Boek: Blue Curaçao – Linda Van Rijn

Geplaatst door
Ik ben iemand die echte leesbuien heeft. Soms heb ik maanden geen zin om te lezen en dan ineens wil ik het ene boek na het andere lezen. Vooral op vakantie (lees: aan het zwembad) kan ik genieten van een heerlijk boek. In Tenerife heb ik het boek ‘Blue Curaçao’ van Linda Van Rijn gelezen. Dit is een literaire thriller van 256 pagina’s. Ik vond het boek zo goed dat ik het op één namiddag heb uitgelezen!
 
 
 

SamenvattingDe romantische huwelijksreis van Hannah en Koen naar Curaçao wordt ruw verstoord als Koen tijdens het snorkelen spoorloos verdwijnt. Hannah wordt gek van angst. De plaatselijke politie loopt niet zo hard als Hannah zou willen en ten einde raad gaat ze zelf op onderzoek uit. Die zoektocht brengt onaangename waarheden aan het licht. Als Hannah zelfs voor haar eigen leven moet vrezen, wordt ze geconfronteerd met de vraag of ze Koen wel zo goed kent als ze denkt.

 

 
‘Blue Curaçao’ is een spannende thriller over een desastreuze liefde die blind maakt en over mensen die zich anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn.
 
Mijn mening
 
Natuurlijk kan ik jullie niet het hele verhaal vertellen, maar ik kan wel zeggen dat ik ‘Blue Curaçao’ een meeslepend en spannend verhaal vind. Het einde is misschien een beetje voorspelbaar, maar toch wou ik weten hoe het precies zou aflopen en dat zegt genoeg, toch? Bovendien gebeuren er op het laatste moment nog enkele dingen die ik niet had verwacht en dat vind ik heel leuk! Het boek leest vlot en op enkele uurtjes was ik er doorheen.
 
Aangezien het hele verhaal zich in Curaçao afspeelt, is dit boek dan ook een aanrader voor op vakantie of om te lezen op warme zomerdagen zoals vandaag. Ik nam het boek mee naar Tenerife en ik vond het heerlijk om dit verhaal te lezen, terwijl ik aan het zwembad lag en de zon op mijn gezicht scheen.
 
Waar kopen? Ik heb dit boek gekocht bij Bol.com voor slechts € 10 (momenteel slechts € 6!) maar je kunt het natuurlijk ook kopen in een boekenwinkel in je buurt.
 
 
 

26 reacties

  1. Van Linda van Rijn heb ik "winterchalet" ofzoiets. Ook een hartstikke spannend boek. Momenteel lees ik veel op mijn e-reader, veel Suzanne Vermeer, net zoiets als Linda van Rijn. Mijn laatste boek wat ik gelezen heb was trouwens "Single van beroep" van Thom Arisman, de columnist uit de Belgische Flair. Erg leuk geschreven! Normaal lees ik ook alleen tijdens vakanties of als het slecht weer is ofzo, maar nu ik al ruim 5 weken even niet werk, lees ik sowieso meer

  2. Hm, het klinkt wel oké. Persoonlijk houd ik niet zo van boeken in het Nederlands lezen (of gewoon Nederlands literatuur, kan ook). Maar er zijn altijd uitzonderingen 😀

  3. Leuk dat het boek je zo beviel 🙂 Mijn laatste boek? Paradise van Toni Morrison denk ik. Ingewikkeld, en vrij zwaar ook.

  4. Het verhaal spreekt mij wel erg aan van dit boek. Misschien dat ik er binnenkort eens even naar ga kijken. Het laatste boek wat ik gelezen heb was The Host.

  5. Ik ben niet echt een thriller lezer maar hij klinkt wel spannend. Mijn laatst uitgelezen boek, dat is alweer een half jaar terug denk ik, en die heb ik niet eens uitgelezen bedenk ik me net. Dat was een deel van 50 tinten grijs..

  6. Ik lees eigenlijk ook alleen als ik vakantie heb, tijdens studieweken besteed ik mijn tijd liever op een andere manier 😉 Dit boek trekt me al een tijdje aan! Ben zelf in Curacou geweest dus lijkt me leuk om te lezen. Leuke review! X

  7. Het lijkt me een goed boek. Jammer genoeg neem ik er nooit tijd voor om een boek te lezen, ik heb er nog zoveel.. x

  8. Hmm, klinkt wel leuk! Ik lees zelf ongelofelijk weinig en schaam me daar een beetje voor! Ik las vroeger ontzettend veel maar nu ik tijdens mijn studie elke week een boek geforceerd moet lezen is de lol er wel een beetje af helaas.

  9. Niet echt iets voor mij, maar leuk artikel! Op dit moment lees ik Joël van Carry Slee. Echt zielig maar spannend boek! (: Xxx

  10. Klinkt goed! Ik ben gek op lezen maar gun mezelf er te weinig tijd voor! (lees wel veel blogs ;)) Laatste boek dat ik las is 'Mag ik je nummer' van Sophie Kinsella maar alweer een tijdje geleden moet ik zeggen..

Reacties zijn gesloten.