Calmzy verzwaringsdeken kind: onze ervaring

Geplaatst door

Calmzy verzwaringsdeken kind – Mijn 5-jarige dochter Lara heeft ASS (autismespectrumstoornis) en dat brengt verschillende problemen met zich mee. Eén van die problemen is slapen. Lara is altijd al een slechte slaper geweest. Ze kan moeilijk tot rust komen in bed, ze wordt nog steeds meerdere keren per nacht wakker en is altijd vroeg uit de veren. Doorheen de jaren heb ik al een heleboel dingen geprobeerd. Gaande van verschillende nachtlampjes, slaapwekkers, diverse soorten pyjama’s en beddengoed, een slaaptunnel en noem maar op. Helaas heb ik tot op heden geen wondermiddel gevonden. 

Toen ik een mailtje kreeg met de vraag of ik het Calmzy verzwaringsdeken kind wou testen, heb ik daar even over getwijfeld. Op een bepaald moment (en 5 jaar is niet niks) geef je het als ouder gewoon op. Ik verwacht niet dat Lara ooit een goede slaper zal worden. Echter besloot ik het Calmzy kids verzwaringsdeken toch een kans te geven. Als het voor mijn dochter niet zou werken, dan misschien wel voor jouw kind. Inmiddels hebben we het Calmzy kinderverzwaringsdeken een tijdje getest en in dit artikel deel ik onze ervaring.

calmzy verzwaringsdeken kind

Wat is het effect van een verzwaringsdeken? 

Verzwaringsdeken zijn momenteel ontzettend populair. Deze dekens helpen om sneller in slaap te vallen, stress te verminderen, dieper en langer te slapen. Het extra gewicht van het deken zorgt voor een diepe druk stimulatie. Dit geeft je een veilig en geborgen gevoel, alsof je geknuffeld wordt. Door de zachte druk op je lichaam ontspant je zenuwstelsel, maken je hersenen meer gelukshormonen aan en minder stresshormonen. Vanwege deze positieve effecten op de slaap, is een zwaartedeken ideaal voor mensen met ADHD en ASS (autismespectrumstoornis). 

Vraag je je af: wat is de beste verzwaringsdeken? Hoeveel kg moet verzwaringsdeken zijn? Hoe slaap je onder een verzwaringsdeken? Is een verzwaringsdeken warm? Hoe lang moet je wennen aan een verzwaringsdeken? En wat is het beste kinderverzwaringsdeken voor kinderen? Op slaapwijsheid.nl vind je alle antwoorden op deze vragen. 

calmzy kids verzwaringsdeken

Calmzy verzwaringsdeken kind – Calmzy review

Zoals ik hierboven reeds vertelde, mocht ik het Calmzy kinderverzwaringsdeken testen voor mijn dochter Lara. Het deken werd netjes bezorgd in een doorzichtige, plastic zak met rits (zie eerste foto). Deze zak is ideaal om het deken in op te bergen als je het niet nodig hebt of wanneer je het mee wilt nemen op reis.

Voordat ik het deken op Lara’s bed legde, heb ik het eerst gewassen. Dit vond ik meteen een nadeel: het Calmzy verzwaringsdeken wassen is alleen mogelijk met de hand en met koud water en mild wasmiddel. Aangezien het deken 100×150 cm groot is en 3,2 kg weegt, heb ik het in bad gewassen. Dit was best veel gedoe want door het water woog het deken natuurlijk nog meer, waardoor het allesbehalve gemakkelijk was om het deken goed uit te wringen.

Gelukkig heb ik een sterke man in huis die me hiermee kon helpen. Daarna heb ik het deken op het wasrek laten drogen want het mag niet in de droogkast. Ik heb meerdere handdoeken onder het wasrek gelegd omdat het deken nog flink drupte. 

Het zou natuurlijk veel gemakkelijker zijn om een Calmzy verzwaringsdeken hoes te gebruiken zodat je alleen de Calmzy hoes in de wasmachine moet wassen, maar hier wou ik niet in investeren voordat ik zeker wist dat het verzwaringsdeken zou werken. Je kunt bijvoorbeeld een Noxie verzwaringsdeken kind hoes of een Beecomfi dekbedovertrek kopen, maar je kunt ook een Calmzy kids happy jungle dekbedovertrek om het deken doen. 

calmzy verzwaringsdeken wassen

Door het wassen is het verzwaringsdeken verkleurd. Niet erg maar wel handig om te weten. Als je er een Calmzy hoes rond doet, zie je er niets meer van dus eigenlijk maakt de kleur van het deken niet veel uit. 

Calmzy ervaring

Werkt het Calmzy verzwaringsdeken voor mijn dochter? 

Het Calmzy verzwaringsdeken wassen is één ding maar het belangrijkste is natuurlijk de werking. Eerlijk gezegd merk ik niet veel verschil met voordien. In die zin dat ik er meer van had verwacht. Het enige waarbij het deken helpt, is bij het inslapen. Zodra ik het deken op Lara leg, merk ik dat het haar deugd doet en ze er rustiger van wordt. Ze valt sneller in slaap dan voordien, maar melatonine (op voorschrift van de dokter) blijft nodig. Het is dus niet dat het verzwaringsdeken de melatonine kan vervangen, maar het is wel een goede combinatie. Lara heeft geen probleem met het gewicht en kon het deken vanaf de eerste keer prima verdragen.  

Helaas werkt het verzwaringsdeken niet bij het doorslapen want Lara wordt nog steeds even vaak wakker. Ze blijft gewoon woelen zoals voordien waardoor het deken binnen de kortste keren van haar af ligt. Ook langer slapen helpt niet, ze wordt nog steeds even vroeg wakker. 

Het Calmzy verzwaringsdeken is niet warm genoeg om in de winter te gebruiken. Daarom heb ik het altijd gecombineerd met het standaard dekbed waar Lara mee slaapt. De eerste nachten heb ik het verzwaringsdeken rechtstreeks op Lara gelegd en daarboven haar dekbed, de volgende nachten andersom. Echter merkte ik geen verschil in slaapkwaliteit. Daar lag het dus ook niet aan. 

calmzy kinderverzwaringsdeken

We hebben dus pech dat het Calmzy verzwaringsdeken niet optimaal werkt voor Lara. Echter betekent dit niet dat het deken niet voor jouw kind kan werken. Als jouw kind slaapproblemen heeft en/of hooggevoelig is, is het zeker de moeite waard om eens te proberen. Je kunt het Calmzy verzwaringsdeken kind gewoon kopen bij Bol.com. Daar kan je meteen ook een bijpassende hoes kopen. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Jammer dat het voor Lara niet helemaal goed werkt. Maar je kan het maar geprobeerd hebben hé.
    Hopelijk komt er toch nog een keer iets uit de bus waardoor zij (en jullie ook) een betere nachtrust krijgen.

Reacties zijn gesloten.