Op stap met de kids: 5 activiteiten voor een leuke en leerzame dag

Geplaatst door

Een dagje met de kids op de planning staan? Dan staan ze wellicht al te springen om te vertrekken. Naast de dagelijkse zorg en opvoeding, is quality time namelijk ook erg van belang voor hen. Hierdoor voelen ze zich geliefd en kunnen ze zich uitleven terwijl ze iets bijleren. Van een dag naar de dierentuin tot ravotten in de natuur, hier lees je alvast de leukste ideeën.

leuke activiteiten met kinderen

Bezoek aan de dierentuin

Een echte klassieker, maar ook een geweldige beleving voor je kleintje(s). Laat ze nieuwe dieren en interessante weetjes ontdekken. Wellicht halen de dieren af en toe zelfs grappige stoten uit, waardoor er veel gelachen kan worden. Neem voor ‘s middags een zelfgemaakte lunch mee om de beleving compleet te maken. Het wordt een uitje om nooit meer te vergeten!

Adrenaline in het pretpark

Voor een dag vol actie en plezier zijn pretparken ideaal. Laat de kids de adrenaline in hun buik voelen en hun fantasieën beleven. Deze parken hebben vaak ook grote speeltuinen, waar ze zich volledig kunnen uitleven, tussen de rollercoasters door. Hebben ze trek in een zoete snack? Die zijn er talrijk aanwezig. Voor één keertje mag dit wel, toch?

Pretparken hebben wel één nadeel: ze kunnen best duur zijn en daarom bestaat er zoiets als een Groeipakket in Vlaanderen. Dit biedt ondersteuning in de kosten van het opvoeden van je kleintje, waardoor je meer financiële ruimte hebt voor dit soort uitstapjes.

Musea voor de kleinsten

Musea zijn niet alleen voor volwassenen. Er zijn er vele die speciaal zijn ingericht voor de allerkleinsten. Het Kindermuseum in Brussel bijvoorbeeld, biedt interactieve tentoonstellingen en workshops die kinderen op een speelse manier laten kennismaken met kunst en wetenschap. Ook Technopolis in Mechelen is een geweldige plek waar kinderen op een interactieve manier kennis maken met wetenschap en technologie. Op zoek naar een leerrijke uitstap? Dan is dit ideaal.

Vele prikkels in de natuur

Kinderen zijn vaak gefascineerd door de natuur omdat de verschillende kleuren en geluiden hun zintuigen prikkelen. Dus wat is een beter idee dan een dag spenderen tussen hoge grassen en nog veel hogere bomen? Hier maken ze kennis met nieuwe insecten en plantensoorten, terwijl ze op zoek kunnen gaan naar hun favorieten. Wanneer de temperaturen het toelaten en er enkele zonnestralen zijn, is een picknick met zelfgemaakte lekkernijen een uitstekend idee.

Een zorgeloze uitstap? Yes, please!

Om ervoor te zorgen dat je uitstapje soepel verloopt, is het handig om een paar dingen in gedachten te houden. Zorg ervoor dat je altijd voldoende snacks, water en een extra setje kleren bij je hebt. Een goed geplande dag houdt bovendien rekening met de rustmomenten voor je kleuters, zodat ze niet oververmoeid raken.

Vergeet tot slot niet te informeren naar mogelijke extraatjes zoals de kleutertoeslag, die kan helpen om sommige van deze activiteiten toegankelijker te maken.