Review: Kneipp Douche Scrub Mint-Eucalyptus

Geplaatst door
Scrubben is iets wat ik veel te weinig doe. Ik denk er niet altijd aan en soms ben ik er gewoon te lui voor. Zonde, want door te scrubben verwijder je dode huidcellen met als resultaat een gladde en zachte huid. Voor mensen zoals ik heeft Kneipp het perfecte product uitgebracht, namelijk een douchegel en scrub in één. Hoe handig is dat?! Ik testte de Kneipp douche scrub mint-eucalyptus en vandaag vertel ik je wat ik ervan vind.

De Kneipp douche scrub zit in een plastic tube van 200 ml en heeft een klikdop. De verpakking geeft al aan dat het om een frisse geur gaat, namelijk mint-eucalyptus. De douche scrub kost € 7.99. 
 
Wat zegt Kneipp over dit product?
 
“Verwen jezelf met de verfrissende combinatie van een verzorgende douchegel met een mild reinigende scrub. De douche scrub mint-eucalyptus met jojobapeeling verwijdert op milde wijze dode huidcellen. De speciale douche formule met verzorgende amandel-, jojobaolie en shea butter zorgt voor een gladde en zachte huid.”
 
 
De ingrediënten:
 
Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Polylactic Acid, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Betaine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Mentha Arvensis Leaf Oil, Copaifera Offi cinalis (Balsam Copaiba) Oil, Rosmarinus Offi cinalis (Rosemary) Leaf Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Lavandula Hybrida Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Pogostemon Cablin Oil, Juniperus Mexicana Oil, Limonene, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Parfum (Fragrance), Xanthan Gum, Hydroxypropyl Methylcellulose, Styrene/Acrylates Copolymer, Glycol Distearate, PEG-14M, Citric Acid, Silica, Sodium Hydroxide, Tocopherol, CI 77289
 
Zo ziet de douche scrub eruit. Het is een witte douchegel met daarin groene scrubdeeltjes. De scrubdeeltjes zijn mild voor de huid en voelen niet grof aan, maar doen toch goed hun werk. Na het douchen voelt mijn huid schoon en zacht aan. Daar hebben de verzorgende amandel-, jojobaolie en shea butter zeker iets mee te maken. 
 
De frisse mint-eucalyptus geur is heel lekker, maar je moet er wel van houden. In eerste instantie was ik een beetje bang dat de geur te sterk en te overheersend zou zijn, maar dat valt eigenlijk goed mee. Tijdens het douchen ruik je vooral een heel frisse geur die ontspannend werkt. De douche scrub is trouwens ook een aanrader om te gebruiken als je verkouden bent. Bye bye verstopte neus!
 
Ik vind zo’n douchegel en scrub in één een geweldige uitvinding. Vanaf nu heb ik geen excuus meer om me niet te scrubben. Door de combinatie van de verzorgende ingrediënten en door de mildheid van de scrubdeeltjes, mag je dit product meerdere keren per week gebruiken en dat vind ik erg handig!
De Kneipp Douche Scrub Mint-Eucalyptus kost € 7.99 en is o.a. te koop bij Kruidvat.
 

* Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk / bedrijf.

 
Welke scrub gebruik jij onder de douche? Is een mint-eucalyptus geur iets voor jou?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

10 reacties

  1. Deze heb ik ook en vind ik ook echt heel leuk en handig! In die lijn zit ook een douchefoam, maar die ruik ik dan weer echt niet graag: de geur van de scrub integendeel is heerlijk!

  2. Dit lijkt me echt een fijn en handig product =)
    Ik scrub zelf ook echt te weinig , dit lijkt me daarvoor heel handig!
    Liefs Jorinda

  3. Spijtig van de eucalyptusgeur,dat staat me niet zo aan,ze hebben zich toch niet vergist,dat het bedoeld is voor de neus?LOL!Scrubben doe ik ook niet genoeg,ik zou het meer moeten doen!xxx

Reacties zijn gesloten.