Tip: Foaming shower gel als scheergel gebruiken

Geplaatst door
Een tijdje geleden kocht ik bij de Action een foaming shower gel in de geur Paradise Pink. Aangezien ik een zwak heb voor roze verpakkingen en deze producten ook meestal goed zijn, dacht ik dat ik weinig verkeerd kon doen. Helaas is de geur niet echt mijn ding. Het ruikt zeker niet slecht, maar na twee douchesessies heb ik het wel gehad. Ik heb de foaming shower gel niet meer gebruikt tot ik op het idee kwam dat ik hem misschien als scheergel kon gebruiken. Dan zou deze miskoop toch nog een beetje nuttig zijn. Ik probeerde het én het werkt!
 

Een foaming shower gel kun je vergelijken met scheergel. Het komt als gel uit de fles en gaat dan heerlijk schuimen. Het is dus niet verwonderlijk dat je ook hiermee je benen kunt scheren.How to:

Maak je huid voldoende nat en breng dan een dikke laag foaming shower gel aan. Wrijf de gel goed open zodat de huid volledig is bedekt en ga dan aan de slag met het scheermesje. Je zult zien dat je huid nadien heerlijk zacht aanvoelt. Aangeraden is om na het scheren een vochtinbrengende crème te gebruiken. Je huid zal hierdoor nog zachter aanvoelen!

 
Let op!
 
Voor sommige meiden kan deze foaming shower gel van de Action uitdrogend werken door de SLS (Sodium Lauryl Sulfate) die erin zit. Ik heb hier geen last van, maar ik heb dan ook geen extreem droge huid. Heb jij wel een heel droge en/of gevoelige huid? Dan kun je beter kiezen voor een product waar geen SLS in zit.

=> Ik vind het heel fijn om deze foaming shower gel tijdelijk als scheergel te gebruiken. Zo is mijn miskoop toch nog een beetje nuttig. De shower gel mag dan slechts € 2 kosten, toch vind ik het zonde om een vol product zomaar in de vuilbak te gooien. Eens deze shower gel op is, schakel ik wel opnieuw over naar een normale scheergel want dat vind ik nog altijd het fijnst werken. Een foaming shower gel is gewoon een goed alternatief voor als je bv. geen scheergel meer in huis hebt of als je een miskoop hebt gedaan zoals ik. Uiteraard kun je ook kiezen voor een foaming shower gel van Rituals, maar persoonlijk vind ik die iets te duur om te gebruiken als scheergel. Het is maar wat je zelf het liefst hebt!

 
Hoe onthaar jij je benen?
Veel liefs,
Vanessa xxx

27 reacties

  1. Superhandig! Lijkt me ook een geweldige foaming shower gel ! Je kan je benen ook ontharen dmv een conditioner te gebruiken hihi !

  2. Ik had van deze lijn de scrub gebruikt: nou, dat waren plastic bolletjes en mijn huid werd er rood en zelfs kapot van.. Ook niet fijn om te gebruiken. Geen producten meer van Action zonder bekende naam voor mij!

  3. Oh ja, dat klinkt super handig. Ik gebruik zelf eigenlijk nooit scheergel, ik heb wel eens geharst maar dat doet echt veel pijn.

  4. Handige tip! Ik scheer mijn benen altijd het liefst met douche foam, maar als ik dat niet heb lukt het me vaak ook wel met een goed schuimende douchegel.

  5. Handige tip. Ik gebruik vaak een beetje conditioner. Dan glijdt dat mesje echt heel goed over je benen haha.

  6. Leuk idee, maar het zou niets voor mij zijn. Ik heb echt wel droge benen en ik heb hier sowieso al enorm veel last van als ik gewone scheergel gebruik. x

  7. Ik had ook een miskoop gedaan in the body shop. Voor slechts één euro kreeg je een douchecrème van de chocomania lijn. De geur is echt niks voor mij en daarom gebruik ik deze nu ook als scheergel, helaas wel wat minder schuimend dan een douchefoam.

  8. Wat een handige tip, het kan soms idd iets gaan prikken maar ik gebruik wel vaker eens een douchegel oid om benen te scheren als ik de scheerschuim weer eens ben vergeten;) De conditioner tip is ook een goede! Works like a charm:)

  9. Haha wat grappig! Ik had dit ook ontdekt op vakantie, maar toen had ik nog geen blog dus niet gedeeld! Super leuk om dit terug te zien:) Het werkt echt goed!

Reacties zijn gesloten.