Overload aan vacatures? Zó haal je de beste eruit voor jezelf!

Geplaatst door

Gastartikel – Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe job, dan is het best mogelijk dat je geconfronteerd wordt met een overload aan beschikbare vacatures. Om te voorkomen dat je elke jobomschrijving van naaldje tot draadje moet uitpluizen, geeft staffing specialist Walters People je een aantal handige screening tips. Zo pik je de interessantste aanbiedingen er in no time uit.

1. Start met het aanbod aan vacatures uit te filteren

Weet je als kandidaat nog niet goed naar welke job je precies zoekt, dan is het een logisch dat je hier allereerst een keuze in maakt. Denk na over wat je graag doet, wat je ambities zijn en waaraan je binnen je job belang hecht. Wanneer je dit hebt bepaald, kan je op basis van functietitels gaan filteren in het vacatureaanbod. Stel je ook de vraag hoeveel tijd je wil spenderen aan je woon-werkverkeer. Om hier rekening mee te houden duidt je best ook de regio aan waarbinnen je wil werken. Je zal zien dat het aanbod aan vacatures meteen een stuk overzichtelijker wordt. 

2. Hou rekening met het gewenste profiel

Heb je een interessante jobaanbieding gevonden, kijk dan meteen of je als kandidaat in aanmerking komt. Wanneer het gewenste profiel van de werkgever overeenstemt met jouw kennis en ervaring dan is dit hoogst waarschijnlijk het geval. Je hoeft trouwens niet aan alle functievereisten te voldoen. De perfecte kandidaat, die bestaat gewoonweg niet.  

3. Kom meer te weten over het bedrijf

Voldoe je aan de functievereisten, doe dan wat research naar het bedrijf dat de vacature uitschreef. Kom erachter of je je kan vinden in de kernactiviteiten en de bedrijfscultuur van de organisatie. Je kan een job nog zo interessant vinden, wanneer je waarden en normen te veel verschillen van die van het bedrijf geeft dit op termijn problemen. 
 
4. Ga dieper in op de jobomschrijving

Ben je overtuigd van de functie én van de organisatie? Ga dan nog even wat dieper in op de jobomschrijving. Die geeft je een idee van het takenpakket en van wat er precies van jou verwacht wordt. Indien er een aantal zaken onduidelijk voor je zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met de recruiter. Contactgegevens vind je doorgaans terug onderaan de vacature. Je toont op die manier alvast dat je interesse hebt in de job. 

5. Maak gebruik van job alerts

Weet je ondertussen perfect welke vacatures je het meest aanspreken? Dan kan je het jezelf nog gemakkelijker maken door je gebruikte zoekcriteria op te slaan. De meeste job boards bieden je tegenwoordig de mogelijkheid om op basis van deze zoekcriteria een job alert aan te maken. Zo komen de interessantste jobaanbiedingen automatisch in je inbox terecht. 

Lees ook: Zo schrijf je een killer openingszin voor je sollicitatiebrief

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.