5 tips voor een betere levensstijl

Geplaatst door

Uren scrollen op TikTok, veel ongezonde snacks eten en dagelijks tot de middag in je bed liggen…Dat zijn zaken waar je voor even gelukkig van wordt, maar niet op lange termijn. Daarom is het van groot belang om een gezonde levensstijl te onderhouden. Je voelt je beter in je vel en je trotseert de dag zonder al te veel moeite. Maar hoe doe je dat dan, zo’n betere manier van leven creëren? Met de volgende 5 tips gaat dit vanzelf.

tips voor een betere levensstijl

5 tips voor een betere levensstijl

1. Kleine, realistische doelen stellen

Een gezonde portie ambitie siert iedereen, maar stel je te ambitieuze doelen, dan verdwijnt je motivatie wellicht als sneeuw voor de zon. Deze moeten namelijk haalbaar zijn, anders zullen ze simpelweg nooit behaald worden. Het wordt dan ook makkelijker om de uitdaging niet aan te gaan en te blijven kiezen voor slechte gewoonten. Wil je er bijvoorbeeld ook op latere leeftijd nog steeds op je best uitzien? Ga dan op zoek naar een laagdrempelige oplossing voor haaruitval en blijf er niet mee zitten.

2. Muziek luisteren

Wist je dat muziek een enorm positieve invloed heeft op je mentaal welzijn? In de douche, in de auto, tijdens het koken en je slaapritueel…maak deze momenten een stuk aangenamer door ze te combineren met je favoriete liedjes. Het effect op je humeur zal je al snel merken, net zoals de verhoogde hoeveelheid energie die je hebt om de dag door te komen.

3. Dankbaarheid uiten

Neem een moment om voor jezelf op te sommen waarvoor je allemaal dankbaar bent. Vergeet ook zeker niet om dit regelmatig opnieuw te lezen. Op lange termijn zal je je leven steeds meer door een rooskleurige bril bekijken, want je bent je bewust van alle goede dingen. Dit hoeven bovendien geen grootse zaken te zijn: de zon die schijnt is een goede reden om dankbaar te zijn.

4. Gezonde snacks eten

Ook jij grijpt waarschijnlijk makkelijker naar een zak chips, dan naar de blauwe bessen in je frigo. Dat is niet onlogisch, want chips kan lekker zijn. Maar vergeet niet dat gezonde snacks evenzeer kunnen smaken. Ben je de snoeptomaatjes en crackers beu? Ga dan op zoek naar nieuwe, originele recepten. Die vind je makkelijk op Pinterest of in tijdschriften.

5. Openstaan voor nieuwe dingen

Probeer een open houding aan te nemen en wijs zaken die je niet gewend bent niet meteen af. Enkel zo doe je memorabele ervaringen op en kom je uit je comfortzone. Ben je bijvoorbeeld al een langere tijd onzeker door grote haaruitval? Blijf hier dan niet meezitten en probeer nieuwe mogelijkheden uit zoals hair filler.