PLOG #1: Studiedag, tandenfee & Pickwick adventskalender

Geplaatst door

Sinds heel lang heb ik gisteren nog eens een plog (photo-log) gemaakt. Oftewel: een blogpost met foto’s van mijn dag. En dat is niet alles! Ik ben namelijk van plan om regelmatig te ploggen in december. Niet elke dag want dat is niet haalbaar voor mij, maar wel zo’n twee à drie keer per week. December is best een speciale maand voor ons. Lara wordt 5 jaar en de kerstperiode is natuurlijk ook heel gezellig. Mooie momenten die ik graag wil delen met jullie! Heb je niets met plogs? Geen probleem want mijn andere blogposts blijven ook gewoon online komen. Anyway, kijk mee naar mijn eerste plog! 

De tandenfee is vannacht langsgekomen met dit kleine cadeautje voor Lara (ze houdt van kerstdecoratie). Gisteren is haar eerste tand namelijk uitgevallen. Ze wordt zo groot! Helaas was het hele tandenfee gebeuren niet zo’n succes. Lara werd ’s nachts wakker en keek meteen onder haar kussen, wat uiteraard niet de bedoeling was. Je kunt het al raden: de rest van de nacht hebben we weinig geslapen omdat ze zo enthousiast was. Bij de volgende tandjes mag de fee cadeautjes in de brievenbus stoppen, haha. 

kerst dekbedovertrek lidl

Komend weekend gaan we de kerstboom opzetten. We slapen wel al een paar nachten onder dit kerstproof beddengoed. Ik ben er zo blij mee! Mocht je er benieuwd naar zijn: ik heb het gekocht in de Lidl webshop. 

Glenn en Lara gaan alvast naar beneden. Ik maak me eerst klaar in de badkamer. Aangezien Lara altijd vroeg wakker is, heb ik dit kleine me-time momentje echt nodig om fris en wel aan mijn dag te beginnen. Deze Clay and Glow Cooling Eye Cream is altijd heerlijk om te gebruiken omdat hij zo lekker verkoelend is.

Koffie! Het is pedagogische studiedag dus we hebben een rustige ochtend thuis.

Lara speelt met haar Barbiehuis en Barbie droomcamper. Ze heeft dit speelgoed gekregen voor Sint-Maarten en sindsdien speelt ze er bijna elke dag mee. Stiekem vind ik dit ook heel leuk want als kind speelde ik ontzettend graag met Barbies. 

Tussen het spelen door, ga ik aan de slag met de was. Droge was opvouwen, nieuwe was in de trommel. A never ending story, lol.

’s Middags haalt Glenn broodjes voor ons. Ik eet een broodje mexicano, heel lekker!

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen en ga ik aan het werk achter mijn laptop. Sinds het zo koud is, werk ik bijna altijd in de zetel met een warm plaid. Goed voor de energierekening en het is nog gezellig ook! Zeker wanneer er ook nog een heerlijke geurkaars brand. 

Ondertussen komt de Nederlandse Monsterbox binnen die ik mag unboxen op mijn blog, superleuk! Komende zondag kunnen jullie hierover een artikel lezen op Vanessablogt.be. 

pickwick adventskalender 2022

pickwick adventskalender

thee adventskalender

Ik heb zin in thee dus ik neem de Pickwick adventskalender er even bij die ik heb gekocht. Deze kalender bevat 24 vakjes. In elk vakje zitten twee theezakjes én een leuke kerstvraag. Vandaag doe ik het eerste vakje open en daar zit een Autumn Storm in.

De kerstvraag is: welke thee drink je het liefst in december? Mijn favoriete thee is muntthee, maar in december drink ik veel verschillende theesoorten door de adventskalenders die ik ieder jaar koop. Zo ontdek ik dus ook andere lekkere smaken zoals deze Autumn Storm. Wat is jouw antwoord? 

kerstmok action

Jaaa, deze superleuke kerstmok van de Action maakt mijn theemomentje toch wel compleet. 

Zodra Glenn en ik klaar zijn met werken, gaan we Lara ophalen. Langs de andere kant van de autostrade is er een ongeval gebeurd en dat resulteert uiteraard in een kijkfile. Ik zal het nooit begrijpen waarom mensen dat zo interessant vinden, zeker niet wanneer ze er ook nog foto’s en filmpjes van maken. Ik schaam me dan echt in hun plaats. 

We eten vanavond wortelpuree en kippenburger. Simpele, winterse en lekkere kost!

Pfoeh, wat een vreselijke foto. Zie ik nu pas. Als Lara slaapt, willen Glenn en ik graag verder kijken naar The Good Doctor. Helaas blijkt er iets mis te zijn met de ondertitels. Dan maar een paar afleveringen van ‘Even goeie vrienden’, wat ook best leuk is. Daarna ga ik naar bed.

Bedankt voor het lezen en tot volgende keer!

Veel liefs,
Vanessa xxx

4 reacties

  1. Leuk zo’n plog!

    Misschien ga ik zoiets ook eens proberen.

    En wat grappig dat jullie met Sint Maarten een cadeau geven. Daar heb ik nog nooit van gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *