Nieuw in België: MIXA verzorgingsproducten

Geplaatst door
Er is leuk nieuws in beautyland! Midden maart lanceert L’Oréal een nieuw merk in België, namelijk Mixa. In ons land zegt 66% van de vrouwen dat ze een gevoelige huid hebben. Die gevoelige huid heeft een speciale verzorging nodig en daarvoor is Mixa de redder in nood. Mixa is dé expert in producten voor de gevoelige huid. Zo zijn de producten voor gezichtsreiniging, gezichtsverzorging, lichaamsverzorging en douche aangepast aan elke type gevoelige huid, of ze nu droog, gevoelig of normaal is. Als blogger kreeg ik de kans om drie producten in avant-première te testen: een dagcrème, micellair water en body milk. Lees hier mijn review over de Mixa verzorgingsproducten!
 
 

Het merk Mixa is in 1969 ontstaan in Frankrijk. Mixa lanceerde toen zijn eerste lijn voor de delicate babyhuid. In 1997 breidde Mixa uit naar de lichaamsverzorging met de lancering van een melk tegen uitdroging. Sindsdien is Mixa een expert in dit gebied én het grootste merk op de Franse markt met hydraterende producten.
Het Belgische filiaal van L’Oréal leunt historisch en commercieel gezien dicht aan bij het Franse en lanceert nu eindelijk dit merk dat in het zuiden van ons land al een grote bekendheid geniet. Het Belgische gamma bestaat uit de 22 beste referenties voor gezicht en lichaam en zijn vrij van parabenen en alcohol. 
 

Mixa Hydraterende Dagcrème Regulerend – Sensitive Skin Expert

 
 
De hydraterende dagcrème zit in een tube van 50 ml en heeft een klikdop. De dagcrème biedt een langdurige hydratatie. De verzorging, verrijkt met Havermelkextract, hydrateert de huid intens en helpt de irrigatie te optimaliseren. Dankzij de verrijking met regulerende Koper worden de vette zones langdurig gestabiliseerd zonder daarbij de droge zones uit te drogen. Dankzij de intense hydratatie en stabilisatie zal de huid langdurig mooi, soepeler en stralender zijn. De dagcrème is hypoallergeen en bevat geen parabenen. Hij is geschikt voor de normale tot gemengde gevoelige huid. 
 
De crème is vrij dun, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Mijn huid voelt zacht, soepel en gehydrateerd aan. Ik heb geen last van een droog of trekkerig gevoel. De geur doet me denken aan zonnebrandcrème, en daardoor leg ik ook direct de link met de zomer. Fijn!

De hydraterende dagcrème kost € 6.49.

 

Mixa Micellair Water Zuiverend – Sensitive Skin Expert

 
 
Het micellair water zit in een doorzichtige fles van 400 ml en heeft een klikdop. Het micellair water reinigt en verwijdert make-up in één enkele beweging. De formule trekt onzuiverheden en make-up van het gezicht en de ogen aan en veegt ze weg, zonder de gevoelige huid te irriteren of te beschadigen. Dankzij de zuiverende werking van Zink wordt de huid onmiddellijk gezuiverd.
 
Het Mixa micellair water respecteert de fysiologische pH-waarde. De 5.5 pH-waarde van het micellair water is dezelfde als deze van de huid, zodanig dat zijn evenwicht niet verstoord wordt tijdens het reinigen. Het micellair water is hypoallergeen en bevat geen alcohol en parabenen. Het is geschikt voor de gemengde tot vette gevoelige huid. 
 
Ik hou van micellair water! Het is zo makkelijk om je gezicht mee te reinigen. Een beetje micellair water op een watje, even goed over je gezicht wrijven en klaar! Het Mixa micellair water doet goed zijn werk. Het verwijdert vlot mijn (oog)make-up en reinigt goed mijn gezicht. Mijn huid voelt lekker fris aan, top!
 
Het micellair water kost € 6.99.

 Mixa Comfort Body Milk Cold Cream – Dry Skin Expert

 
 
De body milk zit in een handige pompflacon van 250 ml. Deze body milk is gemaakt op basis van cold cream. De cold cream, die sinds lang gebruikt wordt in de farmacie, voedt, kalmeert en beschermt de droge tot zeer droge huid. De huid wordt de hele dag verlost van 5 ongemakken: trekkerigheid, tintelingen, ruwheid, jeuk en uitdroging. De body milk is hypoallergeen en bevat geen parabenen.
 
Ik heb veel last van droge benen, de ideale plaats dus om deze body milk te testen! De body milk is vrij dun, smeert vlot uit en trekt snel in. Mijn huid voelt meteen zachter, soepeler en gehydrateerd aan. Daarnaast ziet mijn huid er ook veel mooier uit. Bye bye droge benen! Net zoals bij de dagcrème doet de geur van de body milk me denken aan zonnebrandcrème. Ik krijg hier zo’n zomergevoel van! Omdat de cold cream koel en verfrissend aanvoelt denk ik dat deze body milk heel fijn is om te gebruiken op warme zomerdagen.
 
De body milk kost € 4.99.
 
Besluit: Ik vind de producten van Mixa heel fijn! Het is goed dat er nu een lijn is speciaal voor de gevoelige huid. Ook leuk dat er is gedacht aan de mensen met een zeer droge en trekkerige huid. Ik denk dat veel vrouwen in België blij zullen zijn met deze Mixa verzorgingsproducten!
 
Alle Mixa verzorgingsproducten zijn vanaf midden maart 2015 verkrijgbaar in grote distributieketens. Enkel de doucheproducten worden exclusief verkocht bij Di.

Lijken deze Mixa verzorgingsproducten iets voor jou?

Veel liefs,
Vanessa xxx

30 reacties

  1. Ik moet de producten nog uitproberen 😀 Maar ze klinken alvast wel goed. Dus nu ben ik benieuwd geworden wat ik ervan zal vinden 😀 x

  2. Eindelijk eens producten voor de gevoelige huid die goed betaalbaar zijn! Ervoor moesten we altijd meteen naar de parafarmacie of langs de apotheker dus goed dat er nu ook een budgetproof alternatief is.

  3. Dit merk kende ik nog niet, klinkt erg fijn want ik heb zelf steeds meer last van een droge huid 🙂

  4. Ik herken de producten van toen ik op Erasmus was in Frankrijk omdat ik ze daar vaak zag staan in de winkels maar ik heb ze zelf nooit gebruikt. Ze klinken heel fijn!

  5. klinkt als echt super producten!!! Fijn hoor !!! 😉 ik ben benieuwd! 🙂

  6. vandaag gekocht, ga straks het micellair water uittesten, morgen de rest…

  7. Ik heb vandaag de reinigende douche olie geprobeerd en de bodymilk ' anti-irritations. Wat een geweldige producenten. Dit is zeker kwaliteit voor zijn geld!! Ik heb een droge huid en mixa is mijn oplossing.

  8. Waarom moet men toch altijd parfums toevoegen bij die zogezegde "anti-allergische" producten? Mijn dochter is allergisch aan parfums, parabenen en zonnefilters (zowel chemische als minerale). Heel weinig producten komen voor haar in aanmerking, ook deze weer niet…

  9. Sinds een paar weken heb ik enorm veel last van hardnekkige uitslag tussen en onder mijn borsten… dus ik de duurste producten uit de apotheek gekocht (omdat ik wegens de Coroncrisis met dit niet zo dringend probleem naar de dokter kon) … niets hielp… tot ik van een vriendin de Mixa cicacrème mocht lenen… en na drie dagen is de uitslag zo goed als verdwenen!!! Ben zo opgelucht en zal na de crisis zeker en vast eens gaan kijken in de winkel welke andere producten ze er zo allemaal van hebben… Nancy

    1. Dag Nancy. Bedankt voor je reactie! Fijn om te horen dat de Mixa cica-crème zo goed werkt voor jou en dat de uitslag bijna is verdwenen. Je ziet dat duurdere producten van de apotheek niet altijd beter zijn. Je kunt de Mixa producten kopen bij Di en Kruidvat, zij leveren ook thuis tijdens de coronacrisis. Groetjes!

  10. Zeer goede producten. Woon in Nederland,bestel ze via de site.wil niet meer wat anders,zo veel geprobeerd,en betaalbaar.super.

Reacties zijn gesloten.