Mijn avondroutine: gezichtsverzorging

Geplaatst door
Wanneer ik ’s avonds alle huishoudelijke klusjes heb afgerond en nadien nergens meer naartoe moet, dan trek ik mijn pyjama aan en haal ik mijn make-up er af. Soms is het nog geen 19 uur, soms een uurtje later. Klinkt misschien vroeg, maar ik hou er van om de avond op een comfortabele manier door te brengen. Het reinigen en verzorgen van mijn gezicht is ook meteen het afsluiten van een drukke dag, zodat ik nadien rustig kan genieten van een leuke serie of een goed boek. Omdat deze avondroutine toch wel belangrijk voor me is, leek het mij een fijn idee om jullie te laten zien welke producten ik zoal gebruik. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

Stap 1: oog make-up verwijderen.
Het eerste wat ik ’s avonds doe, is mijn oog make-up verwijderen. Dit doe ik met de oog make-up remover pads van Kruidvat. Ik neem twee pads, hou ze enkele seconden op mijn ogen en wrijf zachtjes alle make-up weg. 
♥ Stap 2: gezicht reinigen met reinigingsmelk.
 
Daarna gebruik ik de reinigingsmelk met vitamine E van The Body Shop om mijn gezicht te reinigen. Ik neem twee grote wattenschijfjes, doe er reinigingsmelk op en wrijf ermee over mijn gezicht. Hierdoor is al veel make-up verwijderd, maar nog niet genoeg om nu al nachtcrème aan te brengen.

♥ Stap 3: gezicht reinigen met micellair water.

 
Na de reinigingsmelk gebruik ik micellair water van Bioderma om de restjes make-up en andere onzuiverheden te verwijderen. Wat een goed product! Iedere keer opnieuw ben ik verbaasd hoeveel make-up er nog van mijn gezicht komt. Daarnaast geeft het micellair water me ook een schoon en fris gevoel.

♥ Stap 4: nachtcrème aanbrengen.

Als mijn gezicht goed gereinigd is, dan is het tijd om de nachtcrème met vitamine E van The Body Shop aan te brengen. Dit is een heerlijk, voedende crème die mijn velletje super zacht maakt. 


♥ Stap 5: lippenbalsem smeren.

Als laatste smeer ik nog een lippenbalsem van het Kruidvat om mijn lippen te verzorgen. En dan ben ik klaar!

 
Welke producten gebruik jij ’s avonds?
 

Veel liefs,

Vanessa xxx

36 reacties

 1. Ook volg ongeveer dezelfde routine, ik gebruik oogmake-up reiniger van Garnier, gezichtsreiniger van La Roche Posay, 3-stappenplan van Clinique, dagcrème Daywear van Estée Lauder en oogcrème van Clinique en vaseline op mijn lippen 🙂
  Helaas kan ik dat allemaal niet zo vroeg doen als jij! Ik ben pas heel laat klaar met m'n werk en huishouden.

  X Sara

 2. Leuk om je routine te zien! Ik haal ook altijd heel vroeg mijn make-up er af hoor, meestal rond 20u. Eens ik mij in de zetel plof komt het er anders niet meer van. Ik wist ook niet echt goed waar micellair water in een routine te plaatsen, dankzij dit artikel nu wel 🙂

 3. Wat een mooie producten gebruik je, ik heb deze nog nooit geprobeerd. Ik gebruik reinigings producten van Dove. Dag en nacht creme gebruik ik eingelijk niet. Lippenbalsem gebruik ik verschillende, want ik heb er zoveel, maar s'avonds meestal een van labello

 4. Die van Bioderma wil ik nog wel een keer proberen! 😀 Ik begin altijd met het reinigen van mijn gezicht, daarna een gezichtsspray, dan een creme en dan lekker slapen! 😀 Ik gebruik trouwens alles van hannah!

 5. Fijn om te zien :)! Ik wil dat product van Bioderma ook wel eens gaan proberen 🙂

 6. Doe ik eigenlijk veel te weinig (lazyyy) Ik haal enkel mijn make-up af met een tonic of micellair water en eventueel een beetje dagcreme! Nacht creme is veel te vettig voor mijn huid, ik hou niet van dikke smeersels! Een lippenbalsem ligt ook standaard op mijn nachtkastje!

 7. Heerlijk is dat om zo vroeg je gezicht al gereingd en klaar om te gaan slapen te hebben. Meestal moet ik het nog doen als ik al in bed lig, en dat is minder relaxed natuurlijk. De vitamine e producten lijken me erg fijn!

 8. Erg leuk om te lezen! Dat micellair water is precies wel populair hé? misschien ook maar eens uittesten 🙂

 9. Ik zou eigenlijk ook zo vroeg eens moeten doen, maar ik heb er meestal geen tijd voor. Of ik sta om 19:00u in de sportschool tot 21:00u, dan zit mijn make-up overal na zulke lessen, behalve op de juiste plek. Ik gebruik ook veel producten voor een fijne frisse huid!

 10. mooie producten zitten er ook tussen 🙂 slim van je om het zo vroeg te doen.. want later op de avond is het altijd zo moeilijk. ga ik ook proberen!

 11. De producten klinken erg fijn! En ik doe het het liefst ook zo vroeg mogelijk, ik vind het heerlijk om de avond met een 'naakt' gezicht door te brengen haha. (:

 12. Ik haal eigenlijk altijd alleen mijn make-up er af! Slecht he? Ik weet heel goed dat ik er wat vaker een crèmepje op zou moeten smeren, maar ik vergeet het simpelweg gewoon!

 13. Ziet er uit als een goede routine! Zelf heb ik nog niet echt een goede routine, omdat ik nog niet echt producten heb gevonden die werken voor mijn huid.

 14. Wat een fijne producten. Ik ben erg benieuwd naar de vitamine E lijn van TBS. Fijn om er een goede review over te lezen! Een goede huidverzorging vind ik ook erg belangrijk.

  Leuk artikel! 🙂

 15. Fijn routine, de producten van de Vitamine E lijn zijn geweldig, ik ben trouwens erg benieuwd om het nieuwe olie/serum van de vitamine E lijn te proberen!

 16. Fijn ritme heb je! Had er zelf nog niet over nagedacht maar het lijkt mij ook heerlijk om meteen aan het begin van de avond mijn make up eraf te halen 🙂

 17. Fijne producten gebruik je! Ik gebruik zelf van de Vitamine E lijn van TBS de gezichtsspray, erg fijn om te gebruiken na het aanbrengen van make-up.

 18. Als ik niets ga doen in de avond haal ik ook mijn make up eraf, erg fijn vind ik dat. Mooie routine en producten!

 19. Gelaat is erg belangrijk,en je neemt er de tijd voor om het dagelijks te doen,goed zo!x

Reacties zijn gesloten.