De kortfilm How Old Are You? van Dove toont hoe vrouwen zich voelen over hun leeftijd

Geplaatst door
De meeste vrouwen krimpen ineen wanneer we naar hun leeftijd vragen. In een wereld waar een jeugdige uitstraling synoniem staat voor schoonheid, hebben vrouwen het gevoel dat ze er jong moeten uitzien om als mooi te worden beschouwd. De maatschappelijke druk om er jonger uit te zien dan je eigenlijk bent, is zo groot dat maar liefst een kwart van alle vrouwen het gevoel heeft dat ze door de mensen rondom hen beoordeeld worden over hoe oud ze eruitzien. Volgens nieuw wereldwijd onderzoek van Dove zegt slechts 10 percent van de vrouwen met trots hoe oud ze zijn en liegen vrouwen vaak over hun echte leeftijd. Dove engageert zich voor een wereld waarin schoonheid een bron is van zelfvertrouwen, niet van angst, en maakte daarom de kortfilm How Old Are You?. Met deze film wil Dove vrouwen aanmoedigen om hun schoonheid te vieren, ongeacht hun leeftijd.
 
“Vrouwen vinden dat hun leeftijd prijsgeven een invloed kan hebben op hoe mensen hun schoonheid beoordelen,” zei Stéphanie Coenen. Dove maakte How Old Are You? om zich te blijven engageren om vrouwen, van alle leeftijden, meer zelfvertrouwen te geven. We hopen dat vrouwen hun schoonheid zullen erkennen en zullen inzien dat ze mooi zijn, eender hoe oud ze zijn.” 
 
 
Leeftijd is voor alle vrouwen een bron van angst, die meestal een piek kent wanneer ze vroeg in de dertig zijn. Deze angst wordt soms zelfs al in de tienerjaren ervaren. How Old Are You? probeert te bepalen wanneer vrouwen angstig beginnen te worden over hun leeftijd. De film toont meisjes die trots zeggen hoe oud ze zijn, terwijl vrouwen de vraag ontwijken…
 
Meisjes weerspiegelen het gedrag van hun moeders op het vlak van schoonheid, zelfvertrouwen en eigenwaarde, en het is belangrijk dat moeders de schoonheid in zichzelf erkennen op elke leeftijd, om een positief voorbeeld te stellen voor hun dochters. Vrouwen en de volgende generatie aanmoedigen om te werken aan een positieve houding ten opzichte van schoonheid kan hun eigenwaarde doen toenemen en hen zo in staat stellen om hun volle potentieel waar te maken.

De leeftijdsvraag vermijden
 
‘Die’ vraag beantwoorden maakt de meeste vrouwen ongelukkig. Doordat ze hun leeftijd prijsgeven, focussen ze op de negativiteit die wordt geassocieerd met ouder worden, en dat voedt de angst over hoe ze eruit zien nog meer. Eén op vier vrouwen gebruikt een negatieve beschrijving over hun voorkomen wanneer hen wordt gevraagd hoe oud ze zijn, zoals ‘oud’ en ‘te dik’. De leeftijdsvraag maakt vrouwen zelfs zo ongemakkelijk dat twee op de vijf vrouwen soms doen of ze jonger zijn en zelfs vermijden hun verjaardag te vieren.
 
Wees je mooie zelf
 
Door vrouwen te vragen “Hoe oud ben je?”, nodigt Dove hen uit om na te gaan hoe ze zich voelen wanneer ze hun leeftijd zeggen, en welke impact dit heeft op hun dagelijkse leven. Bekijk de film op youtube.com/dovebelgium en neem deel aan het gesprek op #MyBeautifulSelf.

Persbericht


Veel liefs,
Vanessa xxx