Wanddecoratie slaapkamer: 5 leuke ideeën

Geplaatst door

Ziet jouw slaapkamer er niet zo gezellig uit en mis je een persoonlijke touch? Denk dan zeker eens aan wanddecoratie! Door leuke dingen aan de muur te hangen, krijgt je slaapkamer meteen meer sfeer. In dit artikel deel ik vijf leuke ideeën voor wanddecoratie in de slaapkamer.

wanddecoratie slaapkamer

1. Wanddecoratie slaapkamer: een mooie fotowand

Wat aan de muur in de slaapkamer? Fotowanden zijn tegenwoordig ontzettend populair. Dat is niet zo vreemd want je kunt een fotocollage helemaal aanpassen naar wens. Als je van een minimalistische look houdt, dan kan je voor een paar simpele fotolijsten kiezen met daarin mooie posters. Wil je graag een speelse en creatieve look creëren? Dan kan je afwisselen met verschillende formaten, kleuren en stijlen. Handige tip: leg de fotolijsten eerst op de grond. Zo kan je nog gemakkelijk schuiven tot je de ideale collage hebt gevonden. 

2. Persoonlijke foto boven het bed

Wat ophangen boven bed? Als je een volledige fotowand te druk vindt, dan kan je ook perfect één grote foto boven het bed ophangen. Dit kan een persoonlijke foto zijn van jou en je partner, je gezin of van een prachtige vakantie waar je onlangs bent geweest. Je kunt de foto in een mooie lijst stoppen, maar een foto op canvas, op hout of aluminium ziet er ook heel leuk uit. Afhankelijk van welk materiaal je kiest, krijgt de foto een compleet andere look. 

3. Prachtige wandpanelen

Wil je een luxe uitstraling in je slaapkamer creëren? Dan kan je je eens verdiepen in wandpanelen. Je kunt dit als een soort hoofdbord gebruiken, maar je kunt er ook perfect de hele muur mee bedekken. Vooral houten wandpanelen brengen een warme, gezellige sfeer in de slaapkamer. Ideaal om tot rust te komen na een drukke werkdag. 

Heb je last van galm, echo’s of andere storende geluiden in de slaapkamer? Dan zit je met akupanelen helemaal goed! Akupanelen zijn ontworpen om de geluidskwaliteit van een kamer te verbeteren door het verminderen van echo’s en geluidsreflecties. Hierdoor wordt de ruimte een stuk rustiger en comfortabeler. En laat dat nét hetgeen zijn wat je nodig hebt in een slaapkamer.

wandpanelen

4. Opvallend fotobehang

Je kunt de muur in de slaapkamer ook opfleuren met fotobehang. Dit valt direct op als je de kamer binnenkomt. Let op: focus je op één muur en probeer de rest van de muren rustig te houden. Op die manier wordt het geheel niet te druk. Je slaapkamer moet natuurlijk een rustige plek blijven dus hou daar zeker rekening mee. 

5. Spiegel aan de muur

Welke decoratie in slaapkamer? Een grote, opvallende spiegel is een mooie eyecatcher in de slaapkamer. Een spiegel is trouwens niet alleen decoratief maar ook zeer praktisch. Ideaal om je outfit van de dag samen te stellen! Voor een speelse look is een grote, ronde spiegel aan de muur heel leuk. Wil je graag een stijlvolle uitstraling in de slaapkamer? Ga dan voor een extra grote spiegel die je schuin tegen de muur plaatst. Wees niet bang om een groot exemplaar aan te schaffen. Zeker als je een kleine slaapkamer hebt, laat je de ruimte zo juist groter ogen. 

spiegel slaapkamer

Zo, dit zijn vijf leuke ideeën voor wanddecoratie in de slaapkamer. Ik ben benieuwd welke wanddecoratie jouw voorkeur heeft!

Veel liefs,
Vanessa xxx