Eerste keer kamperen? 6 handige tips!

Geplaatst door

Dit jaar kiezen veel mensen voor kamperen in plaats van een hotelvakantie. Corona heeft er namelijk voor gezorgd dat we onze vakanties anders moeten plannen dan normaal. Eerst zag het ernaar uit dat we deze zomer makkelijk naar het buitenland konden, maar daar stak de opleving van het virus alweer een stokje voor. Bovendien was in België zelf al veel gereserveerd waardoor mensen spontaan gingen kamperen. Ga jij ook voor de eerste keer kamperen? Dan heb ik hieronder zes handige tips waar je aan moet denken!

eerste keer kamperen

1. Eerste keer kamperen: het opzetten van de tent oefenen

Niets is zo vervelend als sukkelen met tentstokken wanneer je je ogen nog nauwelijks kunt openhouden. Thuis een keer oefenen met het opzetten van de tent is dus geen overbodige luxe. Het opzetten van de tent zorgt dikwijls voor veel stress. Door op voorhand te oefenen, kan je een stuk relaxter aan je kampeervakantie beginnen.

2. Camping niet gereserveerd? Kom op tijd aan

Vertrek je last minute op vakantie en heb je geen camping gereserveerd? Zorg er dan voor dat je ‘s middags bij een camping aankomt. Zeker in het hoogseizoen kunnen campings dikwijls volzet zijn. Het laatste wat je wilt is van camping naar camping te moeten verhuizen, om uiteindelijk ergens je tent neer te zetten waar je dat niet graag doet. In de meeste landen hoef je niet op voorhand te reserveren op een camping. Echter doe je dat beter wel als je van plan bent om een langere tijd ergens te gaan kamperen.

3. Gebruik een camping app

Hoe vind ik een leuke camping? Er zijn verschillende apps met informatie over campings, bijvoorbeeld CampingNavigator. Deze camping app geeft informatie over bijna 8.000 campings in Europa! Van kleine campings bij een boerderij, tot grote campings met animatieteams en tal van luxe. Door gebruik te maken van zo’n app, kom je op campings terecht waar je anders nooit was geweest. Ideaal om leuke plekken te ontdekken!

waar op letten bij kamperen

4. Check de stand van de zon

Ga je naar een camping noord italie? Check bij aankomst en voor je je tent opzet de stand van de zon. Kijk goed waar de zon opkomt en probeer een plek te scoren waar ‘s ochtends schaduw is. Anders word je tent al heel vroeg warm en dat is natuurlijk niet aangenaam als je wat wilt uitslapen.

5. Neem eten mee voor de eerste dag

Je hoeft heus niet je hele wagen vol te laden met eten van thuis. In Duitsland of Italië vind je ook gewoon een Lidl die je favoriete producten verkoopt. Zorg wel dat je genoeg eten bij hebt om de eerste dag door te komen én voor onderweg. Zo hoef je niet direct de eerste avond op zoek te gaan naar een supermarkt of restaurant. In de supermarkt vind je genoeg kant-en-klare gerechten waarmee je de eerste dag doorkomt.

6. Voorzie genoeg kleding en een goede trolley

Tenslotte is de kleding erg belangrijk als je voor een vakantie in België kiest, zeker als je gaat kamperen. De ene dag is het heel warm en de andere dag moet je een regenjas dragen om vanuit je tent droog naar het toilet te kunnen. Zorg dat je voor ieder type weer kleding meeneemt en check het weerbericht nog eens goed voor je vertrekt.

Naast voldoende kleding is een stevige rugzak of trolley ook heel belangrijk. Je moet je kleding en andere spullen immers ergens in kwijt kunnen. Ook voor een daguitstap is een rugzak of trolley erg handig, want zo heb je alle benodigdheden bij elkaar.

wat heb je nodig voor eerste keer kamperen

Wat tegenwoordig ontzettend hip is, is The North Face trolley tas. Deze trolley tas met lussen bestaat uit zeer stevig materiaal en biedt genoeg ruimte voor al je benodigdheden. De ritsvakken aan de buitenkant zijn ideaal voor het opbergen van kleine spullen. En het vak aan de binnenkant is dan weer superhandig om je vieze kleding apart te houden. Je hoeft je geen zorgen te maken over vieze wielen, want de wielen houden zichzelf schoon. Hoe handig is dat?!

The North Face heeft trouwens nog veel meer handige spullen voor als je gaat kamperen. Hier vind je alles van The North Face. Ga je voor de eerste keer kamperen? Neem dan zeker eens een kijkje in de webshop!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Mijn vriend wil keigraag eens gaan kamperen maar ik ben meer voor het glamping 🙂

Reacties zijn gesloten.