Pink Ribbon en wandelknooppunt.be stellen samen 20 nieuwe ‘De Roze Mars’-wandelingen voor

Geplaatst door

PersberichtPink Ribbon, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, vernieuwt in samenwerking met wandelknooppunt.be haar ‘De Roze Mars’-wandelingen en breidt het aantal routes uit van 7 tot 20. Met de 3de editie van De Roze Mars, haar online bewegingschallenge met het oog op een gezonde levensstijl, doopt Pink Ribbon de maand mei opnieuw om tot ‘stapmaand’. De vzw daagt iedereen uit om minimum 10.000 stappen per dag te zetten voor de eigen gezondheid en voor het goede doel.

de roze mars

De Roze Mars

De Roze Mars, dat is van 1 tot en met 31 mei streven naar 10.000 stappen per dag voor het goede doel. Met elke stap wordt een hart onder de riem gestoken van de 100.000 Belgische vrouwen die op dit moment in België vechten tegen borstkanker. Met haar nieuwe campagne ‘Red je borsten met je benen’ maakt Pink Ribbon bovendien nogmaals duidelijk hoe belangrijk preventie is. 1 kanker op 3 kan vermeden worden door een gezonde levensstijl. En daarbij speelt beweging uiteraard een belangrijke rol.

De Roze Mars is geen typisch wandelevenement dat op één dag plaatsvindt. Het is een engagement dat je voor een hele maand aangaat, en waar je vanop eender welke locatie aan kan meedoen. Met de aanbieding van 20 ‘De Roze Mars’-wandelingen willen Pink Ribbon en wandelknooppunt.be een extra duwtje in de rug te geven aan iedereen die mee wil bewegen en wil werken aan een actievere levensstijl.

Brigitte Vanderveren, Algemeen Directeur bij Pink Ribbon vertelt: “10.000 stappen per dag zetten is niet zo’n grote moeite; het heeft weinig impact op je dagelijkse routine, maar voor je gezondheid is het een enorme stap vooruit. Bovendien steun je met je deelname meteen het goede doel. Met deze 20 wandelroutes willen we iedereen extra stimuleren door te inspireren om op een actieve manier gekende en verborgen parels van wandelroutes in België te ontdekken.” 

20 ‘De Roze Mars’-wandelingen

Wandelknooppunt.be zet dus ook dit jaar graag haar schouders onder het goede doel Pink Ribbon en haar De Roze Mars campagne. Daarom breidde de organisatie het aantal wandelingen uit van 7 naar 20. Wandellknooppunt.be stippelde 10 unieke wandelingen uit in Vlaanderen en 10 in Wallonië. Elke wandeling telt zo’n 10.000 stappen, wat neerkomt op 7 tot 8 km, goed voor anderhalf uur wandelen. 

Wandelknooppunt.be zet dus ook dit jaar graag haar schouders onder het goede doel Pink Ribbon en haar De Roze Mars campagne. Daarom breidde de organisatie het aantal wandelingen uit van 7 naar 20. Wandellknooppunt.be stippelde 10 unieke wandelingen uit in Vlaanderen en 10 in Wallonië. Elke wandeling telt zo’n 10.000 stappen, wat neerkomt op 7 tot 8 km, goed voor anderhalf uur wandelen. 

Ella Leyers stapt dit jaar alvast mee als nieuwe ambassadrice van De Roze Mars. “Ik ben niet hét toonbeeld van een gezonde levensstijl. Ik heb mijn sport nog steeds niet gevonden en ik houd wel van een goed glas wijn. Maar als je hoort dat dagelijks 29 vrouwen de diagnose borstkanker krijgen en preventie best belangrijk  is, sta je toch even stil. Daarom wil ik graag een extra inspanning leveren. Ik daag iedereen uit om samen met mij in mei dagelijks 10.000 stappen te zetten. En ik beloof om voor extra motivatie te zorgen!”

de roze mars 2021

Alle wandelroutes kunnen eenvoudig en gratis gedownload worden en kunnen afgedrukt worden, opgeladen worden in de app of via gpx bestand gevolgd worden.  Ontdek alle Pink Ribbon wandelroutes op: https://www.wandelknooppunt.be/nl/events/de-roze-mars

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Wat een mooi initiatief. Tijdens de werkweek haal ik eigenlijk nooit 10000 stappen. ik heb mijn fitbit op 6000 stappen per dag gezet en ik zorg ervoor dat ik dat elke dag haal. Ik ga mijn wandelschoenen aandoen want we stonden net op het punt om een boswandeling te maken.

    1. Knap dat je elke dag 6000 stappen zet! Daar kom ik lang niet aan toe op een werkdag. Een boswandeling kan wel helpen om je stappen te behalen en het is nog leuk ook!

Reacties zijn gesloten.