Interieur trend: ronde design salontafels

Geplaatst door
Zoals je misschien al vaker hebt gelezen op mijn blog, vind ik design meubels heel mooi. Vandaag ga ik niet in op grote meubels, maar wel op een wat kleiner meubel: de salontafel. Een meubel waar je niet meteen aan denkt wanneer je gaat interieur shoppen, maar wel eentje die je zeker niet mag vergeten. Een salontafel creëert toch een bepaalde sfeer in de woonkamer. Je kunt kiezen voor een rechthoekige of vierkante salontafel, maar ook voor een ronde tafel. Ronde salontafels zijn op dit moment erg trendy en je kunt ze makkelijk door de ruimte heen verplaatsen. Kijk je mee naar mijn favoriete ronde salontafels van dit moment?
 
ronde salontafels

Er zijn verschillende soorten ronde salontafels. Dat is alleen maar fijn, want zo kan jij precies kiezen wat bij jouw interieur past. Ga je voor een keramische, metalen, glazen of houten tafel? Belangrijk is dat je bij het kiezen van een salontafel goed kijkt naar jouw wensen. Sommige tafels zijn handig en hebben veel ruimte, anderen zijn wat kleiner en minder praktisch. Gebruik je een salontafel enkel om je drinken op neer te zetten en je afstandsbediening op kwijt te kunnen? Of zoek je een tafel die je mooi kunt decoreren met een plantje en wat kaarsen? Misschien vinden je kleine kinderen het wel fijn om aan de salontafel te spelen? Kijk naar jouw levensstijl en interieur en pas daar je wensen op aan. 

ronde salontafels
 
Tijd voor mijn favorieten! Persoonlijk vind ik de salontafels van het merk Notre Monde heel mooi. Dit merk werd opgericht door Dawn Sweitzer, een Amerikaanse kunstenares en ontwerpster met een oog voor stijl en design. Het doel van Notre Monde is om functionaliteit en luxe met elkaar te verbinden, en dat stralen de meubels absoluut uit. Ieder product wordt als kunstwerk behandeld en voorzien van een handtekening zodat deze authentiek blijft. 

Voor in mijn huis zou ik gaan voor de Notre Monde Nesting Coffee Table. Deze set heeft 2 tafels, een grote en een kleine. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook erg handig. Je hebt immers voldoende ruimte om dingen op tafel te plaatsen. Het blad is gemaakt van gespiegeld glas. Doordat het glas verouderd is heeft het een verweerde uitstraling, waardoor het glas op warm natuursteen lijkt en dat vind ik ontzettend mooi!
Hoe ziet jouw salontafel eruit? Wat vind jij van deze ronde salontafels?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

8 reacties

Reacties zijn gesloten.