5 x leuke uitstapjes in de kerstvakantie

Geplaatst door
Het lijkt nog zo ver weg, maar het komt sneller dichterbij dan je denkt: de kerstvakantie! Alle tijd om veel leuke dingen met je partner of vriendinnen te doen dus. Misschien kan je nog wat inspiratie gebruiken om deze twee weken te vullen. Daarom deel ik een lijstje met 5 leuke uitstapjes die je in de kerstvakantie kunt doen. 
 
leuke uitstapjes kerstvakantie

Bron foto: Shutterstock
1. BIOSCOOP
 
Aan het einde van het jaar staat de filmagenda weer vol met leuke speelfilms. En met het koude, natte weer is er niets fijner dan relaxen in een grote bioscoopstoel met een grote zak popcorn. Van romantiek en humor tot actie en avontuur: voor iedereen is er deze winter wel een film in de bioscoop te vinden. Films die binnenkort uitkomen: Bad Moms 2, Coco, Flatliners en 6 Below.
 
2. KERSTMARKT
 
Kerstmarkten zijn vanouds een Duitse traditie, maar tegenwoordig kom je ze ook steeds meer in België en Nederland tegen. Eerst was er op deze kleine markten weinig te beleven, maar inmiddels worden de kerstmarkten steeds groter en populairder. Zeker in de steden vind je veel verschillende kerstmarkten tijdens de vakantie waar van alles te doen is, o.a. gezellige kerstkraampjes, lekker eten en een reuzenrad. 
 
3. SCHAATSEN
 
Dit puntje hoort een beetje bij de kerstmarkt aangezien er bij elke grote kerstmarkt wel een schaatsbaan staat. Ik vind deze openlucht schaatsbanen die helemaal in kerstsfeer zijn veel leuker dan een indoor schaatsbaan. Het geeft een echt winters gevoel. Leuk om met vriendinnen te doen of romantisch om met je partner te gaan schaatsen. 
 
4. SHOPPEN
 
De kerstvakantie is de ideale periode om er eens een dagje op uit te gaan in een andere stad. In de vakantie heb je immers meer tijd waardoor je ook wat verder kunt reizen om te shoppen. Een dagje kerstshoppen in Londen kan bijvoorbeeld ontzettend leuk zijn. Als één dag te vermoeiend lijkt, kan je eventueel voor enkele dagen een citytrip boeken. Nog een reiskoffer nodig? Misschien zijn de koffers van bagageonline wel iets voor jou. Bij bagageonline.be vind je een geschikte koffer voor iedere vakantie!
 
5. WINTER EFTELING
 
Wie denkt dat een dagje pretpark alleen in de zomer kan, heeft het goed mis. Ook in de winter openen verschillende attractieparken hun deuren. Eén van de leukste parken is ongetwijfeld de Winter Efteling. Naast de attracties kan je er genieten van knapperende vuurtjes, warme chocolademelk en extra sfeervolle kerstverlichting. Winterpret gegarandeerd!
Wat doe jij het liefst in de kerstvakantie?
Veel liefs,
Vanessa xxx

8 reacties

  1. Wat een leuke tips! Ik ben ook gek op kerstmarkten. De leukste kerstmarkten vind ik nog degene waar allemaal kerstspullen staan die handgemaakt zijn.

  2. De winter Efteling, die is zo leuk! En dit jaar wil ik toch graag naar een kerstmarkt in Duitsland, maar inderdaad, in Nederland zijn ze ook steeds uitbundiger 🙂

  3. Het zijn leuke tips, zelf wil ik echt nog eens een keer naar een (goeie) kerstmarkt! Helaas zal ik wel gewoon moeten werken in de 'kerstvakantie' :p

  4. Wat een leuk lijstje! Ik vind het leuk om kerstmarkten te bezoeken. En volgende week ga ik naar Disneyland. Ik hoop dat het daar ook in kerstsfeer is.

Reacties zijn gesloten.