Hoe kan je het goedkoopst boodschappen doen?

Geplaatst door

Dat het leven steeds duurder wordt, merken we inmiddels iedere dag. Ook de boodschappen zijn flink duurder geworden en het ziet er niet naar uit dat de prijzen snel zullen zakken. Hoe kan je het goedkoopst boodschappen doen? Hoe kan je rondkomen van 50 euro per week? Of 100 euro boodschappen per week? Ik zet vijf tips op een rijtje waarmee je flink kunt besparen op boodschappen. 

hoe kan je het goedkoopst boodschappen doen

Hoe kan je het goedkoopst boodschappen doen?

1. Too Good To Go

Too Good To Go is inmiddels bij veel mensen bekend, maar mocht je het nog niet kennen: ik leg het graag even uit. Met de app kan je voor weinig geld een tas vol met eten afhalen bij supermarkten, bakkers en restaurants. In de tas zitten producten die zij op het eind van de dag overhouden. Ze mogen deze producten de volgende dag niet meer verkopen, maar er is natuurlijk niets mis mee. 

Je moet uiteraard wel rekening houden met de houdbaarheidsdatum. De meeste dingen vervallen waarschijnlijk bijna dus check goed wat je eerst opeet. De producten die je niet meteen kunt gebruiken, stop je gewoon in de diepvries voor bijvoorbeeld de week erna. Op deze manier kan jij flink besparen op je boodschappen! Je hebt een tas vol met lekker eten voor een klein prijsje én je gaat voedselverspilling tegen. 

Let op: soms is het een verrassing wat je precies zal krijgen. Als je een slechte eter bent en weinig lust, is deze manier van besparen wellicht niets voor jou. Maar als het jou niet echt uitmaakt wat je krijgt en je je graag laat verrassen, kan Too Good To Go je zeker helpen om veel geld te besparen op boodschappen. 

hoe kan ik rondkomen van 50 euro per week

2. Kortingsstickers

Veel supermarkten zijn inmiddels actief met Too Good To Go, maar ze doen nog meer om voedselverspilling tegen te gaan. Zo plakken ze bijvoorbeeld kortingsstickers op producten die bijna over de datum zijn of die uit het assortiment gaan. Daar kan jij natuurlijk van profiteren! Je moet wel een beetje plannen en eerst de dingen opeten die bijna over de datum zijn, maar je kunt veel geld besparen door gebruik te maken van kortingsstickers. 

3. Restjesdag

Wat doe je met overgebleven eten? Organiseer regelmatig een restjesdag. Die dag eet je alles op wat er nog over is in je koelkast. Zo hoef je niets weg te gooien en stel je een nieuwe maaltijd samen met de dingen die je nog hebt. Geen idee wat je met die restjes kunt maken? Een quiche is altijd goed want daar kan je bijna alles in verwerken.

Daarnaast kan het handig zijn om pizzadeeg in de diepvries te hebben liggen voor zo’n restjesdag, want daar kan je alles op leggen wat je zelf wilt. Of wat dacht je van een heerlijke ovenschotel? Ook bij dit gerecht zijn er geen regels over wat wel of niet mag, zolang je het maar lekker vindt!

boodschappen korting

4. Aanbiedingen in reclamefolders

Nog tips voor boodschappen korting? Blader tijdens het maken van je weekmenu eens door de folders van de verschillende supermarkten. Zo doe je inspiratie op en kan je kiezen voor de goedkoopste producten. Door producten te kopen die op dat moment in de aanbieding zijn, kan je flink wat geld besparen op boodschappen. Heb je geen tijd om alles zo te plannen? Ook in de supermarkt zijn er dikwijls genoeg aanbiedingen, maar let er wel op dat je niet thuis komt met een heleboel producten die je eigenlijk niet nodig had.

5. Gebruik een scanner

In veel supermarkten kan je reeds gebruikmaken van een scanner. Mijn laatste tip is dan ook om die er zoveel mogelijk bij te nemen in de winkel. Dit is niet alleen handig aan de kassa, maar geeft je ook voortdurend een update van je rekening. Als je écht over je budget zit, dan kan je makkelijk nog iets terugleggen voor je afrekent of kiezen voor een goedkoper alternatief. 

Lees ook zeker deze 10 tips om te besparen op je boodschappen. En als je brood in de winkel te duur vindt, kan je ook besparen door je eigen broodje te bakken. Veel succes!

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Vooral Too good to go vind ik erg handig. Wat je ook nog kunt doen is zo’n app op je smartphone zetten waarmee je korting krijgt op wat je koop in onder andere de supermarkt, zoals Scoupy. (Het heet nu anders, maar ik noem het nog steeds Scoupy)

Reacties zijn gesloten.