Mijn parfum stash

Geplaatst door
Ik blog nu langer dan een jaar en ik heb jullie nog nooit mijn parfum stash laten zien. Daarom leek het mij een fijn idee om daar eens werk van te maken. Momenteel staan er 7 geurtjes in mijn kast. Dat is voor sommigen misschien niet bijzonder veel, maar ik ben wel blij met ieder geurtje dat ik heb! Kijken jullie mee naar mijn parfum stash?

Als eerste de luxe parfums. Dit zijn de ‘duurdere’ exemplaren in mijn stash.
Givenchy Absolutely Irresistible
 
Dit parfum is mijn absolute favoriet aller tijden! Het nadeel is dat deze geur nog moeilijk is te vinden. Enkele jaren geleden is deze versie van Givenchy uit de winkelrekken gegaan en ook in de webshops was hij nergens te bespeuren. Laatst liet een vriendin me weten dat Parfumsuper.nl hem wel nog verkoopt. Ik was superblij en heb meteen een flesje van 50 ml besteld. Ik ben echt verliefd op de geur! Givenchy Absolutely Irresistible is vrouwelijk, sexy en onweerstaanbaar. Het parfum is helder en transparant met topnoten als mandarijn, rode bessen en rode peper. Het hart bevat Egyptische jasmijn. De basisnoten zijn cederhout, patchouli en amber. Het is een geur die de hele dag blijft hangen. ’s Morgens even sprayen en ’s avonds ruik je de geur nog steeds, heerlijk!

 

 Lancôme La Vie Est Belle
 
Dit parfum zullen de meeste onder jullie wel kennen. Het is een parfum dat veel in de spotlights heeft gestaan en waarover veel bloggers een artikel hebben geschreven. De eerste keer heb ik het parfum in Tenerife gekocht, waar ik het ook iedere avond heb gebruikt. Sinds dan doet de geur me telkens denken aan die zalige vakantie. De geur is vrouwelijk, zoet en toch fris. De top biedt fruitige aroma’s van zwarte bessen en peer, terwijl het belangrijkste ingrediënt Iris wordt omgeven door oranjebloesem en jasmijn in het hart. De basis is warm en poederig vanwege amandel geuren van tonkaboon, praline, patchoeli en vanille. Ook dit parfum blijft de hele dag hangen, een aanrader!
Yves Rocher Quelques Notes d’Amour

 

 
Quelques Notes d’Amour heb ik ontvangen ter review en is pas sinds begin deze maand in de winkel verkrijgbaar. Ik had nog nooit eerder een parfum van Yves Rocher geprobeerd en ik moet zeggen dat dit merk me zeker niet heeft teleurgesteld. Het is een klassieke, elegante en krachtige geur. De geur lijkt trouwens erg op de klassieke geur van Miss Dior. De hoofdingrediënten zijn damascusroos (frisse en honingzoete accenten), guajakhout (houtachtig, licht rokerige accenten) en benzoë (accenten van praliné en vanille). Net als de vorige parfums blijft dit parfum ook de hele dag hangen.  
 

Dan twee parfums van celebs. Ik heb deze parfums niet gekocht omdat ik fan ben van de artiesten, maar wel omdat ik de geuren heel lekker vind.

Beyoncé Midnight Heat

 
Beyoncé heeft al verschillende parfums uitgebracht en toch blijf ik telkens naar Midnight Heat grijpen. De geur is warm, vrouwelijk en zwoel. Midnight Heat opent met rijke fruitige aroma’s van pruimen uit Armenië. Orchidee, zwarte tulpen en paars pioen vormen het hart dat langzaam verandert in een oosterse basis van warm amber, sandelhout en patchoeli. Omdat de geur vrij zwaar en aanwezig is, gebruik ik dit parfum het liefst op een avondje uit. Het voordeel aan parfums van celebs is dat de prijs veel goedkoper is dan bij ‘echte’ parfums. Je zou verwachten dat de geur daardoor snel verdwijnt, maar dat is bij Midnight Heat zeker niet het geval.
 
Katy Perry Killer Queen
 
Ook van dit parfum heb ik al meerdere flesjes gekocht en ik blijf de geur heel lekker vinden. Het parfum ruikt heerlijk naar rood fruit, warmte en geluk. Het is een vrouwelijke geur die iets mysterieus heeft doordat de geur best poederig is en toch ook een fris gevoel geeft. Topnoten zijn wilde bes, pruim en bergamot. Hartnoten zijn rode fluweelbloemen en Arabische jasmijn. De basisnoten zijn kasjmier, patchouli en praliné. Ook dit parfum is goedkoper dan een ‘echt’ parfum en dit keer merk ik dat wél. De geur verdwijnt sneller dan bij andere parfums.
 
Mijn parfum stash afsluiten doe ik met twee tasverstuivers. Zoals de naam reeds zegt, zijn dit parfums om mee te nemen in je tas. Ik vergeet dat meestal en daarom staan deze geurtjes gewoon bij mijn andere parfums.
 
Myrtille Chantilly Blueberry Whipped Cream – te koop bij Di
 
Dit is een eau de parfum die je kan kopen bij Di. Het is moeilijk om de geur te beschrijven, maar het doet me vooral denken aan een frisse en zachte bessengeur. Van tasverstuivers denk ik altijd dat de geur niet lang blijft hangen, maar dat is bij deze dan toch verkeerd gedacht. Mooi meegenomen is dat dit parfum slechts een paar euro’s kost. Ook altijd leuk om cadeau te doen aan iemand!
 
 Hunkemöller Sexy Pink 
 
Ik vind het fijn dat Hunkemöller naast lingerie ook beauty spulletjes verkoopt. Sinds kort heb ik een eau de toilette van dit merk, genaamd Sexy Pink. De naam en de verpakking verklappen al dat het om een vrouwelijke en sexy geur gaat, ideaal voor een romantisch avondje! De geur is een mix van fris en zoet, heel lekker. Het enige nadeel is dat het een eau de toilette is en de geur daardoor iets sneller weg is, maar dat kan je natuurlijk makkelijk oplossen door even bij te sprayen.
 
Wat is jouw favoriete parfum? Wat vind jij van mijn parfum stash?
Veel liefs,
Vanessa xxx

29 reacties

  1. Wat een leuk artikel en heerlijk al die parfum! La Vie Est Belle van Lancome lijkt me enorm lekker! x

  2. La vie est belle is echt heerlijk! Samen met Si van Armani is het echt een favoriet!

  3. Leuk om te zien welke parfums jij hebt en gebruikt! Ik ben zelf wel heel benieuwd naar die van Hunkemoller geworden nu! 🙂

  4. Inderdaad zoals in vorige reacties werd geschreven zijn de parfums van Zara echt lekker en niet te duur. Ik heb Killer Queen ook van Katy Perry en ik vind hem heerlijk!

  5. Ik ben zelf ook dol op Killer Queen, bij mij blijft de geur best lang hangen eigenlijk!

Reacties zijn gesloten.