Mijn avondroutine: reiniging en verzorging

Geplaatst door
Ondanks dat ik ontzettend graag make-up draag, vind ik het ook heerlijk om ’s avonds mijn gezicht te reinigen en verzorgen. Dat is telkens weer een klein verwenmomentje voor mezelf! Omdat het al van in januari is geleden dat ik jullie mijn avondroutine liet zien, leek het mij een fijn idee om dit nog een keer te doen. Ondertussen gebruik ik natuurlijk andere producten dan toen. Kijken jullie mee?
 

Stap 1: oogmake-up verwijderen

Het eerste wat ik doe is mijn oogmake-up verwijderen. Hiervoor gebruik ik de oogmake-up remover pads van het Kruidvat. Ik neem twee pads, leg ze enkele seconden op mijn ogen en wrijf zachtjes alle make-up weg. Mooi meegenomen is dat deze pads maar twee euro kosten, heel erg budget dus!

Stap 2: gezicht reinigen met reinigingsmelk

Daarna gebruik ik een reinigingsmelk om mijn gezicht te reinigen. Ik neem twee grote wattenschijfjes, doe er reinigingsmelk op en wrijf ermee over mijn gezicht. De ene dag gebruik ik de reinigingsmelk van Kruidvat, de andere dag die van Yves Rocher. Ik ben iemand die van afwisseling houd.Stap 3: gezicht reinigen met tonic / micellair water

Na de reinigingsmelk gebruik ik ofwel een tonic van Yves Rocher, ofwel het micellair water van Garnier. Ik vind het fijn om tonic af te wisselen met micellair water. Beide hebben ze de functie om de laatste restjes make-up te verwijderen. Na gebruik voelt mijn huid altijd fris en schoon aan.
Stap 4: nachtcrème aanbrengen

Tijd om nachtcrème aan te brengen. Of niet … Ik gebruik ’s avonds eigenlijk altijd een hydraterende dagcrème van de Hema. Wist je dat er in de nachtcrème van dit merk dezelfde ingrediënten zitten als in de dagcrème? Om die reden gebruik ik de crème zowel ’s morgens als ’s avonds. De geur is echt heerlijk!


Stap 5: face mist sprayen

 
Nadat ik mijn gezicht heb gereinigd en verzorgd vind ik het fijn om nog even een face mist te sprayen. Dat geeft mijn huid extra hydratatie, een zalig gevoel! Ik gebruik de face mist met vitamine E van The Body Shop. Een aanrader als je van een subtiele rozengeur houdt.

Stap 6: lippenbalsem smeren


Als laatste ga ik met een lippenbalsem over mijn lippen. Ik heb vaak last van droge lippen dus deze stap mag zeker niet ontbreken. Momenteel gebruik ik een lippenbalsem van de Action, maar soms is het er ook eentje van Kruidvat.


 Welke producten gebruik jij ’s avonds? Ik ben benieuwd!

Veel liefs,
Vanessa xxx

33 reacties

  1. Leuk om te lezen! Wat een uitgebreide avondroutine heb je 🙂 Ik reinig mijn gezicht eigenlijk zelden 's avonds, heel slecht, ik weet het… Meestal draag ik wel gewoon mascara, en die verwijder ik meestal ook met reinigingsmelk van Yves Rocher, maar verder doe ik meestal niks. Soms (vooral als ik foundation heb gebruikt) reinig ik de rest van mijn gezicht ook met de reinigingsmelk en soms ook met een tonic. Een labello, tja, die gebruik ik heel de dag door… De producten die je toont lijken me heel goed en budget proof, moet ik ook eens testen!

  2. Wat een fijne producten gebruik je! De pads van Kruidvat gebruik ik als ik een weekendje wegga / op vakantie, e.d. Ideaal om mee te nemen!

  3. Poeh, wat een gedoe 's avonds nog! Daar heb ik geen energie meer voor. Ik verwijder alleen mijn make-up met zo'n doekje en daar stopt het. 🙂

  4. Fijne producten. Die Face Mist van The Body Shop aanbrengen na je nachtcrème, dat ik daar niet eerder aan heb gedacht! Dank je voor de tip!

  5. Die make-upremoverpads van de Kruidvat vind ik ook erg fijn! Ik heb ze een hele poos gebruikt, en ben nu eventjes overgestapt op de pads van Balea, die werken echt top. Je routine is bijna hetzelfde als die van mij, alleen gebruik ik niet standaard lippenbalsem. Ik heb het idee dat je als je dat zo vaak gebruikt er een beetje 'verslaafd' aan raakt en je lippen niet meer zonder kunnen… 🙂

  6. Leuk om te zien! Ik douche me om de dag s'avonds en als ik douche dan gebruik ik niks. Als ik niet douche dan gebruik ik enkel reinigingsmelk en lotion! Helaas ben ik dus niet echt goed voor mijn huid!

  7. Goh, dat van de nacht en dagcreme van de hema wist ik niet, wel prettig om te weten….prettige routine heb je…

  8. Ik gebruik ook graag dat micellair water. Zelf gebruik ik zelden een nachtcrème, mijn (vette) huid heeft niet zoveel hydratatie nodig. Wel is een lippenbalsem onmisbaar voor het slapengaan. Lekker budget allemaal! (I like)

Reacties zijn gesloten.