Rituals Oriental Essence Parfum: Eau Des Indes

Geplaatst door
Rituals is één van mijn favoriete beauty merken. Ik heb al verschillende douche foams en body crèmes van dit merk geprobeerd en ze hebben mij nog nooit teleurgesteld. Naast deze producten verkoopt Rituals ook parfums, maar daar had ik nog geen ervaring mee. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik een Rituals Eau Des Indes parfum kreeg opgestuurd. Zou dit parfum lekker ruiken? En zou het parfum me net zo enthousiast maken als de douche foams en body crèmes van dit merk?
 

Rituals Oriental Essence heeft in totaal acht nieuwe eau de parfums voor mannen en vrouwen waarbij inspiratie is opgedaan uit de route van de Orient Express. Rituals gebruikt kruiden die doen denken aan steden zoals o.a. Istanbul, Kashmir, Masqat en Marrakesh. Ik heb een geur uit India mogen testen.
 
Rituals Eau Des Indes zit in een bijzondere verpakking. Het is geen normaal doosje, maar wel een soort koker met een prachtige print. Mooi om cadeau te geven! De verpakking geeft al aan dat het om een Indische geur gaat. Bij India denk ik vooral aan kruiden en thee. Ik verwacht dan ook geen zoete geur, maar wel een kruidig parfum.
 
Mijn verwachting klopt! Eau Des Indes is geïnspireerd op de Indische theeplantages en ruikt naar gember, citrusachtige bergamot en frisse witte thee. De geur is inderdaad kruidig, maar ook fris en warm, heel bijzonder. Als je het parfum net hebt aangebracht, dan is de kruidige geur sterk aanwezig. Daarna wordt de geur steeds subtieler: warm, poederig, maar toch ook fris. Je moet wel van een kruidig parfum houden want die kruidige noot blijft duidelijk aanwezig. De geur doet me een beetje denken aan de T’ai Chi douche foam, die ruikt ook kruidig en fris. 
Rituals heeft zeker een mooie damesgeur uitgebracht. Als je van een kruidige, warme en frisse geur houdt, dan zou ik je absoluut aanraden om eens te snuffelen aan dit parfum. Persoonlijk vind ik de geur iets te kruidig. Het zal dus niet mijn favoriete parfum worden die ik elke dag ga dragen, maar voor af en toe is hij wel fijn. Rituals heeft nog andere parfums uitgebracht dus wie weet zit daar eentje tussen die ik lekkerder vind.
Een flesje van 50 ml kost € 39. Er is ook een cadeauset met daarin drie 10 ml flesjes van de parfums en die kost € 25. Leuk om cadeau te doen of om jezelf mee te verwennen! Zowel Eau Des Indes als de cadeauset zijn te koop in de Rituals winkels en in de webshop


* Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk / bedrijf.
 
Lijkt deze geur iets voor jou? Heb jij al een Rituals parfum?
Veel liefs,
Vanessa xxx

18 reacties

  1. Ik hou niet van parfum met kruidengeur,maar uit ervaring weet ik dat Rituals fijne produkten heeft.De koker ziet er wel heel mooi uit.xxx

  2. Ik was al zo benieuwd naar de parfums van Rituals, maar heb ze nog steeds niet geroken! Ik weet niet of ik deze lekker zal vinden want ik hou ook niet zo van kruidig maar ik ga binnenkort eens even langs bij Rituals! 🙂

  3. Waaaauw, deze verpakking vind ik echt prachtig. Het doet echt niet onder voor merken die bijvoorbeeld bij de Douglas of Ici Paris worden verkocht, in tegendeel. Jammer dat je de geur iets te kruidig vindt, geur is heel erg persoonlijk. Misschien kan je er iemand anders blij mee maken die wel van kruidige geurtjes houdt? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *