en niet te dun. Hij smeert makkelijk uit en trekt snel in. Tijdens het aanbrengen voel je al dat de crème heel verzorgend is en ook na gebruik blijft er een zacht laagje achter op mijn huid. De iets drogere plekjes op mijn huid zijn niet meer droog en mijn huid voelt gehydrateerd aan. Ondanks dat de crème eigenlijk niet zo dik is, is hij wel heel voedend en dat vind ik fijn. Een aanrader om te gebruiken op koude winterdagen! Over de geur kan ik kort zijn, die ruikt lekker clean en fris. 
 
 
De Embryolisse lait-crème concentré kost € 18.50 en dat lijkt op het eerste zicht niet zo goedkoop, maar je krijgt er wel een tube van 75 ml voor in de plaats en het product is ook zuinig in gebruik aangezien je slechts een klein beetje nodig hebt voor je hele gezicht. Jammer dat er geen SPF (Sun Protection Factor) in de crème zit, maar verder heb ik geen opmerkingen over dit product. 
 
 

10 reacties

  1. Ik had er al wel eens eerder van gehoord. Het lijkt me wel wat eigenlijk, maar ik heb van mezelf al een vrij vette huid. Ik gebruik zelf dan de la roche posay effeclar duo 🙂

  2. Hij lijkt me heel fijn en ik ben ook wel benieuwd geworden omdat er zo veel mensen enthousiast over zijn. Eerst toch maar eens mijn andere crèmes opgebruiken.

  3. ik ken het merk nog niet,maar de samenstelling van de crème ziet er alvast veelbelovend uit.xxx

  4. Mijn dagcrème is bijna op en ik was deze ook al een paar keer tegengekomen. Ik overweeg om hem ook eens te gaan proberen 🙂

Reacties zijn gesloten.