Vanessablogt https://www.vanessablogt.be Een Belgische lifestyle blog Thu, 22 Aug 2019 08:29:58 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 https://www.vanessablogt.be/wp-content/uploads/2019/08/cropped-android-chrome-512x512-32x32.png Vanessablogt https://www.vanessablogt.be 32 32 7 dingen die je met een tandenborstel kan doen https://www.vanessablogt.be/2019/08/7-dingen-die-je-met-een-tandenborstel-kan-doen.html https://www.vanessablogt.be/2019/08/7-dingen-die-je-met-een-tandenborstel-kan-doen.html#respond Thu, 22 Aug 2019 08:16:39 +0000 https://www.vanessablogt.be/?p=10511 Tandenpoetsen, we doen het (hopelijk) allemaal iedere dag. Veel mensen gebruiken een elektrische tandenborstel, maar er zijn nog genoeg mensen

Het bericht 7 dingen die je met een tandenborstel kan doen verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
Tandenpoetsen, we doen het (hopelijk) allemaal iedere dag. Veel mensen gebruiken een elektrische tandenborstel, maar er zijn nog genoeg mensen die met een manuele tandenborstel poetsen. Hoor jij bij de laatste categorie? Gooi je oude tandenborstel vanaf nu niet meer weg! Je kan er namelijk veel meer mee doen dan alleen zorgen voor een schoon gebit. Lees hier 7 dingen die je met een tandenborstel kan doen!

tandenborstel

1. Haardroger schoonmaken

Na een tijdje komt het vaak voor dat je haardroger minder goed werkt. Dit komt omdat er allerlei stof en pluis in terechtkomt waardoor de motor niet meer zo goed zijn werk kan doen. Hoe je haardroger schoonmaken? Met een tandenborstel pluk je de pluisjes gemakkelijk uit het rooster, want het kopje daarvan is net groot genoeg. Zo hoef je dus niet meteen een nieuwe haardroger te kopen.

2. Fornuis schoonmaken

Iedere avond na het koken maak je je fornuis wel even schoon. Alleen rondom de gaspitten is het soms best lastig om het fornuis helemaal schoon te krijgen. Dit klusje wordt een stuk makkelijker met een tandenborstel want zo kom je goed bij alle randjes.

3. Koelkast schoonmaken

Nog zo’n lastig klusje: de koelkast schoonmaken. En dan specifiek de bakjes. Je kan deze zo lang laten weken in een sopje als je wil, er zullen altijd hoekjes en gaatjes zijn waar je niet goed bij kan en die dus vies blijven. Met een tandenborstel kan je de bakjes het beste schoonmaken.

4. Voegen schoonmaken

En nu we het toch over lastige klusjes hebben, doen we de tegelvoegen er ook nog maar bij, haha! De voegen schoonmaken in de keuken en badkamer is vaak een tijdrovend klusje. Vuil hoopt zich op in de voegen van de tegels en deze zijn dan ook moeilijk schoon te maken met een sponsje. Dé tip? Doe een beetje bleekwater bij je water, laat het een paar minuutjes intrekken op het voegsel en borstel de viezigheid eraf met een tandenborstel. 

5. Toetsenbord schoonmaken

Als je vaak achter de computer zit zoals ik, dan zal je ook wel eens een vies toetsenbord hebben. Tussen de toetsen van je toetsenbord hoopt zich veel vuil op door stof, etensresten en haren van je kat. Alleen afstoffen met een microvezeldoekje zal niet genoeg zijn. Met een tandenborstel kan je gemakkelijk tussen de gleufjes en is je toetsenbord snel weer schoon.

6. Kussens van autostoelen schoonmaken

Vrijwel iedere ouder zal dit herkennen: kruimeltjes en etensresten tussen de naden van de autostoelen. Probeer die er maar eens uit te krijgen! Vanaf nu geen frustratie meer: met een tandenborstel kan je de naden gemakkelijk schoonmaken. Nog even stofzuigen en de autostoel is weer zo goed als nieuw.

7. Tandenborstel als verfborstel gebruiken

Heb je geen penselen in huis? Geef je kind een tandenborstel en wat verf, en hij of zij kan zich prima bezighouden. Een tandenborstel geeft natuurlijk een heel ander effect dan een normaal penseel en dat vinden kinderen alleen maar leuk!

Je kan dus meer doen met een tandenborstel dan je denkt. Gebruik jij een elektrische borstel? Dan haal je toch gewoon een mega goedkope tandenborstel in de winkel! Waar gebruik jij een tandenborstel allemaal voor? 

Lees ook: 

4 dingen die je kunt doen met baby olie

5 dingen die je met een kledingroller kan doen

5 dingen die je met vaatwastabletten kan doen

5 x schoonmaken met citroen in huis

Het bericht 7 dingen die je met een tandenborstel kan doen verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
https://www.vanessablogt.be/2019/08/7-dingen-die-je-met-een-tandenborstel-kan-doen.html/feed 0
Badkamerkast opruimen: deze producten kan je meteen weggooien https://www.vanessablogt.be/2019/08/badkamerkast-opruimen-producten-kan-je-weggooien.html https://www.vanessablogt.be/2019/08/badkamerkast-opruimen-producten-kan-je-weggooien.html#respond Sun, 18 Aug 2019 17:42:17 +0000 https://www.vanessablogt.be/?p=10446 Puilt jouw badkamerkast ook uit van de verzorgingsproducten en make-up? Weet je niet meer wat je moet aanvangen met die

Het bericht Badkamerkast opruimen: deze producten kan je meteen weggooien verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
Puilt jouw badkamerkast ook uit van de verzorgingsproducten en make-up? Weet je niet meer wat je moet aanvangen met die halflege flesjes en versleten badhanddoeken? Tijd om je badkamerkast eens flink op te ruimen. Om je alvast een handje te helpen, deel ik een lijstje met producten die je meteen kan weggooien. Zo word je badkamerkast weer een stuk ordelijker! 

badkamerkast

1. Medicatie

Heel wat mensen verzamelen hun medicatie in de badkamer, terwijl medicijnen eigenlijk niet in de badkamer thuishoren. Er staat niet voor niets op de verpakking: koel en droog bewaren. In de badkamer is het vaak warm en vochtig, allesbehalve de goede plek voor medicatie dus. Je bewaart de medicijnen beter op een droge en koele plaats, bijvoorbeeld in de keukenkast. Lees altijd de bijsluiter want sommige medicatie moet je in de koelkast bewaren.

En hé, als je dan toch bezig bent met alles verplaatsen, dan kan je direct de houdbaarheidsdatum van alle pilletjes en siropen controleren. De medicatie die over tijd is, kan je meteen weggooien. Zo heb je je medicatie gecontroleerd én heb je meer ruimte in je badkamerkast!

2. Make-up

Je verwacht het misschien niet, maar ook make-up wordt slecht. Daarom is het belangrijk om je make-up regelmatig te vervangen. Je favoriete foundation, mascara en lipstick hebben ook een houdbaarheidsdatum. Als je make-up na die datum nog gebruikt, kunnen er bacteriën in zitten. Dit kan leiden tot huidirritatie, ontstekingen en zelfs infecties.

Op sommige producten staat een houdbaarheidsperiode vermeld, bijvoorbeeld 12 maanden. Natuurlijk weet je na een tijdje niet meer wanneer je het product juist hebt gekocht. Mijn tip is om een klein stickertje op de verpakking te plakken met daarop de datum van aankoop. Zo heb je een beter idee wanneer je die ene mascara moet vervangen. 

3. Halflege verzorgingsproducten

Heb jij ook halflege flesjes van verzorgingsproducten in jouw kast staan die je al maanden niet meer gebruikt? Gooi ze dan weg want ze nemen alleen maar ruimte in beslag. Bovendien hebben verzorgingsproducten ook een houdbaarheidsdatum. De bodylotion die je twee jaar geleden hebt gekocht, smeer je dus beter niet meer op je lichaam. Ook bij verzorgingsproducten kan je de tip van het stickertje toepassen, op die manier weet je welke producten nog goed zijn en welke je beter weggooit.

4. Badhanddoeken

Heb je écht tien verschillende badhanddoeken nodig? Ze nemen veel ruimte in beslag en wie weet kan je het ook prima met de helft doen. Wellicht zitten er ook een paar versleten handdoeken bij of handdoeken waar je de vlekken kleurshampoo niet meer uit krijgt. Maak er korte metten mee en gooi ze weg of gebruik ze als oude vodden.

5. Gebruik glazen potten

Kleine prulletjes zoals elastiekjes, wattenstaafjes en halflege doosjes tampons kan je in glazen potten bewaren. Zo heb je niet overal kartonnen en plastic doosjes rondslingeren en heb je meer orde in je badkamerkast. Bovendien zien glazen potten er ook leuk uit en kan je makkelijk zien wat er in zit!

Wanneer heb jij je badkamerkast voor het laatst opgeruimd?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Een landelijke badkamer: 5 tips

Het bericht Badkamerkast opruimen: deze producten kan je meteen weggooien verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
https://www.vanessablogt.be/2019/08/badkamerkast-opruimen-producten-kan-je-weggooien.html/feed 0
Een strak en modern interieur met Cassina https://www.vanessablogt.be/2019/08/strak-en-modern-interieur-met-cassina.html https://www.vanessablogt.be/2019/08/strak-en-modern-interieur-met-cassina.html#respond Sat, 17 Aug 2019 11:11:50 +0000 https://www.vanessablogt.be/?p=10407 Woonstijlen zijn er voor iedereen. Terwijl de ene van een landelijke stijl houdt, heeft de andere het meer voor een

Het bericht Een strak en modern interieur met Cassina verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
Woonstijlen zijn er voor iedereen. Terwijl de ene van een landelijke stijl houdt, heeft de andere het meer voor een strak en modern interieur. Vandaag ga ik het over deze laatste woonstijl hebben en dan specifiek over het Italiaanse design merk Cassina. Kijk je mee? 

cassina bank

Rechte lijnen

Een strak en modern interieur bestaat grotendeels uit rechte lijnen. Hier en daar kan je gerust wat afgeronde meubelen en accessoires toevoegen, maar de rechte lijnen blijven de basis. Als je naar de design meubels van Cassina kijkt, dan zie je die rechte lijnen heel duidelijk terugkomen.

Kijk bijvoorbeeld naar deze Cassina Torei Tafels. De Torei serie, Japans voor dienblad, is een elegante serie met veel verschillende vormen en afwerkingen. Zo kan het blad uitgevoerd worden in essenhout, walnoot of marmer. Vooral het marmer dienblad vind ik heel mooi! Qua vorm heb je onder andere de keuze uit vierkant, rechthoekig en driehoekig. Wat ik zo leuk vind aan de Torei tafels? Je kan één tafel kiezen, maar je kan ook verschillende varianten met elkaar combineren en zo je eigen tafellandschap creëren, net als op de foto! 

cassina torei tafel

Contrasterende kleuren

In een strak en modern interieur is het aan te raden om contrasterende kleuren te gebruiken. Het bekende contrast is natuurlijk zwart-wit, maar er zijn nog andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een rode design lamp of een gekleurd tapijt. Je kan de kleuren natuurlijk ook doortrekken naar de meubels. Zo past de Cassina Red And Blue Stoel, ontworpen in 1918 door Gerrit Rietveld, perfect in een strak en modern interieur. De combinatie van rood en blauw zorgt voor een prachtig contrast. Let wel op dat de felle kleuren niet overheersen, het is de bedoeling dat deze een mooi accent leggen in je strakke interieur. 

cassina stoel

Less is more

Less is more en dat geldt ook hier. Een strak en modern interieur bestaat uit een sober design. Je kan dus beter niet teveel accessoires toevoegen en niet teveel decoratie aan de muur hangen. Beperk je enkel tot de items die jij echt noodzakelijk vindt en hou het verder zo clean mogelijk. Ook rommel hoort niet thuis in deze woonstijl dus regelmatig opruimen is de boodschap! 

cassina eettafel

Wat vind jij van een strak en modern interieur? En kende jij het merk Cassina al?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Het bericht Een strak en modern interieur met Cassina verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
https://www.vanessablogt.be/2019/08/strak-en-modern-interieur-met-cassina.html/feed 0
Misselijk? 5 natuurlijke middelen tegen misselijkheid https://www.vanessablogt.be/2019/08/misselijk-natuurlijke-middelen-tegen-misselijkheid.html https://www.vanessablogt.be/2019/08/misselijk-natuurlijke-middelen-tegen-misselijkheid.html#respond Thu, 15 Aug 2019 08:59:44 +0000 https://www.vanessablogt.be/?p=9869 Ben je misselijk? Of je nu zwanger bent, een (buik)griep hebt of gewoon teveel hebt gegeten: misselijkheid is meestal niet

Het bericht Misselijk? 5 natuurlijke middelen tegen misselijkheid verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
Ben je misselijk? Of je nu zwanger bent, een (buik)griep hebt of gewoon teveel hebt gegeten: misselijkheid is meestal niet ernstig, maar het is wel erg vervelend. Je hoeft niet meteen naar medicijnen te grijpen. Er zijn ook een aantal natuurlijke middelen tegen misselijkheid die het proberen waard zijn. Ik zet ze op een rijtje voor je!

misselijk

1. Gember

Gember, je moet er voor zijn. De ene vindt het heerlijk, de andere vind het maar niks. Ben je misselijk? Dan kan gember wel degelijk helpen. Dit komt doordat gember de stof gingerol bevat. Gingerol zorgt ervoor dat het signaal tussen de maag en het ‘braakcentrum’ in de hersenen tijdelijk geblokkeerd wordt. Gember helpt in verschillende soorten. Zo kan je bijvoorbeeld gemberthee drinken, maar je kan ook op een stukje verse gember kauwen om de misselijkheid te verminderen. 

2. Augurken

Wat te doen tegen misselijkheid? Eet een augurk. En nee, daar hoef je heus niet zwanger voor te zijn! Ook als je bijvoorbeeld misselijk bent omdat je een te vette maaltijd hebt gegeten, kan een augurk helpen om het vette eten beter te verteren. Augurken bevatten een bepaald zuur dat helpt tegen misselijkheid. Let wel op: wanneer je misselijk bent door een voedselvergiftiging, is het eten van augurken afgeraden.

3. Cola

Deze tip gaat al jarenlang mee. Veel mensen grijpen naar een blikje cola als ze zich misselijk voelen.  Cola zou zuren bevatten die helpen om voedsel, dat slecht verteert in de maag, sneller af te breken. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar zeker de moeite waard om het eens te proberen. Het is wel de bedoeling om cola met suiker te drinken en dus niet de light of zero variant. 

4. Citroen

Ook de geur van vers gesneden citroen kan helpen om misselijkheid te verminderen (vooral bij zwangere vrouwen). Drink een glaasje met wat citroensap erin of verse citroenthee. Ook kan je de citroen in plakjes snijden want dat helpt om de essentiële olie ervan door de lucht te verspreiden. 

Lees ook: 5 x schoonmaken met citroen in huis

5. Licht verteerbaar voedsel

Tenslotte kan je misselijkheid verminderen door tijdelijk geen vast voedsel te eten. Je kiest beter voor licht verteerbaar voedsel zoals bouillon, crackers en geroosterd brood. Ook af en toe een slokje water drinken is belangrijk. Zodra je je beter voelt, kan je langzaam weer overschakelen naar vaste voeding. 

Heb jij nog andere tips tegen misselijkheid?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 7 voordelen van thee

Het bericht Misselijk? 5 natuurlijke middelen tegen misselijkheid verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
https://www.vanessablogt.be/2019/08/misselijk-natuurlijke-middelen-tegen-misselijkheid.html/feed 0
5 dingen die je met een kledingroller kan doen https://www.vanessablogt.be/2019/08/5-dingen-die-je-met-een-kledingroller-kan-doen.html https://www.vanessablogt.be/2019/08/5-dingen-die-je-met-een-kledingroller-kan-doen.html#respond Wed, 14 Aug 2019 07:47:33 +0000 https://www.vanessablogt.be/?p=10150 Kledingrollers zijn ontzettend handig om pluisjes van kleding te verwijderen. Maar wist je dat je deze roller voor nog veel

Het bericht 5 dingen die je met een kledingroller kan doen verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
Kledingrollers zijn ontzettend handig om pluisjes van kleding te verwijderen. Maar wist je dat je deze roller voor nog veel andere dingen kan gebruiken? Een kledingroller is echt multifunctioneel. Lees hier 5 dingen die je met een kledingroller kan doen! Wedden dat je ook snel een kledingroller in huis haalt?

kledingroller

1. Kattenharen en hondenharen verwijderen

Heb je een kat of hond in huis? Wat leuk! Alleen die haren op je kleren, zetel en tapijt, die vind je wellicht minder leuk. Je kan natuurlijk vijf keer per dag stofzuigen, maar waarschijnlijk heb je daar niet altijd de tijd en zin voor. Gelukkig kan je katten- en hondenharen ook gemakkelijk verwijderen met een kledingroller. Even rollen en de haren zijn verdwenen!

2. Je handtas schoonmaken

Heb jij ook altijd losse kruimeltjes en viezigheid in je tas? Je handtas boven de vuilbak uitschudden is vaak niet genoeg. Met een kledingroller krijg je je tas terug proper. Alle kruimels blijven plakken aan de rol en je tas is weer helemaal schoon. 

3. Gebroken glas opruimen

Heb je een glas laten vallen? Scherven brengen geluk! Je moet alleen opletten dat je het gebroken glas goed opruimt. De grote stukken kan je met een borstel wegvegen of met de hand pakken, maar de kleine en scherpe stukjes glas krijg je minder goed te pakken. Zelfs met een flinke stofzuigbeurt krijg je vaak niet alle kleine scherven weg. Rol daarom even met een kledingroller over de vloer. De kans dat je je daarna nog snijdt is klein. 

4. Lampenkap schoonmaken

Lampenkappen zijn echte stofvangers. Het is dan ook belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Maar hoe kan je best een lampenkap schoonmaken? Je kan deze natuurlijk niet zomaar in de wasmachine steken. En met een vod krijg je ze helaas ook niet helemaal stofvrij. Ook hier is de oplossing om een kledingroller te gebruiken. Een paar keer rollen en bye bye stof!

5. Confetti en kerstboomnaalden opruimen

Heb je een feestje gehad en ligt er overal confetti op de vloer? Confetti kan je snel opruimen met een kledingroller. Hetzelfde geldt voor kerstboomnaalden. Als je met de roller over de vloer rolt, blijven de dennennaalden aan de roller plakken. Het mag dan nog lang geen Kerst zijn, maar deze tip neem je zeker en vast mee naar de decembermaand! 

Kledingrollers zijn ontzettend handig om in huis te hebben. Bovendien zijn ze spotgoedkoop, vaak kosten ze maar een euro. Heb jij nog andere tips om een kledingroller te gebruiken? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 5 dingen die je met vaatwastabletten kan doen

Het bericht 5 dingen die je met een kledingroller kan doen verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
https://www.vanessablogt.be/2019/08/5-dingen-die-je-met-een-kledingroller-kan-doen.html/feed 0
Je huis voorbereiden op het nieuwe schooljaar https://www.vanessablogt.be/2019/08/huis-voorbereiden-op-het-nieuwe-schooljaar.html https://www.vanessablogt.be/2019/08/huis-voorbereiden-op-het-nieuwe-schooljaar.html#respond Tue, 13 Aug 2019 07:53:45 +0000 https://www.vanessablogt.be/?p=10012 Nog een paar weken en de zomervakantie zit er alweer op. Veel ouders zullen het beamen: eindelijk weer een normaal

Het bericht Je huis voorbereiden op het nieuwe schooljaar verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
Nog een paar weken en de zomervakantie zit er alweer op. Veel ouders zullen het beamen: eindelijk weer een normaal ritme in huis! Misschien geeft het naderende nieuwe schooljaar je ook een beetje stress? In dit artikel geef ik je enkele tips om die eerste schoolweek zo vlot mogelijk te laten verlopen. Door je huis goed te organiseren na de zomermaanden krijg je niet alleen rust in huis, maar ook in je hoofd. Je huis voorbereiden op het nieuwe schooljaar doe je zo! 

school

1. Orde in de kleerkast

Een goed georganiseerde kleerkast kan ’s ochtends heel wat tijd en gedoe besparen. Voor het nieuwe schooljaar begint, kan je daarom best de kleerkast eens flink opruimen en alle vakantiekleren (of te kleine kleren) naar de zolder brengen. Je kan de kleren natuurlijk ook weggeven of online verkopen. Zo maak je er iemand anders blij mee én kan je er nog een centje aan verdienen. 

2. Ruimte in de inkomhal en/of garage

Het vertrek naar school ’s ochtends is vaak een stressvol moment, net als het moment dat je kinderen na school weer binnenstormen. Als ouder verloopt het niet altijd zoals je zou willen. Boekentassen, jassen en schoenen vliegen vaak langs alle kanten en de kinderfiets wordt op een willekeurige plek geplaatst.

Nu, kinderen blijven kinderen, maar toch kan je grotendeels voorkomen dat de inkomhal en/of garage een grote rommel wordt. Voorzie op voorhand voldoende ruimte voor alles wat anders op de verkeerde plaats terechtkomt. Jassen hangen aan de kapstok, schoenen op het schoenenrek en de boekentas ernaast. Voorzie ook een plekje in de garage waar de kinderfiets veilig geparkeerd kan staan. Tip: Ben je nog op zoek naar een leuke kinderfiets voor je zoon of dochter? Neem dan eens een kijkje bij Hollandbikeshop.com. In deze webshop vind je een ruim assortiment aan kinderfietsen en kinderfietsonderdelen!

3. Een schone en ordelijke keuken

Aan het einde van de zomervakantie is het handig om te weten wat je allemaal in huis hebt qua eten en drinken. Als ontbijt thuis, iets om je kind mee te geven naar school, iets om als vieruurtje te voorzien, en eten om ’s avonds klaar te maken. Hoe je dat het beste kan aanpakken? Door je koelkast en voorraadkast eens flink op te ruimen en schoon te maken.

Maak de kasten schoon met een vochtig doekje, gooi vervallen producten weg en zet alles weer netjes naast elkaar. Op die manier kan je duidelijker zien welke boodschappen je nodig hebt als je naar de supermarkt gaat. Tenslotte rest er nog maar één ding en dat is de brooddozen van achteraan uit de kast grabbelen. Laat het nieuwe schooljaar maar beginnen! 

Is jouw huis al klaar voor het nieuwe schooljaar?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Het bericht Je huis voorbereiden op het nieuwe schooljaar verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
https://www.vanessablogt.be/2019/08/huis-voorbereiden-op-het-nieuwe-schooljaar.html/feed 0
8 redenen om de was buiten te laten drogen https://www.vanessablogt.be/2019/08/redenen-om-de-was-buiten-te-drogen.html https://www.vanessablogt.be/2019/08/redenen-om-de-was-buiten-te-drogen.html#respond Mon, 12 Aug 2019 09:13:05 +0000 https://www.vanessablogt.be/?p=9905 Ik heb een droogkast, maar ik gebruik hem eigenlijk weinig. Dit om de reden dat de droogkast niet werkt zoals

Het bericht 8 redenen om de was buiten te laten drogen verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
Ik heb een droogkast, maar ik gebruik hem eigenlijk weinig. Dit om de reden dat de droogkast niet werkt zoals het zou moeten. Als ik er nog maar een paar natte kledingstukken in steek, duurt het uren vooraleer alles droog is. Allesbehalve praktisch en ook zeker niet goedkoop voor de portemonnee. Ik zou eventueel een nieuwe droogkast kunnen kopen, maar eerlijk gezegd heb ik daar geen nood aan. Ik ben het inmiddels gewend om alles op het droogrek te hangen. En het liefste van al laat ik de was gewoon buiten drogen op een waslijn. Uiteraard moet het weer een beetje mee zitten en moet het droog zijn. Maar zodra het kan, ga ik met mijn wasmand naar buiten. Waarom is de was buiten drogen beter dan de droogkast gebruiken? Ik deel 8 redenen om de was buiten te laten drogen. 

was

1. Geld besparen

Ik zei het al eerder: als je droogkast uren moet draaien vooraleer alles droog is, dan is dat niet goedkoop voor je portemonnee. Je kan beter de was in de zon laten drogen want dat kost je helemaal niks. Zeker als je verschillende wasjes per week hebt zoals ik, kan je er op jaarbasis flink wat energie én dus geld mee besparen.

Lees ook: 5 makkelijke tips om meer geld te besparen

2. Het is sneller droog

Je verwacht het misschien niet, maar buiten drogen gaat vaak een stuk sneller dan in de droogkast. Zeker op een mooie, zonnige dag kan je was al binnen het uur droog zijn. Een droogkast doet er vaak toch langer over. Nog een voordeel is dat je meerdere wasjes per keer kan laten drogen. In een droogkast kan maar één was per keer. 

3. Geen ongelukjes

Iedereen maakt het wel eens mee: je steekt (per ongeluk) een t-shirt in de droogkast en vervolgens komt hij er in een paar maatjes kleiner uit. Zo zonde! Wanneer je de was buiten laat drogen, zal je dit soort ongelukjes niet meemaken. Het enige wat kan gebeuren is dat je was bij de buren ligt, maar daar zijn wasspelden voor uitgevonden ;-). 

4. Beter voor je kleding

Je kleding blijft langer mooi als je deze niet in de droogkast droogt. Zeker als je truien in de droogkast stopt, zullen deze veel sneller pluizen en verslijten. Wanneer je de was buiten laat drogen, zal je kleding veel langer meegaan en daar bespaar je ook weer geld mee (check!). 

5. Frisse geur

Je hebt geen wasverzachter met bloemengeur meer nodig. Als je was lekker in de wind hangt, gaat het vanzelf fris ruiken. Niets is heerlijker dan vers gewassen kleding of beddengoed dat naar de frisse buitenlucht ruikt. 

6. Goed tegen vlekken

Dit is een fijne tip voor alle mama’s met kleine kinderen in huis: de zon is een prima middel om vlekken te verwijderen. Bilirubine is een stof die in bloed- en ontlastingsvlekken zit. Deze stof wordt afgebroken in de zon. Dus als je ze in de was er niet goed hebt uit gekregen, kan je het altijd nog proberen aan de waslijn.

Let wel op: witte was mag in direct zonlicht, daar wordt het alleen maar witter van. Gekleurde was kan echter bleken in te fel zonlicht. Daarom is het beter om gekleurde was in indirect zonlicht te hangen. Is dat niet mogelijk? Hang de was dan binnenstebuiten op en laat hem niet langer hangen dan nodig. 

7. Minder strijkwerk

Heb je een hekel aan strijken? Nog een reden om de was buiten te hangen. Vaak komt je was nog gekreukt uit de droogkast, zelfs met een anti-kreuk programma. Als je de was buiten laat drogen, zal hij veel minder gekreukt zijn doordat hij heen en weer kan waaien. En om ervoor te zorgen dat er nog meer kreuken uit je kleding verdwijnen, is het aangeraden om kleding met de zwaarste kant naar beneden te hangen. Hang broeken bijvoorbeeld aan de pijpen op, zo zorgt het gewicht ervoor dat de kreuken verdwijnen. 

8. Goed voor milieu

Tenslotte is de was buiten drogen ook beter voor het milieu. Je gebruikt geen elektriciteit omdat je de natuur zijn werk laat doen. Ook het feit dat je kleding langer meegaat en je dus minder snel nieuwe kleding hoeft te kopen, is goed voor het milieu. Daar worden we alleen maar blij van!

Hieronder nog enkele handige weetjes:

  • De zon hoeft niet te schijnen om je was buiten te drogen. Bij drogen gaat het niet per se om de temperatuur. Zolang het droog is kan je prima de was buiten hangen. Hoe meer wind, hoe sneller het gaat. Alleen wanneer de lucht buiten vochtig is, blijft ook je was vochtig. In dat geval kan je de was beter binnen drogen. 
  • Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen voor een droogkast kiezen is omdat de was er dan zachter uitkomt. Zo worden handdoeken erg stijf als je ze meteen na de was ophangt. Dit kan je makkelijk voorkomen door de handdoeken even in de droogkast te doen, vaak is tien minuutjes al genoeg. Daarna hang je de handdoeken gewoon buiten om verder te drogen. 

Laat jij de was buiten drogen of verkies je toch de droogkast?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Met deze 5 tips blijven je bh’s langer mooi

Het bericht 8 redenen om de was buiten te laten drogen verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
https://www.vanessablogt.be/2019/08/redenen-om-de-was-buiten-te-drogen.html/feed 0
5 dingen die je thuis kan doen op zondag https://www.vanessablogt.be/2019/08/dingen-die-je-thuis-kan-doen-op-zondag.html https://www.vanessablogt.be/2019/08/dingen-die-je-thuis-kan-doen-op-zondag.html#comments Sat, 10 Aug 2019 10:59:08 +0000 https://www.vanessablogt.be/?p=9798 Heerlijk, zo’n lazy sunday waarop alles mag en niets moet. Een dag waarop je lekker kan ontspannen en je voorbereiden

Het bericht 5 dingen die je thuis kan doen op zondag verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
Heerlijk, zo’n lazy sunday waarop alles mag en niets moet. Een dag waarop je lekker kan ontspannen en je voorbereiden op een nieuwe week. Het kan echt zalig zijn om eens helemaal niks gepland te hebben. Toch kan het ook gebeuren dat je je op de duur verveelt. Daarom heb ik hier een lijstje met 5 dingen die je thuis kan doen op zondag, zodat de zondag nooit té saai wordt.

zondag

1. Plan je week

Neem je agenda erbij en noteer alle dingen die je de komende week (of weken) moet doen. Dit kunnen werkgerelateerde zaken zijn, maar ook huishoudelijke taken, leuke afspraken en me-time momentjes. Door je week te plannen heb je minder stress in je hoofd en zal je niets vergeten. Ook kan je dan alvast uitkijken naar de leuke dingen die op de planning staan.

2. Bereid je maaltijden voor

Zondag is de ideale dag om maaltijden voor te bereiden voor de komende week. Hierdoor zal je in de week veel tijd besparen. En dat is wel fijn na een lange werkdag, toch? Bovendien zal je zo minder snel naar ongezond eten (lees: pizza bestellen) grijpen omdat je altijd gezond eten in huis hebt.

3. Maak je handtas leeg

Is jouw handtas ook zo’n rommel? Ben jij ook steeds minuten lang bezig met het zoeken naar je sleutels? Zondag is ideaal om je handtas leeg te maken en te kijken wat er nu eigenlijk allemaal in zit. Zo voorkom je dat je een zware betonblok aan je schouder meesleurt vol met oude bonnetjes. Maak je tas proper en steek er enkel de noodzakelijke dingen in. 

4. Me-time in de badkamer

In de week ben je druk bezig met je werk, het huishouden, de kinderen… waardoor je nauwelijks tijd voor jezelf hebt. Zondag is de ideale dag voor een me-time momentje. Sluit jezelf op in de badkamer, neem een heerlijk warm bad met veel badschuim en geniet! Was je haar, scrub je lichaam, breng een gezichtsmaskertje aan, smeer bodylotion en lak je nagels. Doe alles waar je in de week geen tijd voor hebt. 

5. Verschoon je lakens

Niets is heerlijker dan ’s avonds in bed kruipen met vers gewassen lakens. Iedere week je lakens verschonen is belangrijk voor een goede hygiëne. Maak van zondag je wekelijkse moment om onder verse lakens te kruipen en begin fris aan je nieuwe week. Extra tip: Is het droog weer? Laat de lakens dan buiten drogen. Je hebt geen wasverzachter met bloemengeur meer nodig. Als je lakens lekker in de wind hangen, gaan ze vanzelf fris ruiken!

Wat doe jij het liefste op zondag? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Zo begin je relaxt aan je dag

Het bericht 5 dingen die je thuis kan doen op zondag verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
https://www.vanessablogt.be/2019/08/dingen-die-je-thuis-kan-doen-op-zondag.html/feed 1
Uien snijden zonder tranen: deze tips moet je proberen https://www.vanessablogt.be/2019/08/uien-snijden-zonder-tranen-tips.html https://www.vanessablogt.be/2019/08/uien-snijden-zonder-tranen-tips.html#respond Fri, 09 Aug 2019 11:05:32 +0000 https://www.vanessablogt.be/?p=9756 Moet jij ook steeds huilen wanneer je ajuinen snijdt? Dit is niet alleen erg vervelend, maar ook allesbehalve praktisch als

Het bericht Uien snijden zonder tranen: deze tips moet je proberen verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
Moet jij ook steeds huilen wanneer je ajuinen snijdt? Dit is niet alleen erg vervelend, maar ook allesbehalve praktisch als je aan het koken bent. Vandaag deel ik een aantal tips hoe je uien kan snijden zonder tranen. De ene tip zal wellicht beter werken voor je dan de andere, maar het is zeker de moeite waard om het een keer te proberen!

ajuin

Waarom tranen je ogen als je ajuin snijdt?

Tijdens het uien snijden komt er zwavel vrij. Zwavel wordt aangetrokken door vocht. Wanneer deze stof in contact komt met je oogvocht, gaan je ogen tranen. Hoe meer tranen je laat, hoe meer de zwavel zal reageren, en hoe meer tranen er volgen. Het makkelijkste is om de ajuin door iemand anders te laten snijden die er minder last van heeft, maar dat gaat natuurlijk niet altijd. Wat kan je nog doen? Ik zet 5 tips op een rijtje voor je!

1. Gebruik een scherp mes

De eerste tip klinkt logisch, maar vaak gaat het hier al mis. Wil je uien snijden? Dan is het belangrijk om een scherp mes te gebruiken. Wanneer je in een ui snijdt met een mes dat niet scherp is, beschadig (kraak) je de cellen van de ui, met als gevolg dat er meer zwavel vrijkomt. Als je met een heel scherp mes snijdt, worden er minder cellen beschadigd en zal de zwavel minder snel vrijlaten. 

2. Zet de dampkap aan

Aangezien je toch in de keuken bent, kan je net zo goed de dampkap aanzetten. Snijd je uien onder de dampkap zodat de zwavel uit de uien naar de dampkap wordt gezogen. Hierdoor komt er minder zwavel bij je ogen en zullen je ogen minder tranen. 

3. Brand een theelichtje

Brand een theelichtje in de buurt van je snijplank. Hierdoor wordt de zwavel opgebrand nog voor het je ogen kan bereiken. Je ogen zullen minder tranen én je krijgt er nog een romantische sfeer in de keuken bij!

4. Leg de ui in de diepvries

Ga je straks koken en moeten er ajuinen gesneden worden? Leg de uien alvast een halfuurtje in de diepvries. Door de koude zal er minder zwavel vrijkomen tijdens het snijden. Let er wel op dat je de ajuin niet té lang in de diepvries laat liggen, anders heb je een keiharde ajuin die je niet meer kan snijden. 

5. Wrijf citroensap op het mes

Tenslotte helpt citroen ook. Wrijf voor het snijden van een ui wat vers citroensap op het mes. Het zuur uit de citroen neutraliseert stoffen die ervoor zorgen dat je ogen gaan branden en tranen. Belangrijk is wel dat je het citroensap na een paar keer snijden weer opnieuw aanbrengt.

Lees ook: 5 x schoonmaken met citroen

De ene mens heeft er meer last van dan de andere. Bij ons thuis is dat ook zo. Als ik uien snijdt, dan branden mijn ogen erg en rollen de tranen van mijn wangen. Mijn vriend heeft daar veel minder last van. Daarom neemt hij meestal dit klusje op zich. Als ik het toch moet doen, dan leg ik de ui op voorhand in de diepvries. Verder werkt de combinatie van een scherp mes en de dampkap het beste voor mij. Ik heb nog steeds tranen, maar niet zo extreem als wanneer ik deze tips niet toepas. Het is dus een beetje uitzoeken wat voor jou het beste werkt! 

Heb jij nog andere tips om uien te snijden zonder tranende ogen?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Het bericht Uien snijden zonder tranen: deze tips moet je proberen verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
https://www.vanessablogt.be/2019/08/uien-snijden-zonder-tranen-tips.html/feed 0
5 x schoonmaken met citroen in huis https://www.vanessablogt.be/2019/08/schoonmaken-met-citroen-in-huis.html https://www.vanessablogt.be/2019/08/schoonmaken-met-citroen-in-huis.html#respond Thu, 08 Aug 2019 08:03:02 +0000 https://www.vanessablogt.be/?p=9710 Schoonmaken met citroen: je denkt er misschien niet direct aan, maar het kan ontzettend handig zijn. Binnen no time worden

Het bericht 5 x schoonmaken met citroen in huis verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
Schoonmaken met citroen: je denkt er misschien niet direct aan, maar het kan ontzettend handig zijn. Binnen no time worden de meest vieze dingen in huis schoon én dit natuurlijke schoonmaakmiddel zorgt ook nog eens voor een frisse geur. Wat wil je nog meer? Hier lees je wat je allemaal kan schoonmaken met citroen!

citroen

1. Vieze geur in de koelkast neutraliseren

Heb je last van een vieze geur in de koelkast? Pak dan eerst de oorzaak aan, bijvoorbeeld dat ene bakje dat al véél te lang in de koelkast staat. Daarna kan je de vieze geur neutraliseren door een halve citroen in de koelkast te leggen. Een andere manier is om een kommetje te gebruiken, hier een halve citroen in uit te persen en het kommetje in de koelkast te zetten. Het is maar wat je zelf het prettigste vindt. Bye bye vieze geurtjes!

2. Microgolfoven schoonmaken

De microgolf schoonmaken: er zijn leukere klusjes om te doen, maar toch moet het gebeuren. Gelukkig kan je makkelijk de microgolf schoonmaken met citroen en zo aangekoekte plekken verwijderen. Doe een beetje citroensap met water in een plantenspray en spuit de binnenkant van de microgolf ermee in. Zet de microgolf even aan en kuis de binnenkant daarna met een doekje of spons. Heb je geen plantenspray? Zet dan een schaaltje met citroensap voor vijf minuutjes in de microgolf. De stoom weekt het vuil los zodat je daarna alles met een doekje kan schoonmaken. 

3. Aangekoekte pan schoonmaken met citroen

Heb je een pan te lang op het vuur laten staan? Dat kan iedereen wel eens overkomen. Schrobben moet je sowieso, maar je kan het jezelf wel een stuk makkelijker maken door een citroen te gebruiken. Pers het sap uit een citroen en doe dit samen met een laagje water in de aangekoekte pan. Zet de pan op het vuur en laat het zachtjes koken. De aangekoekte restjes zullen sneller los komen waardoor jij minder lang hoeft te schrobben én je dus weer een schone pan hebt. 

4. Een snijplank schoonmaken met citroen

Vlekken op je snijplank zien er niet proper uit, terwijl dat waarschijnlijk niet zo is. Gelukkig kan je de vlekken met citroen makkelijk verwijderen. Het enige wat je hoeft te doen is de snijplank inwrijven met een halve citroen. Laat dit ongeveer twintig minuutjes intrekken, spoel af en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

5. Ramen en spiegels schoonmaken met citroen

Droom jij ook van blinkende ramen en spiegels zonder strepen? Citroen is de oplossing! Dit heb je nodig: een emmer met heet water en een paar eetlepels citroensap. Vervolgens kan je de ramen en spiegels op de normale manier schoonmaken. Ze zullen mooi stralen én er zullen geen strepen meer te zien zijn. Ideaal dus! 

Schoonmaken met citroen is gemakkelijk, goed voor het milieu én je bespaart er geld mee omdat je geen speciale schoonmaakmiddelen hoeft te kopen. Veel voordelen dus! Heb jij nog andere tips voor het schoonmaken met citroen?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Onverwacht bezoek? Met deze tips is je huis snel schoon!

Het bericht 5 x schoonmaken met citroen in huis verscheen eerst op Vanessablogt.

]]>
https://www.vanessablogt.be/2019/08/schoonmaken-met-citroen-in-huis.html/feed 0