Je gezicht scrubben: hoe vaak doe jij het?

Geplaatst door
Je gezicht scrubben, hoe vaak doe jij het? Onze huid verliest zo’n 30.000 tot 40.000 cellen per minuut. Dat is een natuurlijk proces dat de huid doormaakt: nieuwe huidcellen worden aangemaakt en oude cellen worden naar de oppervlakte van je huid afgevoerd. Een groot deel van die dode cellen verlies je vanzelf, maar een deel van die cellen blijft aan de huid kleven. Te veel van die dode huidcellen kunnen je huid dof en minder glad maken. En er bestaat maar één oplossing om dit te voorkomen: scrubben.
 

Een scrub is een substantie die kleine korreltjes (suiker, zout, gemalen pitten of zaden) bevat. Door je huid te scrubben, schuur je met die korreltjes je huid, waardoor de dode huidcellen loskomen. Als je je huid afspoelt, spoel je de dode huidcellen weg. Nu, hoe vaak je moet scrubben hangt af van je huidtype. Als je een normale huid hebt is één tot twee keer per week voldoende. Een vettere huid kun je iets vaker scrubben, een droge of gevoelige huid niet meer dan één keer in de week. Ik heb een normale / gemengde huid en zou mijn gezicht dus één keer per week moeten scrubben. Helaas moet ik toegeven dat ik dit in het verleden veel te weinig heb gedaan. Ik vergat het gewoon te doen. Gelukkig is er de laatste tijd verbetering! De afgelopen weken lukt het me weer om mijn gezicht minstens één keer per week te scrubben en dat is duidelijk merkbaar aan mijn huid. Zo had ik vroeger regelmatig last van een doffe en vale teint, maar sinds ik scrub ziet mijn huid er een stuk frisser uit. Daarnaast merk ik dat mijn verzorgingsproducten, o.a. dag- en nachtcrème, veel beter worden opgenomen en dat is ook niet onbelangrijk. Omdat ik besef hoe belangrijk scrubben is, probeer ik er wekelijks een momentje voor in te plannen, net als voor een neusstrip of een gezichtsmaskertje. 
 
Momenteel gebruik ik een gezichtsscrub van Kruidvat eigen merk, maar ik ben van plan om in de toekomst nog andere scrubs te proberen. Misschien wel eentje met een lekker geurtje, want daardoor zou ik nog meer geneigd zijn om te scrubben. Het wordt dan een echt verwenmomentje, weet je wel?
 
Tijd voor een praatje!

Ik vraag me af hoe vaak jullie je gezicht scrubben? Vergeten jullie dit ook wel eens te doen? Of is het een wekelijkse gewoonte geworden? En welke scrubs / merken raden jullie aan? Ik ben alvast heel benieuwd naar de antwoorden!
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

37 reacties

 1. Ik probeer het twee keer in de week te doen. Ik heb mijn gezichtsscrub onder de douche gezet en doordat ik het steeds zie staan, denk ik eraan om het te doen.

 2. Ik scrub ongeveer 1 keer per 1 a 2 week en het klopt idd dat je huid daarna beter creme ed opneemt. Mijn makeup zit er ook mooier door omdat mijn huid geen droogte velletjes meer heeft dan. Zelf gebruik ik altijd een cream scrub die mijn huid niet uitdroogt. Bv van de hema. X

 3. Leuk artikel! Ik ben na een lange tijd weer ongeveer een maand bezig met het één keer in de week een scrub te gebruiken, aangezien mijn huid op veel scrubs heel slecht reageerde. Nu heb ik de Aloe Gentle Exfoliator van the Body Shop en die is mild genoeg voor mij 🙂 Merk dat mijn huid net iets meer glowy en minder grauw wordt als ik scrub 🙂

 4. Ik scrub mijn gezicht ongeveer 2 keer per week. Ik merk altijd meteen het effect. Mijn huid voelt dan zo zacht aan. Eigenlijk zou ik het stiekem wel iedere dag willen doen, maar ik denk dat dat misschien iets te veel zou zijn. Ik gebruik overigens gewoon een scrub van bij de Action die prima zijn werk doet!

 5. Ik scrub mijn gezicht ongeveer 1 tot 2 keren in de week met een hele fijne scrub van the body shop. 🙂

 6. Oeii ik vergeet dit vaak 😛 nu men scrub op is .. moet ik nog steeds een nieuwe kopen dus k doe dit niet zo vaak meer haha 😛 toen ik het nog had 1 keer per week meestal!

 7. Ik scrub mijn gezicht twee keer per week onder de douche en gebruik daarvoor die van Nivea Young of de Fruit Smoothie met abrikoos van Yves Rocher.

  Ook gebruik ik nu bijna elke dag een gezichtsreiniger van Lush, Let The Good Times Roll, en daar zit ook een licht scrubbend effect in. 🙂

 8. Ik scrub het één keer in de week, en dit doe ik met een Rituals scrub of de abrikozenscrub van het Kruidvat huismerk! Liefs

 9. Ik doe het eenmaal in de week! En dan gebruik ik een scrub uit onze webshop watmaaktjemooi.nl en anders maak ik er zelf een!

 10. Ik probeer het 1 a 2 keer in de week te doen maar de tweede keer vergeet ik vaak genoeg. zolang ik het 1x in de week doe ben ik tevreden.

 11. Één keer per week. Het mag zeker niet vaker dan twee keer hoor, bij elk huidtype 😉
  Je ziet inderdaad echt verschil bij het wel en niet scrubben van je gezicht.

 12. Ik ong. 2x per week maar soms vergeet ik mijn gezicht wel eens te scrubben!
  Aangezien ik een hele gevoelige huid heb, scrub ik mijn huid dus niet niet te vaak!

  Xx Julia

 13. Leuk onderwerp! Ik heb sinds een tijdje een tea tree olie scrub van de Kruidvat. Deze zit in en glazen potje en is ook van de Kruidvat lijn, het eigen merk zeg maar. Omdat tea tree heel goed is voor een onzuivere huid kocht ik deze, en ik merk inderdaad dat dit product veel doet voor mijn huid. Meestal denk ik 1 of 2 keer per week: laat ik vandaag ook eens mijn gezicht scrubben. Dit doe ik dan voor ik ga slapen, en als ik wakker word is mijn gezicht heerlijk zacht. Mijn onzuiverheden zijn ook veel minder en mijn make-up set zich beter, ik kan niet meer zonder scrubben! 😀

 14. Ik vergeet het vaak, maar probeer het minimaal 1x in de week te doen. Ik gebruik de Pure Active 3 in 1 van Garnier. Het is een fashwash, een scrub en een masker in één.

  1. Leuk om jullie antwoorden te lezen! De meeste scrubben minstens één keer in de week en dat is prima 🙂 x

 15. Ik doe dit ongeveer een keertje per week. Ik heb een hele gevoelige huid, dus ik moet er mee oppassen. Ik merk alleen echt weinig verschil..

 16. Zelf scrub ik één keer in de week mijn gezicht en het is voor mij eigenlijk iets geworden wat er gewoon één keer in de week bijhoort als ik ga douchen. Momenteel gebruik ik die van de HEMA en op zich vind ik hem wel fijn, maar heb soms wel eens het idee dat die net iets te grof is.

 17. momenteel weer regelmatig, alleen weet ik dat het over een tijdje weer zal versloffen….grrrr eigenlijk vreemd hoor ,het voelt wel heerlijk daarna!

  groetjes

 18. Ongeveer één of twee keer in de week. Ik vergat het ook vaak, maar nu ik de scrub in de douche heb gezet, denk ik er wel vaker aan. Het is eentje van dokter van Der Hoog.

 19. Ongeveer één of twee keer in de week. Ik vergat het ook vaak, maar nu ik de scrub in de douche heb gezet, denk ik er wel vaker aan. Het is eentje van dokter van Der Hoog.

 20. Ik gebruik elke dag een exfoliant van huidarts Jetske Ultee, deze exfolieert mijn huid mild d.m.v. salicylzuur. Dringt ook veel dieper in de porie dan een gewone scrub! Ik ben fan 🙂

 21. momenteel 1x per week ongeveer maar moet ook toegeven dat ik er niet altijd een in de douche heb staan 🙂

 22. Ik scrub niet maar als ik het zo zie,zal ik het eens proberen 🙂

Reacties zijn gesloten.