Boeken op mijn verlanglijstje

Geplaatst door
Nu het buiten zo koud en donker is, heb ik weer veel zin om te lezen. Dan doe ik de kaarsjes branden en kruip ik in de zetel met een warme tas chocolademelk. Heel gezellig! Ik kan er echt van genieten om me te verdiepen in een goed boek en mijn eigen leven even te vergeten. Op bol.com zag ik enkele boeken die ik nog graag wil lezen, en het leek mij een fijn idee om deze vandaag met jullie te delen. 

Tegenlicht – Esther Verhoef

Vera Zagt heeft het niet gemakkelijk gehad als kind. Haar moeder zat vaker in een psychiatrische inrichting dan dat ze thuis was, haar autoritaire vader behandelde haar alsof ze een van zijn rekruten was en gepest worden op school was ook eerder regel dan uitzondering.
 
Als volwassene heeft Vera nog altijd een beschadigd zelfbeeld. Ze is inmiddels twintig jaar samen met Lucien Reinders, een succesvol ondernemer. Haar huwelijk, haar werk als dierenfotografe en haar huis – ‘t Fort – zijn de drie wankele pijlers waarop haar leven steunt.
 
Wanneer de relatie met Lucien onder druk komt te staan, raakt Vera in paniek en vlucht in een buitenechtelijke verhouding. Dan gebeuren er meer dingen waardoor ze langzaam maar zeker de controle verliest. Vera zal zich moeten losmaken van haar traumatische ervaringen en haar zorgvuldig opgebouwde muren moeten afbreken. Vera moet leren leven en vertrouwen krijgen. Maar is het daarvoor niet te laat?
 
Alles te verliezen – Esther Verhoef
Claires leven is geslaagd. Ze is een aantrekkelijke vrouw van in de dertig en woont in een prachtig gerenoveerde boerderij samen met haar man, de gerespecteerde makelaar Harald van Santvoort, op een van de meest idyllische plekken in Nederland. Samen hebben ze twee dochters, Charlotte van vijf en Fleur van zeven.
 
Claire is een duizendpoot: ze is hulpouder op school, zorgt voor haar alleenstaande moeder en vormt ook de krachtige spil waar het gezin én het succesvolle Ravelijn Vastgoed om draait. Er zijn maar weinig vrouwen die niet met haar zouden willen ruilen. Maar Claire is niet zo smetteloos als ze zich voordoet. Niemand weet waarmee zij in het verleden haar geld verdiende en dat zij een ongezonde relatie had met Marius, een beruchte crimineel. Zelfs haar eigen man is hiervan niet op de hoogte. En dat wil ze zo houden, koste wat kost.
 
Na acht jaar cel is Marius weer op vrije voeten. Hij heeft Claire getraceerd en is niet van plan om zijn oude vriendin zomaar op te geven. Of heeft hij andere motieven?
Aan niemand vertellen – Simone Van der Vlught

Lois is een jonge rechercheur Moordzaken, afdeling Noord-Holland. Op het eerste gezicht leidt ze een overzichtelijk leven, ze heeft een eigen appartement in het centrum van Alkmaar en een uitdagende, spannende baan. Als op een mistige novemberavond het verminkte lichaam van een man wordt gevonden, worden Lois en haar collega op deze bizarre zaak gezet. 
 
De eerste naspeuringen lijken nergens toe te leiden. Het slachtoffer, David Hoogland, was een vrolijke basisschoolleraar met een leuke vriendin en een brandschoon verleden. Niemand kan echter het foldertje van de kunstexpositie van Maaike Scholten verklaren, dat wordt gevonden in Davids broekzak. En wie is Tamara, de vrouw zonder achternaam, die telkens opduikt? Het onderzoek strandt, tot een tweede en zelfs een derde moord nieuwe aanwijzingen leveren. 
 
Lois weet zich meer en meer te verdiepen in de psychologie van de moordenaar, geholpen door haar eigen moeilijke jeugd en een opbloeiende vriendschap met een psychiater. Kan zij voorkomen dat er nog meer doden vallen?
 
 
Morgen ben ik weer thuis – Simone Van der Vlught
 

Met ‘Morgen ben ik weer thuis’ wordt de reeks vervolgd die begon met ‘Aan niemand vertellen’.

Wanneer de elfjarige Britt na haar balletles niet meer thuiskomt, wordt al snel duidelijk dat dit geen gewone vermissing is. Britt en haar moeder leiden een rustig leven in Alkmaar, en zijn samen gelukkig. Lois en haar team worden op de zaak gezet en een amber-alert is noodzakelijk. Er komen vage aanwijzingen binnen over een man die in de struiken van de balletschool heeft gestaan en over de sporen van een busje langs Britts fietsroute. Een uitgebrande bestelbus bij Eindhoven wijst op een ontvoering naar het buitenland. Lois staat voor grote problemen, want over de grens heeft zij geen bevoegdheden meer.
 
Mijn leven in de hel – Sarah Forsyth
 
Waargebeurd verhaal. De negentienjarige Engelse Sarah Forsyth werkt op een crèche in een provinciestadje. Op een dag ziet ze een advertentie: leidsters gezocht voor kinderdagverblijf in Amsterdam. Ze is wel toe aan wat avontuur en reageert onmiddellijk. Na een serieuze sollicitatieprocedure wordt ze aangenomen. Het lijkt wel een droom. Die droom verandert in een nachtmerrie op het moment dat Sarah op Schiphol aankomt. De mensen die haar ophalen duwen haar in een auto, nemen onder bedreiging haar paspoort af en rijden regelrecht naar de Amsterdamse Wallen. Daar wordt ze zonder pardon achter het raam gezet. Haar ontvoerders laten er geen misverstand over bestaan: als ze probeert te ontsnappen, zal dat haar dood worden. 
Ga ik dood als ik twaalf ben? – Marijke Vrijsen

 

‘Mama, op school zeggen de groten dat ik doodga als ik twaalf ben. Is dat waar?’ Godelieves hart breekt als ze de vijfjarige Michiel deze vraag hoort stellen. En ze krijgt een ‘ja’ niet over haar lippen. Zoals alle jonge vrouwen droomde Godelieve van een mooi gezinnetje met haar grote liefde. Twee gezonde kinderen met Wim, dat was haar ideaalbeeld. Met de geboorte van Michiel leek die droom erg dichtbij te komen. Maar al snel bleek dat er ‘iets’ scheelde met Michiel. Jarenlang werd er gezocht naar de juiste diagnose. Aan een tweede kind durfde het koppel niet meer denken. Uiteindelijk komen Godelieve en Wim er zelf achter dat Michiel lijdt aan progeria, een uiterst zeldzame verouderingsziekte waarbij kinderen gemiddeld voor hun dertiende verjaardag overlijden. Godelieves wereld stort in. Maar ze vindt steun bij andere progeriaouders in binnen- en buitenland én ze leert dat progeria niet erfelijk is. Na jaren wachten wordt ze zwanger van een dochter. Godelieves toekomst krijgt met de geboorte van Amber weer kleur. Tot het afschuwelijke moment dat de dokters haar vertellen dat ook dit kindje aan progeria lijdt. 
‘Ga ik dood als ik twaalf ben?’ is het aangrijpende en inspirerende verhaal van een sterke moeder die ondanks de keiharde wetenschap dat ze haar beide kinderen zal verliezen, er toch in slaagt met volle teugen van elke dag samen te genieten. Ook de ouders van Toontje en Mats, de twee andere kinderen met progeria in Vlaanderen, doen hun verhaal in dit boek. Twee kinderen met progeria, de nu tienjarige Michiel zelf en zijn Britse vriendinnetje Hayley, vertellen op een ontroerende en ontwapenende manier hoe het is om te leven met hun ziekte en het besef jong te zullen sterven.
Ik ben Michiel – Marijke Vrijsen
 
Na het succesboek ‘Ga ik dood als ik twaalf ben?’, waarin Michiels moeder vertelt over haar leven met twee progeriakinderen, laat Michiel nu zelf zijn stemhoren en vertelt hij wat er in hem omgaat.
Michiel is vijftien en droomt dezelfde dromen als zijn vrienden: een bromfiets voor zijn zestiende verjaardag en een knap liefje aan zijn zijde. Maar geen van beide is evident als je amper 117 centimeter meet en ongeneeslijk ziek bent. Michiel leeft al twee jaar in extra time: kinderen met progeria overlijden veelal voor hun dertiende verjaardag.
Zijn lage levensverwachting en ongewone uiterlijk hebben Michiel vroegrijp gemaakt. Waarom zeggen meisjes dat ze niet naar het uiterlijk kijken, maar knappen ze af op zijn kale kop? Of waarom doen vrienden zoiets doms als roken of drugs gebruiken, terwijl dat je leven net verkort? Maar zelfs het besef dat hij niet oud zal worden, kan Michiel er niet van weerhouden om elke dag te plukken en fantastische toekomstplannen te maken. Zijn ultieme doel? Onder zijn geuzennaam Little M een wereldberoemde dj worden. ‘Want daarvoor hoef je echt niet groot te zijn.’
Zo, dit zijn de boeken die op mijn verlanglijstje staan! Ik ben alvast van plan om er binnenkort enkele te kopen, of misschien brengt de kerstman ze wel? 
 
Welk boek wil jij nog graag lezen?


Veel liefs,

Vanessa xxx

22 reacties

 1. het boek mijn leven in de hel lijkt me ook wel erg interessant. Simone van der Vlught haar boeken heb ik nog nooit gelezen maar ze schijnen wel erg goed te zijn. Ik ben fan van de boeken van Suzanne Vermeer

 2. Mijn leven in de hel van Sarah Forsyth lijkt me wel een interessant boek. Dit staat nu op mijn lijstje, samen met Mijn tweede adem van Michelle Geudens.
  Het boek Ik ben Michiel ligt hier ook, alleen nog een goed moment zoeken om te lezen =)

 3. Ik zou het nieuwe boek van Saskia Noort – Debet, wel eens willen lezen. Dit is "het vervolg" op De Eetclub. Verder heb ik laatst een nieuw boek van Sinterklaas gekregen

 4. Ik ben niet zo'n thriller lezer, maar de boeken van Esther Verhoef spreken me wel aan. Saskia Noort hoor ik idd ook veel goeds over.

 5. Hm, ik houd niet van Nederlandstalige boeken.. daarom ken ik deze waarschijnlijk ook allemaal niet haha xD Michiel heb ik dan wel weer wat over gehoord.

 6. Hint,hint.Michiel en zijn zusje,leuk,hij geniet echt van het leven,zo hoort het ook:)

 7. Ik heb de boeken van Esther Verhoef en Simone van der Vlught gelezen. Ik vond het aanraders. Ik ben ook wel benieuwd geworden naar dat laatste boek!

 8. Jeetje, wat heftig zeg, die laatste drie boeken! Ik heb even ademloos gelezen.. Lijkt me heftig om te lezen, en ik word daar altijd een beetje sipjes van. Niks voor mij dus 😉 maar het lijken me wel hele mooie boeken!

 9. Hmm, dit soort boeken zijn niets voor mij. Ik ben meer van de romannen of een beetje fantasy! Alles te verliezen klinkt echter wel interessant!

 10. oeh je bent een echte boekenlezer zo te zien
  erg interessante titels.. je moet is op bol.com
  kijken naar de boeken van Sante montefiore.. ik vind dat zulke mooie boeken..vooral onder de ombu boom die raad ik echt iedereen aan!

  liefs

 11. Aah, je hebt echt een leuke boekensmaak! Ik heb zelf al een aantal boeken van Simone van der Vlught gelezen, fijne schrijfster vind ik. Ik ben nu bezig in Super Gelukkig van Tatjana van Zanten, ook zeker een aanrader. Leuk artikel!

 12. Alle boeken kende ik niet, mijn leven in de hel lijkt mij een interessant boek. Ik lees liever Engelse boeken, het liefst van John Green, schrijver van the fault in our stars 🙂

Reacties zijn gesloten.