Sieraden cadeau geven? Lees deze 5 tips!

Geplaatst door

Wil jij graag sieraden cadeau geven voor Kerst of een andere speciale gelegenheid? Sieraden cadeau geven is ontzettend leuk, maar niet altijd makkelijk. Zelfs als je iemand goed kent, kan het kiezen van een mooie armband, een ketting of een paar oorbellen best moeilijk zijn. In dit artikel geef ik vijf tips om een mooi sieraad te kopen en een miskoop te voorkomen.

sieraden cadeau geven

1. Sieraden cadeau geven: wat is je budget?

Natuurlijk geef je graag het allermooiste en wellicht duurste sieraad cadeau, maar het is niet de bedoeling dat je hierdoor in financiële problemen komt. Ga dus niet impulsief shoppen maar stel eerst een budget op voordat je een sieraad gaat kopen. In de webshop van KAYA Sieraden vind je prachtige Kerstcadeau sieraden voor ieders budget en dat in allerlei soorten en maten. Je kunt zelfs je maximale prijs instellen waardoor je een overzicht krijgt van alle sieraden binnen je budget. Superhandig!

2. Welk sieraad past bij hem of haar?

Daarna moet je een keuze maken uit de verschillende sieraden. Tegenwoordig is het aanbod heel groot: van een zilveren armband dames tot oorbellen en van kettingen tot ringen. Vrijwel alle sieraden kunnen gepersonaliseerd worden. Besef wel dat niet iedereen even graag dezelfde sieraden draagt. Let daarom goed op de persoon aan wie je een sieraad cadeau wil geven. Draagt zij dikwijls sieraden? En zo ja, welke sieraden? Als ze bijvoorbeeld nooit een ketting draagt, is het wellicht niet zo’n goed idee om een ketting cadeau te doen.

Het kan natuurlijk ook dat je dierbare helemaal niet van sieraden houdt. Maar niet getreurd! Er zijn immers nog veel meer opties mogelijk als je haar een persoonlijk cadeau wil geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sleutelhanger met naam of een clutch met initialen? Voor de mannen zijn gepersonaliseerde manchetknoppen dan weer heel leuk!

kaya sieraden

3. Welke kleur sieraden?

De meeste sieraden zijn in drie kleuren verkrijgbaar: witgoud/zilver, geelgoud en roségoud. Hoewel er veel vrouwen zijn die deze kleuren afwisselen of combineren, hebben veel vrouwen ook één vaste kleur waarin ze al hun sieraden kopen. Op die manier kunnen ze alles mooi met elkaar matchen. Daarnaast is dit ook vaak de kleur die het mooiste bij de kleurtoon van hun huid en haar past. Let er de volgende keer dus op welke kleur sieraden je dierbare draagt om een miskoop te voorkomen.

4. Welke stijl past bij hem of haar?

Net als bij kleding hebben mensen in hun sieraden ook een bepaalde stijl. Misschien draagt je dierbare graag minimalistische sieraden of juist opvallende items? Iemands stijl sluit dikwijls goed aan op iemands persoonlijkheid. Als jouw vriendin rustig en introvert is, dan is de kans groot dat zij graag minimalistische sieraden draagt. Je kunt dan bijvoorbeeld een minimalistische armband met haar naam of de namen van de kinderen kopen. Een armband graveren is heel persoonlijk waardoor je diegene heel gelukkig zal maken. Want wie wil er nu niet z’n geliefden dichtbij het hart dragen?

kerstcadeau sieraden

5. Twijfel je? Vraag het gewoon

Blijf je, ondanks bovenstaande tips, twijfelen over het perfecte sieraad? Vraag het dan gewoon wat hij of zij leuk vindt. Dit is misschien minder verrassend, maar dan ben je in ieder geval wel zeker dat diegene er heel blij mee zal zijn. Uiteraard hoef je nog niet alles te verklappen, maar je kunt wel informeren of diegene bijvoorbeeld van zilveren of gouden sieraden houdt, liever armbanden of oorbellen draagt en dergelijke. Op die manier is de kans op een miskoop alvast een stuk kleiner!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.