Yves Rocher reinigingsmelk met bloemenwater

Geplaatst door
Wat vind ik het heerlijk om na een lange dag mijn pyjama aan te trekken en mijn make-up eraf te halen. Dit laatste doe ik het liefst met een lekker geurende reinigingsmelk die ook nog eens lief is voor mijn huid. Een tijdje geleden kocht ik de reinigingsmelk met bloemenwater Pure Calmille van Yves Rocher. Ik had hierover al heel wat goeds gehoord en was dus razend benieuwd om deze melk uit te testen. Hieronder mijn review!
 

Verpakking

 
De reinigingsmelk zit in een witte fles van 200 ml die er vrij basic uitziet. De fles sluit met een klikdop, wat praktisch en hygiënisch werkt. 
 
Beschrijving
 
Deze reinigingsmelk verrijkt met bloemenwater reinigt uw huid op milde wijze en hydrateert de huid onmiddellijk. ’s Ochtends en ’s avonds met een wattenschijfje aanbrengen op het gezicht en rond de ogen. Afspoelen is niet nodig. Geschikt voor alle huidtypen. Dermatologisch getest.
 
Ingrediënten

De reinigingsmelk bevat vooral veel bloemenwater, wat een hydraterende werking heeft. De melk bevat geen alcohol (jeuh!), maar wel parfum en parabenen. 
De reinigingsmelk
 
De reinigingsmelk is zoals ik had verwacht: een dunne substantie waar je maar een klein beetje van nodig hebt. Het is heel vloeibaar (glijdt van mijn hand), verdeelt makkelijk over de huid en voelt fris, zacht en hydraterend aan. Ook voor mijn ogen werkt de melk prima. Het prikt niet, voelt aangenaam en zacht aan. Deze reinigingsmelk verwijdert vlot mijn make-up en reinigt zoals een dagelijkse reiniger hoort te doen.

Allemaal prima, maar dan de geur… De melk ruikt heel sterk naar bloemen. Persoonlijk vind ik de geur een beetje overheersend en daardoor ook storend. Ik heb geprobeerd om de geur gewoon te worden maar helaas… Dit is dan ook de reden waarom ik deze melk niet meer opnieuw zou kopen. Jammer, want voor de rest ben ik best enthousiast over dit product. Hou jij van een sterke bloemengeur? Dan is deze reinigingsmelk misschien wel iets voor jou!
 
Prijs
 
Normaal kost deze reinigingsmelk € 4,90 maar op dit moment kun je hem kopen voor slechts € 2,45. 
 
Pluspunten
– verpakking is praktisch en hygiënisch
– verwijdert vlot make-up
– prikt niet in de ogen
– voelt fris, zacht en hydraterend aan
– zuinig in gebruik, je hebt weinig nodig
– geschikt voor alle huidtypen
– dermatologisch getest
– bevat geen alcohol
– prima prijsje
 
Minpunten
 
– bevat parfum en parabenen
– voor mij een te sterke bloemengeur
 
Je kunt deze reinigingsmelk met bloemenwater van Pure Calmille kopen voor € 2,45 bij Yves Rocher.
 


Welke reinigingsmelk gebruik jij?
Veel liefs,
Vanessa xxx

 

28 reacties

 1. Dat is een fijn prijsje! Ik gebruik liever een facewash, zodat er geen product achterblijft op mijn huid. De nieuwe face wash van Dermolin (alcohol,parfumvrij) vind ik zelf heel fijn 🙂

 2. Ik heb deze ook,
  en ik zou hem ook niet opnieuw kopen.
  Hij werkt niet zo goed voor mijn huid,
  want hij veroorzaakt puistjes :s

 3. Toevallig kom ik net van de Yves Rocher en ik had bijna 3 douchegels gekocht, maar ik heb mezelf toch tegengehouden. :') De reinigingsmelk ziet er op zich prima uit, maar ik ben wel benieuwd naar de geur. Weet niet of ik de bloemetjes wel lekker zou vinden ruiken.

 4. Jammer dat de geur zo sterk is. Hou daar niet zo van, een beetje geurende reinigingsmelk is wel oké maar moet niet té zijn.

 5. Geur is inderdaad een belangrijk punt in een product. Wel goed dat het werkt. Gebruik eigenlijk nooit een reinigingsmelk.

 6. Oeh! Weer zo'n heerlijke review, en een heerlijk product van YR. Zelf gebruik ik geen reinigingsmelk. 🙂 Xxx

 7. Geur en gezichtsproducten vind ik sowieso al maar een betwijfelbare combinatie, zeker als het echt van parfum komt. Ook vind ik het aangenamer om reinigingsproducten sowieso af te wassen want anders blijft nog een deel vuil hangen in mijn ogen. Zelfs ontschmink ik Me met doekjes en was ik mijn gezicht gewoon of met facewash 🙂

 8. Ik heb hem vroeger ook gehad, maar bij mij prikte hij wel aan mijn ogen, ik heb ook best wel een gevoelige huid, maar dat is dan wel de reden dat ik hem ook niet goed vond!

Reacties zijn gesloten.