Fructis Style – Styling Water

Geplaatst door
Ik heb best veel last van pluizig en oncontroleerbaar haar. Ook al ga ik met net haar de deur uit, op minder dan een uur staat mijn haar weer langs alle kanten. Om dit probleem te verhelpen, ging ik op zoek naar een product om mijn haar te controleren. Toen ik laatst bij Kruidvat was, zag ik het Styling Water van Fructis Style staan. Ik besloot het mee naar huis te nemen en meteen uit te testen, want van die bad hair days wordt een mens niet bepaald vrolijk. Hieronder mijn review!
 

Verpakking
 
Ik vind de verpakking er best mooi uitzien! Het groene kleurtje fleurt helemaal op. Het Styling Water zit in een flacon van 150 ml en heeft een spray waarmee je het product makkelijk over je haar kunt verdelen. Ik heb sterkte 02. Ik ga er dus vanuit dat er nog meer sterktes beschikbaar zijn, maar enkel 02 was te koop bij Kruidvat. 
 
Beschrijving
 
Styling Water van Fructis met fruitwassen-extract, is ons eerste water met een zuivere textuur die je haar controleert voor een net kapsel, de gehele dag lang. Voor een perfecte look, verstuif op droog of vochtig haar. Kam met een kam of met de vingers. Droogt het haar niet uit, laat geen restjes achter en plakt niet aan je vingers.

Ingrediënten

 
Wanneer ik het Styling Water over mijn haar spray, weet ik al genoeg. Het eerste wat ik ruik is alcohol. En ja hoor, alcohol staat op de tweede plaats van de ingrediëntenlijst! Glycerine – wat een verzorgende werking heeft – staat helemaal onderaan, net als parfum. Het Styling Water heeft een fruitgeur, maar dan wel heel licht. Ik ruik de alcohol er duidelijk overheen.
 
Hmm, dit is niet zo’n goed begin. Toch geef ik dit product een eerlijke kans!
 
Styling water
 
Ik breng het product aan op droog haar. Even kammen, stylen en klaar! Op het eerste zicht ziet mijn haar er prima uit. Het lijkt wel of alle (kleine) haartjes op hun plek blijven zitten. Helaas, na een uur of twee kijk ik nog eens in de spiegel en is er niets meer te zien van dat nette kapsel. Mijn haren staan terug langs alle kanten. Het lijkt wel alsof ik het Styling Water nooit heb gebruikt. Oh, dit is echt teleurstellend… Wat wél klopt is dat dit product geen restjes achterlaat en niet plakt aan de vingers. Maar ja, daar is mijn haar natuurlijk niet mee geholpen. Ik had een net kapsel verwacht, gedurende de gehele dag. Dat staat namelijk op de verpakking.

Misschien komt het omdat ik slechts sterkte 02 heb en heeft mijn haar een sterkere fixatie nodig. Ik zou het best eens willen proberen, maar de Kruidvat in mijn buurt verkoopt geen Styling Water met een sterkere fixatie. Weten jullie soms of dit bestaat? Het lijkt mij namelijk raar dat er enkel 02 is uitgebracht en geen 01 of 03.

 
Wanneer ik deze review schrijf, moet ik denken aan de body splashes van de H&M. Die zijn na een uur ook volledig uitgewerkt, maar kun je wel makkelijk bij sprayen. Dit Styling Water zou je ook kunnen bijwerken, maar dat is natuurlijk een stuk minder praktisch. Het is me toch iets te veel moeite om mijn kapsel om de twee uur te restylen. Als je thuis bent: oké, maar als je gaat werken of naar school gaat, lijkt het me niet zo makkelijk. Wat vinden jullie daarvan?   
 
Prijs
 
Dit Styling Water kost € 4,65. Persoonlijk vind ik dit te duur voor wat het is. 
 
Pluspunten
– Spray is praktisch
– Droogt het haar niet uit
– Laat geen restjes achter
– Plakt niet aan de vingers
 
Minpunten
 
– Bevat alcohol en parfum
– Weinig verzorgende bestanddelen
– De alcohol geur overheerst
– Doet niet wat het belooft
– Te duur voor wat het is
 
Je kunt dit Styling Water van Fructis Style kopen voor € 4,65 bij de drogist. 


Welk product raad jij aan voor oncontroleerbaar haar?

Veel liefs,


Vanessa xxx

29 reacties

 1. Volgens mij lopen die sterktes door in de gehele lijn en is het niet zo dat dit product nog verschillende sterktes heeft, maar ik zou ff goed zoeken. Mijn haar is oncontroleerbaar plat :p ik gebruik altijd wax om het wat volume te geven en het een beetje overeind te zetten ;). Wel erg jammer dat dit zo slecht werkt.. Zeker voor die prijs.

 2. Ik heb deze thuis ook en gebruik hem voor ik mijn haar stijl. Mijn haar blijft dan iets langer stijl maar inderdaad, na enkele uren is er geen verschil meer te zien.

 3. Ik heb deze thuis ook en gebruik hem voor ik mijn haar stijl. Mijn haar blijft dan iets langer stijl maar inderdaad, na enkele uren is er geen verschil meer te zien.

 4. Het zag er zo mooi en veelbelovend uit, maar helaas.. nog steeds geen remedie tegen pluizend haar! Waar ik mee zit is dat het je haar ook niet platter maakt, want ik heb al dun haar van mezelf.. dus volume heb ik wél nodig!

 5. Lijkt me fijn spul. Ik gebruikte vroeger altijd shampoo van Fructis en dat geurtje herken je gelijk haha!

 6. Wat jammer dat hij zo snel uitgewerkt is! Dat lijkt me inderdaad echt niet fijn. Als ik iets met mijn haar doe, moet het gewoon de hele dag blijven zitten, en anders vind ik het ook niet geslaagd 😉 fijne review!

 7. Hmm nee lijkt me niks! Jammer dat het niet werkt. Misschien kan je eens kijken naar de haarproducten van Kiehl's? De Hair Oil in Cream is erg fijn!

 8. Ik gebruik het liefst de heat protecting spray van Elnett, die helpt tegelijkertijd ook tegen pluizig haar ! Misschien vind je die fijner ?:)
  Ik heb je trouwens genomineerd voor de liebster award ! Neem hiervoor een kijkje op mijn blog 🙂

 9. Jammer zeg! Ik heb zelf ook last van pluizig haar, ik snap hoe vervelend het is. Als ik mijn haar vast draag, gebruik ik een gewone haarspray, sterkte 4 of 5, deze worden vaak hard. Vele vinden dat niet fijn, ik juist wel, want dan blijven al die kleine haartjes plat op m'n hoofd i.p.v. recht op! Wat ook helpt is na het douchen een serum of olie en dan eentje die niet verzwaard 🙂

 10. Jammer! Ik gebruik zelf een anti-klit spray van Dove, of voluit: Dove Nourishing Oil Care Anti-Klit & Care Spray. Ik heb zelf krullen en natuurlijk gaan die ook snel pluizen. Ik vind deze in ieder geval erg fijn + hij ruikt niet naar alcohol 😉

 11. Fructis is sowieso niet zo'n heel fijn merk omdat er veel fruitzuren inzitten (hoge PH waarde) waardoor de haarschubben sluiten en een soort 'siliconen'laagje om het haar vormt.
  Daardoor werken shampoos die je daarna gebruikt vaak minder goed omdat ze niet in het haar kunnen doordringen (schuimen vaak ook minder) De 'Enrich' lijn van Wella Professional (oranje lijn) kan ik je van harte adviseren! De Detangling spray is fijn en ook de Leave in balsem van dit merk en de Enrich Elixer is ook heel fijn om de lengtes en punten een mooie glas te geven en onder controle te houden.. (ook beschermend tegen hitte van de föhn)
  Je kunt ze op diverse webshops bestellen. Natuurlijk versterkt het elkaar het allerbeste wanneer je er ook de shampoo en conditioner van gebruikt 😉 Xx

Reacties zijn gesloten.