De meest vervelende beautyklusjes

Geplaatst door
We mogen dan wel van beauty houden, toch hebben we allemaal een beautyklusje dat we niet zo leuk vinden. We stellen het zo lang mogelijk uit tot we écht niet anders kunnen dan het te doen. Vreselijk gevoel, hè? Ook ik heb enkele beautyklusjes waaraan ik een regelrechte hekel heb. Hieronder vertel ik jullie er alles over!
 

Nagels lakken met linkerhand.Hoe vaak ik het ook probeer, ik kan het niet: nagels lakken met mijn linkerhand. Zowel op mijn handen als op mijn voeten wordt het een echte knoeiboel. Wanneer ik mijn nagels lak, staan de watjes en nagellak remover steevast to the rescue. Ik lak meer naast mijn nagels dan er op. Pas op, het lukt wel hoor… Ik moet alleen zo’n tien keer herbeginnen. Geduld is een schone deugd.     
 
Haar wassen.
Nee, hiermee wil ik niet zeggen dat ik mijn haar niet was. Integendeel, ik was het zo’n 2 keer per week. Het wassen op zich vind ik niet erg, maar wel alles wat er bij komt kijken. Denk aan shampoo, conditioner, maskertje, heat protection spray, föhnen, stijlen… Ik heb er een hekel aan! Het liefst was ik mijn haar met shampoo en laat ik het nadien aan de lucht drogen. Helaas heeft haar nu eenmaal verzorging nodig en een shampoo alleen is niet genoeg. Daarom verplicht ik mezelf om op zijn minst conditioner te gebruiken en naar een heat protection spray te grijpen wanneer ik mijn haar föhn of stijl. Niet altijd even makkelijk, maar ik doe mijn best.

Benen scheren.
 
Vooral in de winter heb ik er een hekel aan om mijn benen te scheren. Men zegt dat haren sneller groeien in de zomer dan in de winter, maar mijn benen gaan daar duidelijk niet mee akkoord. Ik heb ze nog maar net geschoren of er staan alweer stoppels op. Dat haar groeit als een gek! Meestal scheer ik mijn benen terwijl ik onder de douche sta, weliswaar als de kraan even uit staat. Dat bespaart wel, maar ondertussen is het ook niet zo warm in de badkamer. Sta je daar in je blootje te rillen van de kou en moet je ook nog je benen scheren… Er bestaan leukere dingen om te doen.
Kwasten wassen.

Oh boy… Ik kan me zelfs niet herinneren wanneer ik mijn kwasten voor het laatst heb gewassen. Drie weken geleden? Of langer dan een maand? Het is alvast véél te lang geleden. Mocht ik niet weten dat 3/4 van de vrouwen dit vergeet, dan zou ik mij best wel schamen. Maar nu? Nu hoor ik gewoon bij de club. Weet je wat het ergste is? Dat ik eigenlijk niet weet waarom ik het zo weinig doe. Heb ik te weinig geduld om te wachten tot de kwasten droog zijn? Of ben ik er gewoon te lui voor? Een tijdje geleden nam ik mij voor om dit klusje in mijn agenda te noteren, maar om de één of andere reden negeren mijn hersenen de woorden ‘kwasten wassen’ en ga ik meteen door naar het volgende punt op mijn to-do lijstje. Vervelend hoor…
 
Wenkbrauwen epileren.
 
Waarom kunnen wenkbrauwen gewoon niet stoppen met groeien zodat we altijd de mooie vorm behouden? Net zoals op mijn benen, groeien deze haren heel snel waardoor ik om de zoveel dagen moet epileren. Ook dit klusje stel ik makkelijk uit. Wanneer ik een haartje tevoorschijn zie komen, denk ik dat het nog niet zo erg opvalt en laat ik het staan. Tot ik de week nadien niet anders meer kan dan met mijn pincet aan de slag te gaan. 
 
Wat vind jij het meest vervelende beautyklusje?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

Bron foto: spafaery.com

36 reacties

 1. Leuke post Vanessa! Ik vind benen scheren en nagels lakken met mijn linkerhand ook echt een vervelend klusje. Mijn kwasten wassen doe ik dan wel weer 1 à 2 keer per week. x

 2. Kwasten wassen.. Niet vervelend, maar ik vergeet het altijd. En mijn haar krullen: ik heb fijn haar en de krultang zorgt wel voor krullen, maar ze zakken altijd uit..

 3. Haha erg herkenbaar, scheren vind ik ook verschrikkelijk maar ik moet sporten met korte broek en daarom dus sowieso 2 keer per week mijn benen scheren of het nou winter is of zomer. Wenkbrauwen epileren is ook niet fijn nee.. doet ook zo'n pijn!

 4. Wat een leuk artikel en erg herkenbaar haha. Epileren vind ik ook vreselijk, het lijkt soms wel alsof er dagelijks aan moet geloven.. Nagels vijlen is ook een minder leuk klusje idd en echt veel moeite doe ik niet voor mijn haar, daarom heb ik het vaak vast of ik fohn het helemaal plat. Toch kriebelt het soms wel als ik dan weer mensen met een bos krullen zie, dan vraag ik me af of ik niet ook een nieuwe krultang zal aanschaffen;)

 5. Idd herkenbare dingen. Ik vind haren wassen alleen niet irritant. Nagels lakken kan ik gelukkig met beide handen tegenwoordig. Oefening baart kunst 🙂

 6. Met stipt op nummer 1 staat bij mij wenkbrauwen epileren en mijn bovenlip harsen. Wat een rotklusjes zijn dat. Moet altijd even moed verzamelen daarvoor.

 7. Oh haha ik vind nagels lakken echt leuk. Als ik mijn nagellak twee dagen op heb, moet ik me echt inhouden om hem er niet af te halen en andere op te doen! (:

 8. Ik vind de meeste dingen niet zo heel erg, behalve benen scheren en kwasten wassen vind ik echt niet leuk! 🙂

 9. Ik ben het volledig eens met alles, behalve met het scheren. Leve het epileerapparaat! Je bent er langer mee bezig dan met scheren maar gelukkig moet het ook minder vaak gebeuren!

 10. Vrouwen hebben nu eenmaal veel werk om alles netjes te houden,ontharen vind ik 't vervelendste,maar ja alles laten staan is ook geen zicht,dus moet wel gebeuren.

 11. haha wat een leuke post!
  Voor mijn blog moet ik veel nagellak uittesten dus inmiddels ben ik steeds handiger aan het worden met linkshandig lakken, maar ik kan me helemaal in deze punten herkennen 🙂

  Xx Julia

 12. Helemaal mee eens. Epileren is zoo verveldn vind ik! Maar eerlijk gezegd heb ik nog nooit gehoord over kwasten schoonmakn 😮 erg dit.
  Maar wel leuk artikel!

  xox anniekkx.blogspot.nl

Reacties zijn gesloten.