Huidveroudering voorkomen, dit kun je anno 2023 doen

Geplaatst door

Het hoort bij leven, rimpels zijn nu eenmaal een onderdeel van het ouder worden. Maar hoewel we de tijd niet kunnen terugdraaien, kunnen we wel stappen ondernemen om onze huid er jonger uit te laten zien en aan te laten voelen. Lees vooral deze blog als je wilt weten wat je kunt doen voor jouw tere huidje!

huidveroudering voorkomen

Voorkom versnelde huidveroudering

Huidveroudering kun je natuurlijk niet helemaal voorkomen, maar het versnellen ervan wil je zoveel mogelijk uitsluiten. Helemaal als je ook vaak kostbare maatregelen neemt zoals hier verderop wordt beschreven. Factoren zoals roken, zonneschade, slechte voeding en luchtvervuiling versnellen allemaal in bepaalde mate de huidveroudering. Het is dus cruciaal om deze factoren geen kans te geven. Daarnaast zijn er natuurlijke processen waar we helaas weinig aan kunnen doen: rimpels ontstaan door bewegingen van de gezichtsspieren, zoals lachrimpels rond de ogen en mond.

Zorg voor een goede huidverzorging

De basis voor een jeugdige huid begint met goede verzorging. Dit betekent het gebruik van een dagcrème en SPF-zonnebrandcrème. Voor degenen die actief tekenen van huidveroudering willen bestrijden, zijn er anti-verouderingscrèmes of serums. Ingrediënten zoals hyaluronzuur en vitamine C kunnen de huid hydrateren en beschermen tegen factoren die het bindweefsel beschadigen.

Naarmate we ouder worden, is het belangrijk om de elasticiteit van de huid te behouden. Peptiden, vitamine A en retinol kunnen hierbij helpen. Hoewel retinolproducten overal verkrijgbaar zijn, is het belangrijk om te controleren hoeveel van de stof daadwerkelijk in het product zit. Te weinig kan ineffectief zijn.

Professionele huidbehandelingen

Voor degenen die hun huidverzorging willen intensiveren, zijn er professionele anti-verouderingsbehandelingen. Een bindweefselmassage is populair om de collageenproductie te stimuleren. Peelings die de huid vernieuwen en verfrissen, kunnen ook nuttig zijn. Het is altijd het beste om advies te vragen aan een huidspecialist over de meest geschikte behandeling voor jouw huid.

Het belang van collageen

Collageen is het eiwit dat onze huid stevigheid en elasticiteit geeft. Na het 25e levensjaar neemt het natuurlijke vermogen van uw lichaam om collageen te produceren af. Een afname van collageen kan leiden tot dunnere huid en rimpelvorming. Naast externe verzorging kunnen voedingssupplementen die rijk zijn aan collageen helpen om dit proces van binnenuit te bestrijden.

Vermijd maatschappelijk druk

Rimpels horen bij het leven en veel mensen zien dat gelukkig ook zo. Natuurlijk worden we dagelijks geconfronteerd met de mooiste (al dan niet echte) beelden op instagram en TikTok. Weet dat dit deze nepwereld gecreëerd is door filters, algoritmes en marketingmanagers eigenlijk niet echt bestaat en dat iedereen op zijn of haar manier mooi is.

Toch op zoek naar een product?

Je kunt dus wel degelijk maatregelen nemen om huidveroudering tegen te gaan. Bij Slimminglabs vind je een breed scala aan producten die je kunnen helpen uw huid er zo goed mogelijk uit te laten zien en aan te laten voelen. Of je nu een anti-verouderingscrème, een serum of een collageensupplement verkiest, er is voor ieder wat wils. En voor degenen die al rimpels hebben, kan een speciale rimpelvuller een oplossing bieden. Investeer in je huid, en je zult zeker de voordelen zien en voelen.

Eén reactie

  1. Hi Vanessa, ik geloof er niet in. Waar ik wel in geloof is een gezonde levensstijl. Niet teveel in de zon en een goede nachtrust. Bij mijn moeder was op haar 90 ste nog bijna geen rimpel te zien. Zonder smeerseltjes.

Reacties zijn gesloten.